Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η αστοχία του Μίτσελ φώτισε τη δουλειά του Αναστασίου!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την "γκέλα" του προπονητή του Ολυμπιακού που ανέδειξε στην ολότητά τους τις αρετές της ομάδας που φτιάχνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ηταν μια πολύ κακή βραδιά για τον Μίτσελ. Ηταν μια υπέροχη βραδιά για τον Γιάννη Αναστασίου και τη δουλειά του, την εξέλιξη της ομάδας που μοντάρει από το περασμένο καλοκαίρι μέσα από σκαμπανεβάσματα και δοκιμασίες.
Ηταν μια νίκη κατά κράτος του Παναθηναϊκού επειδή ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά την αστοχία του προπονητή του στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Ο Μίτσελ πίστεψε ότι ο ρυθμός και το κέφι των 11 της Γιουνάιτεντ, μαζί και το επιπλέον κίνητρο της μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου και της εξασφάλισης του έξτρα πριμ που τους είχε τάξει ο πρόεδρός τους για τις σερί νίκες θα ήταν αρκετά συστατικά για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική συνταγή. Κι έπεσε έξω. Πολύ. Οσο ακριβώς φαίνεται στο μη transition της φάσης του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού. Οσο φαίνεται στον σκασμένο Εντιγκά, που δεν έχει κουράγιο να ακολουθήσει τη φάση, λες κι ήταν αδιάβαστος και δεν είχε δει ότι στις φετινές αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού τον φορ ακολουθούν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές που κάνουν κίνηση εντός περιοχής.
Μετά το 0-1 το παιχνίδι στρώθηκε σαν χαλί στα πόδια των Πράσινων, διότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ενέργεια για να γυρίσει το παιχνίδι. Η αναγκαστική αλλαγή του Ολαϊτάν, στον οποίο όλοι ευχόμαστε να μην ξαναδούμε ποτέ τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια του, και η δεύτερη αναγκαστική, όπως φαίνεται, αλλαγή του Μαρκάνο έκανε πολλαπλά κακά στον Ολυμπιακό. Του στέρησε τις αλλαγές που θα τον φρέσκαραν και έφεραν στο τερέν τον ανέτοιμο, όπως καταλάβαμε Αβραάμ. 0-2.
Ο Μίτσελ δεν λάθεψε σε σχέση με τις φυσικές δυνάμεις. Τέτοιες διέθεταν οι ποδοσφαιριστές, όπως ορίζει άλλωστε η προπονητική, όταν έχουν μεσολαβήσει 5 ημέρες από το ένα παιχνίδι μέχρι το άλλο. Λάθεψε σε σχέση με τις ψυχικές δυνάμεις των ποδοσφαιριστών του. Δεν ένιωσε ότι έχουν αδειάσει. Και κάπως έτσι αναγκάστηκε να δει τη φάση του τρίτου γκολ, όπου οι άδειοι ποδοσφαιριστές του είναι θεατές: ο Ρομπέρτο δεν έχει καθαρό κεφάλι για να στήσει τείχος, και οι υπόλοιποι απλώς κοιτάζουν μια μπάλα να περνά από το τόλμημα του Αμπέιντ και να καταλήγει στα δίχτυα.
Για τον Μίτσελ αυτό ήταν ένα κακό βράδυ, που δεν θα τον είχε φθείρει καθόλου αν το σκορ είχε κρατηθεί στο 0-1. Για τον Αναστασίου αυτή είναι μια μεγάλη βραδιά, διότι δίνει έμφαση σε μια δουλειά που γίνεται εδώ και μήνες μεθοδικά από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Μπορεί στο Καραϊσκάκη να μην έκανε πάρα πολλά, επειδή ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός του το έκαναν εύκολο. Εχει κάνει όμως πολλή και καλή δουλειά στη διάρκεια της σεζόν, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός του, που στην αρχή της σεζόν ήταν μια εντελώς άψητη ομάδα, να διαχειρίζεται με τέτοια νηφαλιότητα μέχρι τέλους ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: