Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μια ανάσα απο Άρη ο Βεργίνης!


Ο Δημήτρης Βεργίνης δεν ταξίδεψε με την αποστολή του Παναθηναϊκού που αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Ζλάτιμπορ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες , ο Αρης βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του.

Όλα δείχνουν ότι ο Βεργίνης θα αγωνιστεί τη φετινή σεζόν με τα χρώματα του Άρη, μετά τη λύση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο πλευρές φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα κι έτσι ο παίκτης θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη μετά από δύο χρόνια στους Πρωταθλητές Ελλάδας, όπου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και μία Euroleague, χωρίς πάντως να έχει ουσιαστική συμμετοχή στους "πράσινους" τίτλους.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει ότι εκτιμά το ταλέντο του Βεργίνη, ενώ αποτελεί πεποίθηση του ότι ο «23χρονος guard έχει θέση βασικού σε όλες τις ομάδες της Α1, ενώ μπορεί να σταθεί και στην Euroleague». Έτσι όπως έχει δομηθεί ο φετινός Παναθηναικος, ο Βεργίνης μοιάζει να μη χωράει στη 12άδα, καθώς παρά τη φυγή του Σπανούλη και του Γιασικεβίτσιους(;), οι «πράσινοι» διαθέτουν στο ρόστερ τους τον Διαμαντίδη, τον Νίκολας, τον Καλάθη και τον Τέπιτς στις θέσεις των γκαρντ .

Από την αρχή του καλοκαιριού ο Ομπράντοβιτς και η διοίκηση του Παναθηναϊκού προσανατολίζονται στην εύρεση μιας ομάδας στην οποία ο Βεργίνης θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα αποδείξει στο παρκέ ότι η προπόνηση δίπλα σε μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης επί δύο χρόνια δεν πήγε χαμένη. Ο Αρης, που είχε προσεγγίσει τον Βεργίνη και το καλοκαίρι του 2007, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύει στο Θεσσαλονικιό playmaker, με τον Σάρον Ντρούκερ να εκφράζεται με πολύ καλά λόγια για τις δυνατότητες του. Η πρώτη επαφή έγινε τον Ιούνιο, όμως τη χρονική στιγμή εκείνη, παράμενε άγνωστο πώς θα κινηθεί ο Παναθηναικος στο μετεγγραφικό παζάρι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να προχωρήσει τότε ο δανεισμός.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε ο Αρης μπήκε ξανά δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησης του Βεργίνη, με τον ίδιο να είναι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο της παραχώρησής του σε μια ομάδα με την ιστορία και τις προοπτικές του Άρη, που φέτος έχει κινηθεί πολύ προσεχτικά αναφορικά με τη στελέχωση του ρόστερ.

Αν η υπόθεση εξελιχθεί θετικά και ο δανεισμός ολοκληρωθεί, ο Βεργίνης μαζί με τον Χαραλαμπίδη που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Πανελλήνιο, θα «κλείσουν» τις θέσεις στην κιτρινόμαυρη περιφέρεια, εκεί όπου ήδη παίζουν ο Πιρς, ο Χατζηβρέττας, ο Χρυσικόπουλος και ο Τάκερ (προορίζεται για small forward), ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η απόκτηση του Φάνη Κουμπούρα, που εδώ και 20 μέρες προπονείται μαζί με τους «κίτρινους».

Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 2009-2010, ο Βεργίνης έπαιξε σε 20 αγώνες του Παναθηναϊκού, όταν σε 3.6 λεπτά ανά αγώνα είχε 1.3 πόντο μέσο όρο, με 31% εντός πεδιάς και 78% στις βολές. Τη σεζόν 2008-2009, έπαιξε σε 13 αγώνες, σκοράροντας 1.8 πόντο σε 6,5 λεπτά ανά αγώνα, με 47% στα δίποντα, 60% στα τρίποντα και 83% στις βολές. Στην Ευρώπη πέρσι έπαιξε σε 2 αναμετρήσεις, σημειώνοντας ένα τρίποντο σε 3 λεπτά συμμετοχής. Την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό (2008-2009) πήρε μέρος σε 10 αγώνες, με 2.4 πόντους ανά αγώνα με 41% στα δίποντα, 60% στα τρίποντα και 84% στις βολές, ενώ μοίραζε και μία ασίστ.

Πηγαίνοντας στο Άρη βέβαια, ο Δημήτρης Βεργίνης θα έχει σαφώς περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ θέλει να θυμηθεί την εποχή που ήταν αρχηγός στονΠΑΟΚ, τη σεζόν 2007-2008, όταν είχε ψηφιστεί ο 2ος καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν, και MVP του Δεκεμβρίου για την Α1. Τη χρονιά εκείνη ήταν 2ος σκόρερ τουΠΑΟΚ με 11 πόντους (86% στις βολές και 35% στα τρίποντα), 2 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Μετά την παραχώρηση του Βεργίνη, οι Πρωταθλητές Ελλάδας πλέον αναζητούν μια ομάδα και για τον Γιώργο Μπόγρη, ενώ όλα παραμένουν ανοιχτά για την απόκτηση ενός ακόμα guard, ιδίως μετά τη «βόμβα» του Θανάση Γιαννακόπουλου στο περιθώριο της κλήρωσης του Πρωταθλήματος ότι «ο Παναθηναικος ίσως κάνει μία ακόμη μετεγγραφή». Ο Βεργίνης πάντως δεν είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού που ταξιδεύει σήμερα το πρωί για το Ζλάτιμπορ, γεγονός που δείχνει ότι οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να τον παραχωρήσουν στον δανεινό, ενώ για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκε ο Πανελλήνιος, το Μαρούσι, ο Κολοσσός, αλλά και ομάδες από την Ισπανία και την Ιταλία.

Χαρακτηριστικό της επιθυμίας του Δημήτρη Βεργίνη –που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2008 για 3+1 χρόνια με οψιόν στον Παναθηναϊκό»- να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα είναι, πως παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στον 3ο χρόνο του συμβολαίου του με τον απολαβές 300.000 ευρώ, δέχθηκε πηγαίνοντας στον Άρη να "πέσει" στις 200.000 (περίπου 120.000 από τον Παναθηναϊκό για τη λύση του συμβολαίου του και 80.000 από τον Άρη) κρίνοντας ότι η πρώτη προτεραιότητά του είναι να πάρει χρόνο στο παρκέ και όχι να αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Στο χέρι του είναι δικαιώσει τόσο τον Ζοτς, που πιστεύει ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1, όσο και τον Ντρούκερ που στηρίζει πάρα πολλά πάνω του για τη φετινή πορεία του Άρη.

Παράλληλα υπάρχει το ενδεχόμενο ο Βεργίνης να υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με όψιον του ίδιου του παίκτη με απολαβές περίπου 150.000 ευρώ για τη δευτέρη σεζόν. Νεότερες εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο το πρωί!Πηγη gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: