Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«Συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια»

Την υποστήριξη του κόσμου και τη συγκέντρωση των παικτών του ζήτησε ο Σούλης Μαρκόπουλος για την αναμέτρηση κόντρα στον ΚΑΟΔ (6/2, 17:45).

«Συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, ενώ όσον αφορά τον αντίπαλο επικεντρώθηκε στην αλλαγή του προπονητή, το οποίο έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία των παικτών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου:

Για τον ΚΑΟΔ:
«Δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να παίξει δυνατά. Πριν δύο αγωνιστικές έχασε στην τελευταία επίθεση από τον Πανιώνιο και στο προηγούμενο παιχνίδι ηττήθηκε στην παράταση από την Πάτρα. Όλες οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, είναι ίδιας δυναμικότητας και ανάλογα με τη μέρα που είναι οι παίκτες τους, αποδίδουν. Αυτή η ομάδα μέχρι σήμερα, έχει πολύ καλό ποσοστό στο τρίποντο, που κυνηγάει τον αιφνιδιασμό και έχει σκληρή άμυνα. Έχει γρήγορους σουτέρ που αν δεν τους προσέξεις μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Δεν ήμασταν έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και είδαμε τις συνέπειες. Πρέπει να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, λόγω των απουσιών. Ελπίζω να έχουμε μία καλή παρουσία όπως είχαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι και να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για τα προβλήματα που έχει η ομάδα:
«Τα προβλήματα υπήρχαν πάντα αλλά τώρα είναι περισσότερα. Προσπαθούμε να έχουμε τους παίκτες μας σε καλύτερη συντήρηση. Όταν τους έχεις σε συντήρηση βέβαια, δε μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις στις προπονήσεις. Στην αντίπαλη ομάδα, ένας καινούργιος παράγοντας είναι αλλαγή προπονητή. Είναι κάτι το άγνωστο και αλλάζει πάντα προς την καλύτερη την ψυχολογία. Όλα τα θετικά σημεία που υπάρχουν είναι για το καλό της ομάδας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ακόμα και μία φάση να αφήσεις μπορεί να τη βρεις στο τέλος».

Για την κατάσταση του Χάτσερ:
«Θα φανεί από την Παρασκευή που θα βγάλει το νάρθηκα και θα κάνει νέες εξετάσεις. Τώρα δε μπορούμε να πούμε τίποτα».

Για τον Χρυσικόπουλο:
«Είναι ένα παιδί με πλούσιο ταλέντο, αλλά πρέπει να ενσωματωθεί στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα για να μη διαφοροποιείται η εικόνα της. Απαιτείται χρόνος. Όσο πιο νωρίς μπει στο στυλ που παίζουμε, τόσο περισσότερο θα βοηθηθεί τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει, είναι ένας περιφερειακός παίκτης. Σε αυτό το μπάσκετ, δεν υπάρχει κλασσικός γκαρντ, υπάρχουν παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Ελπίζουμε όταν θα είναι έτοιμος, να μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις για να μπορεί να μας δώσει περισσότερα σε κάθε αγώνα».

Για το αν θα αποκτηθεί παίκτης:
«Αν θα γίνει κάτι, θα ανακοινωθεί μέσω δελτίο Τύπου της ομάδας. Σκέψεις δεν υπάρχουν. Η ομάδα αποφασίζει να κάνει κάτι. Όλα όσα υπάρχουν στον αέρα, δεν κάνουν ποτέ καλό στην ομάδα».

Για την παρουσία του κόσμου στο Παλατάκι, με τον Ολυμπιακό:
«Δεν αλλάζει κάτι. Και οι παίκτες το θέλουν. Το έχω ξαναπεί ότι ο κόσμος θέλουμε να έρχεται σε όλα τα παιχνίδια. Αυτή η ομάδα σήμερα θέλει τη βοήθεια του κόσμου. Μην ερχόμαστε μόνο όταν η ομάδα κερδίζει. Το πρωτάθλημα δεν είναι ένα παιχνίδι, αλλά μία σειρά αγώνων. Σε όσο καλύτερη θέση είμαστε στο τέλος, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να τα πάμε και στα πλέι οφ».

Για το αν ήταν έκπληξη η νίκη επί του Ολυμπιακού:
«Μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν μεγάλη νίκη, γιατί νικάς έναν καταξιωμένο αντίπαλο, αλλά για εμάς ήταν ένας αντίπαλος όπως όλοι οι άλλοι. Πρέπει να προσέξουμε, γιατί οι αντίπαλες ομάδες, πλέον μπορεί να μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά».

Για την εικόνα της ομάδας επιθετικά με τον Ικαρο Καλλιθέας:
«Και σε άλλα παιχνίδια παίζουμε καλά. Είναι και με τον αντίπαλο που αντιμετωπίζεις. Εμείς θέλουμε να παίζουμε το ίδιο καλά όπως προχθές, σε μεγάλο διάστημα. Προήλθε από την καλή μας άμυνα. Υπήρχε η ψυχολογία ότι η επίθεση του αντιπάλου δε θα κατέληγε στο καλάθι και αυτό σου δίνει δύναμη και για τη δική σου επόμενη επίθεση».

Για το γεγονός ότι ο ΚΑΟΔ είναι πρώτος στα ριμπάουντ και το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ σε αυτόν τον τομέα:
«Είχαμε πρόβλημα στον πρώτο γύρο και πρέπει να το λύσουμε. Το έχουμε περιορίσει και ίσως με τον Ολυμπιακό να ήμασταν και πολύ καλοί. Πρέπει να δείξουμε την ίδια συγκέντρωση όχι μόνο αύριο αλλά και σε όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: