Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

O Χάμιλτον έριξε την αυλαία στο Μπαχρέιν!!

Με τον Λιούις Χάμιλτον στην κορυφή ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία περίοδος των χειμερινών δοκιμών του πρωταθλήματος της Formula 1. Πολλά προβλήματα για Red Bull και Lotus.

O Χάμιλτον έριξε την αυλαία στο Μπαχρέιν!
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος της τελευταίας ημέρας της τελευταίας περιόδου των χειμερινών δοκιμών του πρωταθλήματος της Formula 1 που φιλοξενήθηκε στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν.

Η προετοιμασία των ομάδων μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, δεδομένου ότι το πρώτο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Αυστραλίας απέχει δύο εβδομάδες. Στην απογευματινή περίοδο πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι περισσότερες ομάδες, διακόπτοντας τις δοκιμές συνολικά οχτώ φορές.

Ο Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο χρόνο με την Mercedes, φορώντας την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, με την W05 να δείχνει την ανταγωνιστικότητα της πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στη δεύτερη θέση του πίνακα των χρονομετρημένων πλασαρίστηκε η Williams με τον Βαλτέρι Μπότας πίσω από το τιμόνι. Οι μηχανικοί της ομάδας είδαν τον πιλότο τους να ακινητοποιείται στη μέση της πίστας, ωστόσο δεν αγχώθηκαν από την εν λόγω εξέλιξη.

Πρόβλημα με τον κινητήρα αντιμετώπισε η Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ, όπως και η McLaren του Τζένσον Μπάτον, ο οποίος ολοκλήρωσε πρόωρα τις δοκιμές του, κάνοντας μόλις 21 γύρους.

Τα προβλήματα συνέχισαν να ταλαιπωρούν τις Red Bull και Lotus με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να καταφέρνει να κάνει 74 γύρους.

Μόλις 32 έκανε ο Ρομάν Γκροσάν, ο οποίος επέστρεψε νωρίς στο γκαράζ της Lotus με την E22 να βγάζει καπνούς από το πίσω μέρος. Και οι δύο ομάδες έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι χρόνοι:

1.Χάμιλτον,Mercedes, 1m33.278s
2. Μπότας, Williams, +0.709
3. Αλόνσο, Ferrari, +1.002
4. Χούλκενμπεργκ, Force India, +2.299
5. Βερνιέ, Toro Rosso, +2.423
6. Σούτιλ, Sauber, +3.189
7. Τσίλτον, Marussia, +3.557
8. Γκουτιέρες, Sauber, +4.025
9. Φέτελ, Red Bull, +4.190
10. Μπάτον, McLaren, +4.833
11. Κομπαγιάσι, Caterham, +5.113
12. Γκροσάν, Lotus, +6.024 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: