Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Καθηγητής Αμπιντάλ!!

Ο Ερίκ Αμπιντάλ βγάζει καθημερινά την κλάση του στο Ζέεφελντ αλλά ταυτόχρονα δείχνει και την κλάση που έχει ως άνθρωπος. Τα ιδιαίτερα μαθήματα στον Βούρο.

Καθηγητής Αμπιντάλ!
Το αν θα βοηθήσει αγωνιστικά θα φανεί στην πορεία. Για την ακρίβεια λόγω της ηλικίας εάν θ’ αντέξει να το κάνει. Αν και η κλάση του είναι τέτοια που λογικά θα βγάλει πάνω από 25 παιχνίδια της σεζόν. Είναι δεδομένο πως ο Αμπιντάλ (περί ου ο λόγος) θα βοηθήσει εξωαγωνιστικά τον Ολυμπιακό πολύ. Πάρα πολύ. Μιλάμε για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και ταυτόχρονα έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Στις προπονήσεις τα βγάζει και τα δύο. Αρχικά την ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής. Στο τελευταίο δίτερμα έπαιξε ως αριστερό στόπερ.

Και απέδειξε πως ένας στόπερ μπορεί να κάνει την διαφορά στην ομάδα. Εκτός του ότι «καθάρισε» ότι κινούνταν στον χώρο, έβγαλε και επιθέσεις για την ομάδα του! Ο Μίτσελ χθες δεν τον άλλαξε θέση. Ξεκίνησε αριστερό στόπερ, τελείωσε αριστερό στόπερ. Εβγαινε πρώτος στην μπάλα κι έβγαζε κόντρα φάσεις. Η πρώτη δεν έγινε γκολ, παρά το γεγονός ότι με το κλέψιμο βγήκε αριστερά και έβγαλε την σέντρα στον Παπάζογλου. Ε την δεύτερη φορά έγινε γκολ το κλέψιμό του. Κλέψιμο με το κεφάλι, πάσα στον Τσόρι κι αυτός έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιαταμπαρέ ο οποίος σκόραρε.

Μετά το τέλος της προπόνησης έβγαλε την ποιότητα που έχει ως άνθρωπος. Στις διατάσεις δεν πήγε δίπλα σε κάποιον γαλλόφωνο να συζητήσουν για να περάσει η ώρα. Πήγε δίπλα στον 19χρονο νεαρό Βούρο! Ο οποίος ουσιαστικά παίζει τις θέσεις του Αμπιντάλ. Αριστερό μπακ και αριστερό στόπερ (μερικές φορές και αμυντικό χαφ). Σε δυο τρεις φάσεις του διπλού ο Βούρος είχε λάθος θέσεις. Και ο Αμπιντάλ τον έπιασε και του μιλούσε για κανά 10λεπτο. Του έδειχνε και του εξηγούσε τι πρέπει να κάνει. Απλά Αμπιντάλ!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: