Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Στέφενς: «Είναι απίστευτο»

Έξαλλος με τα λάθη που έγιναν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το προβάδισμα των δύο τερμάτων εμφανίστηκε ο Χουμπ Στέφενς μετά την ισοπαλία απέναντι στον Εργοτέλη.

Στέφενς: «Είναι απίστευτο»
Έντονα προβληματισμένος από την αγωνιστική καθίζηση του ΠΑΟΚ μετά το 2-0 εμφανίστηκε ο Χουμπ Στέφενς μετά την ισοπαλία απέναντι στον Εργοτέλη. Ο Ολλανδός τεχνικός φάνηκε έκπληκτος με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών του ενώ υποστήριξε πως ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ παρά… να προηγείται.

Αναλυτικά:
Για τον αγώνα: «Είναι απίστευτο. Βλέποντας το παιχνίδι υπάρχουν δύο πρόσωπα του ΠΑΟΚ, ένα πριν το 2-0 και ένα μετά. Είναι απίστευτο πόσο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, πόσο τεμπέλικα αντιμετωπίσαμε τον αγώνα, πώς χτίσαμε την αυτοπεποίθηση του Εργοτέλη και πώς ξεχάσαμε ότι τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο 47΄. Οι ίδιοι παίκτες που έπαιξαν καλά και έδωσαν το προβάδισμα με 0-2, οι ίδιοι παίκτες έκαναν τα λάθη στη συνέχεια. Το λογικό είναι όταν είσαι μπροστά με 0-2 να μην κάνεις τέτοιου είδους λάθη και να μην επιτρέπεις στον αντίπαλο να ελπίζει».

Για το τι πρέπει να γίνει:
«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να καταλάβει ποιο είναι το δικό του λάθος πριν μιλήσει για τα λάθη των άλλων. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να έχεις εκτός έδρας προβάδισμα με 0-2 και στη συνέχεια να σταματάς να παίζεις ποδόσφαιρο».
Για τα λάθη που έγιναν: «Όλη η ομάδα ευθύνεται για αυτό, αλλά από κάποιον ξεκινάει. Επίσης κάναμε λάθη και στο πρώτο ημίχρονο. Περίμενα ότι μετά το 0-2 θα παίζαμε το ποδόσφαιρο που μας αρέσει, αλλά εμείς σταματήσαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην είσαι συγκεντρωμένος στα 90 λεπτά και να δέχεσαι τέτοια γκολ. Δεν είναι θέμα ενός παίκτη, αλλά ολόκληρης της ομάδας».

Για την «αρρώστια» με τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης:
«Δεν νομίζω ότι ταιριάζει η λέξη «αρρώστια». Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Γιατί να σταματάς να παίζεις ποδόσφαιρο στο 47΄ ενώ μπορείς να παίξεις πιο άνετα; Δεν ξέρω αν οι παίκτες δεν κάνουν αυτά που τους λέω, ξέρω ότι είπαμε πως για 90 λεπτά θα έχουμε συγκέντρωση και κινητικότητα. Από αυτά που βλέπουμε ίσως να είναι καλύτερα όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ, διότι τότε οι παίκτες βγάζουν περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Όταν προηγούμαστε μάλλον υπάρχει εφησυχασμός».

Αν υπάρχει χρόνος για βελτίωση: «Το ελπίζω. Θα δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι θα φύγουν με τις Εθνικές τους ομάδες και θα επιστρέψουν την Πέμπτη. Είναι λίγο δύσκολη η εβδομάδα, αλλά θα δουλέψουμε όπως μπορούμε».

Για το σχήμα που επέλεξε κόντρα στον Εργοτέλη: «Επιλέξαμε να πάμε σε ένα σχήμα χωρίς ακραίους, αλλά με δύο επιθετικούς. Σήμερα το πρόβλημά μας δεν ήταν τακτικό, αλλά νοοτροπίας. Χωρίς να είναι δικαιολογία είχαμε ένα δύσκολο ματς την πέμπτη και ένα μεγάλο ταξίδι. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα, ωστόσο σήμερα βρήκαμε απέναντί μας ένα φρέσκο αντίπαλο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: