Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Χρήστου!!

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα παγκόσμια ρεκόρ ο Απόστολος Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων του Ντόντρεχτ.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Χρήστου!
Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων μέσα σε δύο μέρες στα 100 μέτρα ύπτιο στη διοργάνωση, αυτή τη φορά στον τελικό του αγωνίσματος, όπου τερμάτισε σε 54.03 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα, αφήνοντας στο παρελθόν το 54.41 που είχε σημειώσει ο ίδιος την Τετάρτη στα ημιτελικά του αγωνίσματος, δείχνοντας πως βρίσκεται σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος για μεγάλα πράγματα στις σημαντικότερες διοργανώσεις.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του τελικού:

Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) 1ος με χρόνο 54:03
Σιμόνε Σαμπιόνι (Ιταλία) 2ος με χρόνο 54:25
Εβγκενι Ράιλοβ (Ρωσία) 3ος με χρόνο 54:46
Τζανίς Σάλτανς (Λιθουανία) 4ος με χρόνο 55:20
Λουκ Γκρίνμπανκ (Μεγάλη Βρετανία) 5ος με χρόνο 55:44
Τζόζεφ Χουλμ (Μεγάλη Βρετανία) 6ος με χρόνο 55:62
Ρόμπερτ Γκλίντα (Ρουμανία) 7ος με χρόνο 56:02
Λόρεν Μπαμς (Ολλανδία) 8ος με χρόνο 56:21


Το χρυσό μετάλλιο του Χρήστου ήταν το 12ο και 46ο συνολικά για την Ελλάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση από το 1969. Για τον 18χρονο πρωταθλητή μας ήταν το δεύτερό του, μετά το χάλκινο πέρυσι στα 50 μέτρα ύπτιο στη διοργάνωση του Πόζναν.
Τόσο η αποψινή του επίδοση, όσο και αυτή της Τετάρτης αποτελούν και όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών του 2015, ενώ βελτιώνουν και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Ο ίδιος τόνισε πως: «Ο πρώτος μου στόχος για φέτος έγινε πραγματικότητα. Το χρυσό ήταν ο πρωταρχικός μεγάλος στόχος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, διότι τα 100 μέτρα ύπτιο είναι το βασικό μου αγώνισμα, αν κρίνει κανείς και την περυσινή μου επίδοση, που σημείωσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και αφιερώνω αυτό το μετάλλιο και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ στους γονείς μου, στον σύλλογό μου τον Ολυμπιακό και στον προπονητή μου Νίκο Γέμελο.

Συνεχίζω δυνατά, γιατί μένουν κι άλλες υποχρεώσεις σε αυτή τη διοργάνωση. Θέτω ως στόχο τους τελικούς και, γιατί όχι, το βάθρο στα υπόλοιπα αγωνίσματα που θα λάβω μέρος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και δεν θα είχα ξανά την ευκαιρία να πάρω μέρος σ’ αυτούς. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών μπορεί να ξαναβρεθεί στον δρόμο μου στο άμεσο μέλλον. Δε θέλω να σπαταλήσω αυτή την ευκαιρία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιδίωξή μου. Το όνειρό μου είναι να βρεθώ στη Βραζιλία σε δύο χρόνια και να μπορέσω να διακριθώ». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: