Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

O "Ζορό" δε μένει πια εδώ


Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται από την ΑΕΚ ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, όπως δήλωσε στη "Sportday", απέρριψε την πρόταση της "Ένωσης", η οποία ήταν η τρίτη και τελευταία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή ήταν ύψους 500.000 ευρώ και με τα μπόνους έφτανε τις 700.000 ευρώ.

"Ελαβα την πρόταση της ΑΕΚ και απάντησα αμέσως αρνητικά, διότι θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται σε όσα έχει προσφέρει ο Ισμαέλ αυτά τα τρία χρόνια. Η πρόταση κρίνεται ανεπαρκής για να ανανεώσει ο παίκτης το συμβόλαιό του και είναι πολύ μακριά από αυτά που ζητούσαμε", υποστήριξε αρχικά και πρόσθεσε:

"Ευχαριστούμε την ΑΕΚ για την προσπάθεια που κάνει να τον κρατήσει, προσφέροντάς του όσα κρίνει πως πρέπει να του προσφέρει. Και ο Μπλάνκο, όμως, έχει το δικαίωμα να κρίνει ότι αυτά δεν είναι ικανοποιητικά σε σχέση με όσα έχει δώσει στην ομάδα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η τελική πρόταση της ΑΕΚ, αυτό το ξέρει η διοίκησή της".

Σχολιάζοντας το ύψος της πρότασης και αν πλησιάζει αυτή του Ράφικ Τζιμπούρ (700.000 ευρώ στάνταρ αποδοχές), απάντησε: "Είναι πολύ μικρότερη, αλλά εμείς δεν κρίνουμε τις άλλες προτάσεις. Κρίνουμε τι έχει προσφέρει ο παίκτης και θεωρούμε ότι με την πρόταση αυτήν δεν ανταμείβεται".

Όταν ρωτήθηκε αν η πρόταση απορρίφθηκε και για αγωνιστικούς λόγους, δήλωσε: "Με τον πρόεδρο της ΑΕΚ συζητάμε το οικονομικό. Το αγωνιστικό το κερδίζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Προς το παρόν ο προπονητής κρίνει πως κάποιος άλλος επιθετικός μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Μπλάνκο".

Μετά την αρνητική απάντηση που δέχθηκε ο κ. Αδαμίδης έστειλε νέο e-mail, στην πλευρά του Μπλάνκο κλείνοντας το κεφάλαιο του Αργεντινού φορ στην "Ένωση": "Θα δημοσιοποιήσω την πρόταση για να ξέρει ο κόσμος τι απορρίψατε. Καλή τύχη στον Ισμαέλ", ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό. "Θέλουμε κι εμείς να δημοσιοποιήσετε την πρόταση, για να ξέρει ο κόσμος και να κρίνει. Καλή τύχη στην ΑΕΚ", ήταν η απάντηση που δέχθηκε...

Τί γίνεται τώρα
Πλέον αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί μία πρόταση για τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ τις δύο πρώτες του σεζόν στην Ελλάδα, ώστε η ΑΕΚ να μη βγει εντελώς ζημιωμένη από την απώλειά του. Ίσως μάλιστα τις επόμενες μέρες γίνουν κάποιες συζητήσεις με μάνατζερ του εξωτερικού προκειμένου να βρεθεί ομάδα να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, διότι μετά ο Μπλάνκο θα έχει τη δυνατότητα να υπογράψει σε σύλλογο της αρεσκείας του και η "Ένωση" να μη βάλει φράγκο στο ταμείο της. Εκτός και αν από το πουθενά, ανατραπούν τα δεδομένα, πράγμα που φαντάζει αδύνατο με τα όσα ισχύουν αυτόν τον καιρό.

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο είναι κακή και για το αγωνιστικό κομμάτι, μιας και ένας παίκτης χωρίς διάθεση να προσφέρει, που θα θέλει να προφυλαχθεί ενόψει της νέας σελίδας που θα ανοίξει στην καριέρα του, δεν είναι χρήσιμος στα πλάνα του προπονητή. Ο Μπλάνκο δεν αποκλείεται να παροπλιστεί -πιο πολύ από ότι τώρα-κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσσότερο τις πιθανότητες να βρει ομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: