Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Χατζάρας: «Στα πόδια των παικτών του Άρη η παραμονή»

Ο άλλοτε προπονητής του Άρη, Γιώργος Χατζάρας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, τις μεταγραφές του «δικεφάλου» αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο Άρης για την παραμονή στην κατηγορία.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την απόφαση του να παραιτηθεί από τον Ηρακλή:
«Τα είχαμε πει τότε με την ανακοίνωση, μην ασχοληθούμε άλλο. Εύχομαι στον Ηρακλή να ανέβει κατηγορία γιατί τον χρειάζεται το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ φυσικά είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη και αυτό το δείχνει η βαθμολογία, αλλά αυτά τα ντέρμπι παίζονται σε γήπεδα φωτιά και έχουν ξεχωριστή σημασία. Ο Άρης έπαιζε το τομάρι του και ήταν πιο αποφασιστικός γιατί αισθανόταν τον άμεσο κίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ ήταν κάλος στο α μέρος, έβαλε γρήγορα γκολ. Ο Άρης αντέδρασε αλλά ο ΠΑΟΚ πηρέ πάλι το προβάδισμα, χάρη σε αυτό το παιδί που έπαιξε για πρώτη φορά και είναι πολύ γρήγορος. Ο Άρης είχε πρόβλημα από την δεξιά του πλευρά. Ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι και διαχειρίζονταν το 1-2 με τον Άρη να πιέζει χωρίς να μπορεί να μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Στον ΠΑΟΚ έφτανε το 1-2 και περίμενε κάποια στιγμή αδράνειας του Άρη. Σε μια φάση που δε χρειαζόταν, έγινε ένα λάθος από τον νεαρό ποδοσφαιριστή και έγινε το 2-2, άλλαξαν οι ισορροπίες και ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη. Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε όταν έμεινε με δέκα και διαχειρίστηκε το 2-2. Πιστεύω πως είναι δίκαιη το αποτέλεσμα».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον νεαρό Καμαρά:
«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αν αναλογιστούμε πως έπαιζε για πρώτη φορά σε ένα τόσο καυτό γήπεδο, και δεν ξέρει που πατάει, νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έκανε διάνα με την επιλογή του.

Για ποιο θεωρεί το καλύτερο γκολ από τα δύο (Καμαρά- Αγκάνθο):
«Και τα δυο είναι φοβερά. Και τα δυο ήταν πανέμορφα και δε μπορώ να τα ξεχωρίσω. Ήταν από τα καλύτερα του πρωταθλήματος».

Για τον Νταβίντ Αγκάνθο:
«Δεν επιτρέπεται ένας τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής και μάλιστα επιθετικός, να φάει τόσες κάρτες. Αυτό είναι στα μείον του. Δε γίνεται να λείπει σε τόσο σημαντικά παιχνίδια όσο τα επόμενα. Άμα είσαι επαγγελματίας πρέπει να συγκρατηθείς».

Για τον Άρη:
«Το μειονέκτημά του είναι πως δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Αν το βελτίωνε αυτό ίσως να βρισκόταν πιο ψηλά. Μερικές φορές μπορείς να διορθώσεις κάποια πράγματα αλλά συνήθως διορθώνονται ανάλογα με την ποιότητα που έχει μια ομάδα. Τώρα αν μια ομάδα δεν έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μπορείς να μειώσεις ένα 20% του προβλήματος. Από κει και πέρα εξαρτάται από τους ποδοσφαιριστές».

Για την άλλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε, τον Ολίσε:
«Το παιδί φαίνεται γρήγορος, έχει κάποια καλά στοιχεία αλλά δε μπορούμε να τον κρίνουμε ακόμα. Δεν ήταν άσχημος αλλά ούτε έπεφτε το μάτι σου επάνω του. Θα τον δούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για τη συνέχεια με τον ΠΑΟΚ να παλεύει για τη 2η θέση και τον Άρη να αποφύγει τον υποβιβασμό:
«Πιστεύω πως ο Άρης θα γλιτώσει εύκολα ή δύσκολα. Τις χρειάζεται αυτές τις ομάδες η Λίγκα. Θα πρέπει να παλέψει όμως γιατί δεν είναι εύκολο. Όσο για τον ΠΑΟΚ πιστεύω πως μπορούσε να πάει καλύτερα και δεδομένου πως οι ομάδες που κυριαρχούσαν έχουν κάνει πίσω. Είναι έκπληξη για μένα που η Τρίπολη είναι 2η. Δεν πάει άσχημα ο ΠΑΟΚ αλλά μπορεί να πάει και καλύτερα. Στα πλέι οφ πρέπει να είναι σωστές οι ομάδες για να πάρουν τα αποτελέσματα. Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ φέτος, με τόσο μέτριες ομάδες να το εκμεταλλευτεί».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: