Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Και στο τέλος κερδίζουν οι πιο ακριβοί!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Και στο τέλος κερδίζουν οι πιο ακριβοί!
Η διαφορά των πολλών εκατομμυρίων ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Σάντερλαντ ήταν τελικά αυτή που έκρινε τη μάχη. Σε ένα ματς, το οποίο όσο πήγαινε στο γκολ παρέμενε ανοιχτό με μια Σάντερλαντ ιδιαίτερα αξιόμαχη.

Αν μάλιστα ο Φλέτσερ στο 88ο λεπτό δεν καθυστερούσε για να φέρει την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, ίσως το ματς να είχε οδηγηθεί και στην παράταση όμως στην αμέσως επόμενη αντεπίθεση, η Σίτι τελείωσε το ματς με το τρίτο γκολ.
Όλο το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Μπορίνι είχε μια σπουδαία ευκαιρία – η οποία πάντως προήλθε από λάθος του βοηθού αφού υπήρχε οφσάιντ – για το 2-0 αλλά και στις δύο υπέροχες εμπνεύσεις και εκτελέσεις των Γιάγια Τουρέ και Νασρί, οι οποίοι μέσα σε ένα δίλεπτο έκαναν το 2-1 για τη Σίτι.
Αυτή ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη τελικά σε ένα ματς μιας ομάδας με αυτό το ρόστερ όπως η Σίτι, απέναντι σε μια άλλη, η οποία ξεπέρασε κάθε λογική. Αν μάλιστα η Σάντερλαντ κερδίσει την Χαλ στα προημιτελικά του Κυπέλλου, τότε θα ξαναβρεθεί στο «Γουέμπλεϊ» για τα ημιτελικά και ποιος ξέρει, ίσως καταφέρει να φτάσει ξανά σε τελικό μέσα στην ίδια σεζόν αν και ο πρώτος στόχος παραμένει η παραμονή.
Για την Σίτι και τον Πελεγκρίνι το απόγευμα κύλησε ιδανικά. Στον Χιλιάνο όταν προσλήφθηκε, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν πέντε τίτλους σε πέντε χρόνια. Ο πρώτος ήρθε και η Σίτι εξακολουθεί να κυνηγά κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Την κατάκτηση του εσωτερικού τρεμπλ. Η ομάδα που έφτασε πιο κοντά ποτέ σε αυτό, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά έχασε το Λιγκ Καπ στον τελικό από την Άστον Βίλα.
Εν ολίγοις ήταν ένας τελικός, τον οποίο ευχαριστήθηκαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, όσοι τον παρακολούθησαν γενικά και έδωσε πόντους στη διοργάνωση αφού ο Πελεγκρίνι χρησιμοποίησε στους περισσότερους αγώνες του βασικούς ενώ η Σάντεραλντ παρ’ότι εξακολουθεί να κινδυνεύει δεν αγνόησε τη διοργάνωση και αυτό δεδομένα πιστώνεται στον Πογιέτ.

Πηγή:england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: