Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μόρας: «Σπίτι μου η Ιταλία»

Ως ποδοσφαιρικό «παράδεισο» που δεν είχε κανένα λόγο να εγκαταλείψει, περιέγραψε τη Βερόνα ο Βαγγέλης Μόρας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ 94,6, ο Έλληνας στόπερ εξήγησε τους λόγους παραμονής στη Serie A.

Μόρας: «Σπίτι μου η Ιταλία»
Τις εξαιρετικές συνθήκες που υπάρχουν στη Βερόνα και γενικότερα στη Serie A χαρακτήρισε ως τους κυριότερους λόγους που παρέμεινε στην Ιταλία ο Βαγγέλης Μόρας.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας αμυντικός σημείωσε ότι νιώθει εξαιρετικά στην ομάδα και μίλησε με κολακευτικά λόγια για την οργάνωση και τον κόσμο της.

Αφού μίλησε λοιπόν και για τη συνύπαρξή του με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αναφέρθηκε και στην πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ, την οποία δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως «υπέρβαση».


Αναλυτικά όσα είπε ο Μόρας

Για την ανανέωση με τη Βερόνα: «Θεωρώ ότι η Ιταλία είναι σπίτι μου μετά από τόσα χρόνια. Το θέλαμε και οι δυο πλευρές να μείνω και μετά το μουντιάλ φτάσαμε σε συμφωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος. Βρίσκομαι επτά χρόνια στη χώρα, έχω συνηθίσει και η ζωή γεμίζει εμένα και την οικογένεια μου. Από ‘κει και πέρα, ήξερα ότι θα υπάρχει ένας καλός προπονητής στην Εθνική και έπρεπε να μείνω σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να ελπίζω ότι θα πάω και στο Euro».

Για το πόσο τον βοήθησε ο σύλλογος και η Serie A: «Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα για τους αμυντικούς. Υπάρχει πολλή τακτική και πίεση και με βοήθησε πολύ σε αρκετούς τομείς. Όσο για την ομάδα, από την πρώτη στιγμή είχαμε καλή διάθεση να τα βρούμε. Γι’ αυτό δεν ψάχτηκα ποτέ εντός Ιταλίας. Τους είχα πει ότι πρώτα θα συζητούσα μαζί τους. Υπήρχαν προτάσεις από άλλες χώρες, αλλά στην Ιταλία δε μίλησα με κανέναν άλλο.

Εξάλλου η Βερόνα είναι ένα σωματείο νοικοκυρεμένο κι εκεί οφείλεται η επιτυχία της. Όταν το κεφάλι είναι υγιές, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα, ζει για την Κυριακή και την επόμενη σεζόν θα έχουμε 20.000 διαρκείας. Εκεί φαίνεται η δυναμική της».


Για τη συνύπαρξη πλέον με τον Χριστοδουλόπουλο: «Θα είναι ό,τι καλύτερο. Προσωπικά θα τον βοηθήσω να μπει γρήγορα στο κλίμα, αν και δεν θα είναι δύσκολο, μετά από 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην Ιταλία. Τον ήθελε πολύ η ομάδα τον Λάζαρο και νομίζω ότι θα τον εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ήταν να το ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Νομίζω ότι κάναμε μια υπέρβαση σαν ομάδα. Μετά το 2004 είχαμε πει ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Το κάναμε, προχωρήσαμε, το χάρηκε ο κόσμος κι εμείς. Όλοι ευχαριστημένοι».

Για τον Ρανιέρι: «Μπορεί να τα καταφέρει, είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι δουλευταράς και παρόλο που είναι άλλο πράγμα ο σύλλογος και άλλο η εθνική ομάδα, νομίζω ότι θα μπορέσει να κάνει κάτι καλό».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: