Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Οι "νυχτερίδες" δάγκωσαν στην Τουρκία


Η Βαλένθια ήταν καταιγιστική και συνέτριψε την πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, Μπούρσασπορ μέσα στην Τουρκία. Οι "νυχτερίδες" πέτυχαν τέσσαρα γκολ (4-0) και βρίσκονται στην κορυφή του τρίτου ομίλου.

Οι Τούρκοι περίμεναν με διαφορετικό τρόπο να γιορτάσουν την πρώτη τους συμμετοχή σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Μπορεί η Βαλένθια να έχασε δύο μεγάλα αστέρια της το καλοκαίρι, αλλά δεν έχασε την αγωνιστική της ταυτότητα, κάτι που απέδειξε στην Τουρκία.

Ο Κόστα με σουτ έξω από την περιοχή στο 16' άνοιξε το σκορ και το δρόμο για την εντυπωσιακή νίκη της ομάδος του. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Αντούριθ με κεφαλιά ψαράκι, μετά από απόκρουση του Ιβάνκοφ διπλασίασε τα τέρματα της Βαλένθια, η οποία στο δεύτερο μέρος συνέχισε με το γκάζι πατημένο στο έδαφος.

Στο 67' ο Ερνάντεθ με σουτ και στο 76' ο Σολδάδο με τον ίδιο τρόπο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των "νυχτερίδων" στην έδρα της Μπούρσασπορ.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ (Ερτουγρούλ Σαγκλάμ) : Ιβάνκοφ, Βέντερσον, Ερντογάν, Τσιμσίρ (60΄ Μπαχαντίρ), Ινσούα, Τσεν, Ιπέκ, Ταντογάν, Εργκριτς (77΄ Σβένσον), Νούνιεζ (46΄ Γιλντιρίμ), Στεπάνοφ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Εμερί) : Σάντσεζ, Σατόρ, Ναβάρο, Τοπάλ, Χοακίν, Ντομίνγκεζ (77΄ Μάτα), Αντούριθ (73΄ Σολδάδο), Ερνάντεθ, Ρικάρντο Κόστα, Μάιου, Τίνο Κόστα (81΄ Φερνάντεζ).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στη Ρέιντζερς, ξεκινώντας τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, όχι με τον τρόπο που επιθυμούσε. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μόνο ικανοποιημένος δεν έμεινε από αυτό το παιχνίδι, καθώς και η ομάδα του δεν νίκησε (0-0), αλλά έχασε και ένα πολύτιμο παίκτη του.

Ο Βαλέντσια υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και χρειάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, δείχνοντας πως υπολογίζει περισσότερο το ντέρμπι της Κυριακής με τη Λίβερπουλ, παρά την πρεμιέρα των ομίλων με τη Ρέιντζερς.

Οι πρωταθλητές Σκωτίας παίζοντας μόνο άμυνα, μπόρεσαν και πέτυχαν το σκοπό τους που ήταν να μην δεχθούν κάποιο τέρμα.. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι, καθώς είχαν μόλις μία προσπάθεια για γκολ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον) : Κούστσακ, Φέρντιναντ, Μπράουν, Ρούνεϊ, Σμόλινγκ, Παρκ (76΄ Όουεν), Ερνάντεζ, Φάμπιο (76΄ Εβανς), Φλέτσερ, Βαλένσια (63΄ Γκιγκς), Γκίμπσον.
ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Ουόλτερ Σμιθ) : ΜακΓκρέγκορ, Βέιρ, Μπρόουντφουτ, Πάπατς, ΜακΚάλοκ, Εντου, Ντέιβις, Μίλερ (81΄ Λάφερτι), Νέιμισθ, Γουιτακερ, Μπουγκέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: