Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Έτσι τον κράτησαν στον ΠΑΟΚ

Βρύζας, Τσιστιακόφ, Γεωργιάδης και Δώνης κατάφεραν να αλλάξουν την απόφαση του Γκαρσία που θα έφευγε.
Δεν είναι ψέμα, δεν είναι υπερβολή και φημολογία... Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ κι αυτό επεδίωξε χθες το πρωί. Μετά από πολλές συναντήσεις και πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι παράγοντες της ΠΑΕ και ο προπονητής της ομάδας του άλλαξαν την άποψη.

Το προσωπικό πρόβλημα του Γκαρσία με τον Δώνη ήταν γνωστό, ενώ μεγάλο θέμα υπήρχε και με τη διαχείριση της επιστροφής του στα γήπεδα. Ο Γκαρσία, φοβερά πικραμένος από την αντιμετώπισή του, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει και για να αλλάξει αυτή η απόφαση χρειάστηκαν πολλά και διάφορα.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Από τις 10 χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέλαβε προσωπικά την πολύ δύσκολη υπόθεση του Γκαρσία. Ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια του θέματος, έχοντας όμως και τη γνώση του τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε μπαράζ συναντήσεων με τον Γκαρσία και τους εκπροσώπους του.
Στην πρώτη δίωρη συνάντηση, ο Βρύζας προσπαθούσε να ηρεμήσει τον παίκτη, αλλά εκείνος με πολύ μεγάλη ψυχραιμία του μιλούσε για μία οριστική απόφασή του να λύσει τη συνεργασία με τον «Δικέφαλο».
«Εχω περάσει και εγώ ανάλογα προβλήματα. Κάνε μία προσπάθεια, να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίση» του έλεγε ως πρώην ποδοσφαιριστής ο Βρύζας, αλλά ο Γκαρσία δεν πείθονταν: «Εχω ένα βάρος μέσα μου. Δεν είμαι καλά. Δεν είμαι ευτυχισμένος. Εχω μία πέτρα στο στήθος και θέλω να την πετάξω από πάνω μου» απαντούσε χαρακτηριστικά.

Μετά από ένα διάλειμμα λίγων ωρών, ακολούθησε και η δεύτερη συνάντηση, στην οποία ο Πάμπλο Γκαρσία ήθελε εξ αρχής να υπογραφεί λύση συνεργασίας! Σε αυτό το ραντεβού παραβρέθηκε και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, που κατά κάποιον τρόπο εκπροσωπούσε την ιδιοκτησία. Και ο Ρώσος σύμβουλος της ΠΑΕ, κινήθηκε στα ίδια επίπεδα και μαζί με τον Βρύζα ζητούσαν από τον Γκαρσία να αλλάξει απόφαση και να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

 Αργά το μεσημέρι οι επαφές σταμάτησαν και όλοι όσοι συμμετείχαν, είχαν την αίσθηση ότι το θέμα δεν θα είχε καλή κατάληξη.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Το απόγευμα και μετά τις πέντε, οι Βρύζας και Τσιστιακόφ συγκάλεσαν σύσκεψη στα γραφεία της Τούμπας. Αντιλαμβανόμενοι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, φώναξαν τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Γεωργιάδη, αλλά και τον Γιώργο Δώνη για να μιλήσουν όσον αφορά το θέμα. Αφού αναλύθηκαν οι απόψεις του Γκαρσία, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έψαξαν να βρουν τρόπους για να τον μεταπείσουν. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, για όλα αυτά που συνέβησαν ενημερώθηκε και ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης και τελικά αποφασίστηκε στην τελευταία βραδινή συνάντηση να παραβρεθεί και ο Γιώργος Δώνης, με τον οποίο ο Γκαρσία είχε και το μεγάλο πρόβλημα.      

Μέσα σε μιάμιση ώρα οι εφτά παρευρισκόμενοι κατάφεραν να βρουν τη λύση. Ο Δώνης, με αρκετά επιχειρήματα και με απόλυτο σεβασμό στον ποδοσφαιριστή, τον έπεισε για τις προθέσεις του: «Δεν θέλω να κάνω κακό στον ΠΑΟΚ» είπε ο προπονητής, πίεσαν λίγο παραπάνω και οι άλλοι παρευρισκόμενοι και ο Γκαρσία πείστηκε να παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, επιστρέφοντας στις προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: