Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φάκελος «Γιαννιώτας»

Ο Γιάννης Γιαννιώτας βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ. Μέσα σε λίγες ημέρες. Από τη μία μέρα στην άλλη έγινε το «μαύρο πρόβατο» για τον Άρη. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής στα τελευταία παιχνίδια δείχνει σκιά του εαυτού του.

Στον Άρη έχουν θέσει τον 19χρονο παίκτη προ των ευθυνών του. Μια αγωνιστική μετά την αλλαγή που έγινε από τον Αλκαράθ, στην Κέρκυρα, ήρθε η αλλαγή από τον Μιχαλήτσο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Βάσει της αγωνιστικής εικόνας που είχε ορθά έπραξε ο Έλληνας τεχνικός. Ο Γιαννιώτας δεν βρίσκεται στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Η αγωνιστική «κοιλιά» που έχει κάνει, ωστόσο, έχει αντίκτυπο και στον χαρακτήρα του. Η πεσμένη ψυχολογία του είναι φως φανάρι. Από τις αντιδράσεις του και μόνο. Όσοι τον παρακολουθούν, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν το πότε ο Γιάννης είναι στα πάνω και πότε στα κάτω του.

Η «κατάρρευση» του Γιαννιώτα, ωστόσο, έρχεται σε μία εποχή που η ομάδα χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Και είναι αυτονόητο ότι ο Άρης έχει ανάγκη τον Γιαννιώτα, όπως και ο Γιαννιώτας τον Άρη. Είναι χρήσιμος. Η κατάσταση του 19χρονου αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού για τον Μιχαλήτσο και τον Σπυρίδων. Οι δύο άνδρες είναι βέβαιο ότι με την επιστροφή του παίκτη από την Αθήνα (χθες ενσωματώθηκε με την Εθνική) θα καθίσουν να τού μιλήσουν με σκοπό να βρεθούν τα αίτια της… χαμηλής πτήσης του. Και πρέπει να το κάνουν διότι ο Γιαννιώτας τώρα είναι που χρειάζεται στήριξη από τους ανθρώπους που αισθάνεται ότι έχει δίπλα του. Είτε αυτοί λέγονται υπεύθυνοι αγωνιστικού τμήματος, είτε οικογένεια. Μιλάμε για ένα παιδί 19 ετών που… ωρίμασε (ποδοσφαιρικά πάντα) πριν την ώρα του. Φέτος κλήθηκε ξαφνικά να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος –από αυτό που ίσως μπορούσε- στην ομάδα σαν πιο έμπειρος… νέος του ρόστερ. Του ανατέθηκαν μεγάλες ευθύνες λόγω των «ειδικών συνθηκών».

Το ταλέντο του, ωστόσο, είναι σπάνιο, όπως και τα περιθώρια για βελτίωση είναι μεγάλα. Αρκεί ο ίδιος να το πιστέψει και να βοηθήσει τον εαυτό του. Αλλά πάνω απ? όλα να καταλάβει ότι έχει την στήριξη όλων. Δεν είναι υπερβολή ότι από το βράδυ της Κυριακής, όταν στα αποδυτήρια (στο ημίχρονο) ο Μιχαλήτσος του καταλόγισε ευθύνη και για τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τα όσα ο κόσμος του… έσυρε μετά το ματς, η ψυχολογία του είναι καταρρακωμένη. Είδε την… άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ο Γιαννιώτας χρειάζεται βοήθεια, αγωνιστική και ψυχολογική, την οποία θα έχει από τον προπονητή του και τον κόσμο, που και αυτός είναι κομμάτι του εαυτού και της δουλειάς του στον Άρη. Η επάνοδος του Γιαννιώτα δεν θα επιφέρει κέρδη μόνο στον Άρη. Και ο ίδιος ο παίκτης θα βγει κερδισμένος επιβεβαιώνοντας τη φήμη που τον συνοδεύει για το μεγάλο του ταλέντο…


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: