Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Δεν είχε προσωπικότητα η Βραζιλία»

6745746paapao56757465
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή  αλλά και ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Λάκης Παπαϊωάννου. Έκανε την δική του ανάλυση για την συντριβή της Βραζιλίας από την Γερμανία και τόνισε πως δεν φτάνει το ατομικό ταλέντο αν δεν εφαρμοστεί στο σύνολο. Παράλληλα, ανέφερε πως στο ποδόσφαιρο πλέον είναι απαραίτητη η πειθαρχία και το πλάνο και πως ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κερδηθεί απλά με τον κόσμο, το πάθος και τον τσαμπουκά.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την συντριβή της Βραζιλίας από την Γερμανία:“Στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί η επιθυμία και ούτε παίζει ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο ο  μεγάλος παίκτης είναι αυτός που βάζει το ταλέντο του στο σύνολο. Αυτό έκανε η Γερμανία και βλέπουμε πως φτάνει πάντα στα ημιτελικά ακόμα και όταν δεν έχει τρομερό σύνολο γιατί έχει και πειθαρχία σαν λαός. Έπαιρνε την μπάλα ο Νταβίντ  Λουίζ και έκανε ότι ήθελε. Όταν δεν σου πάει το παιχνίδι κάνεις διαχείριση. Εκεί φαίνεται η ψυχολογία και ο παίκτης. Όταν έχανε η Άρσεναλ 3-0 από την Μπάγερν έκανε διαχείριση και μετά κέρδισε 2-0. Θα μπορούσε να διασυρθεί αλλά έκανε διαχείριση. Ενώ πήρε τρεμπλ η Μπάγερν πήρε τον Γουκαρντιόλα. Το έκανε αυτό για να δώσει μια άλλη διάσταση στο “πάσινγκ γκειμ” και στο παιχνίδι. Ο Μπέκενπαουερ διαφωνεί και το σέβομαι αλλά πρέπει να υπάρχει εξέλιξη. Αυτό το έργο το έχουμε δει και είναι μια Μπάγερν εκπληκτική και ας έχασε από την Ρεάλ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.
Αυτό που έγινε θα μείνει ως η χειρότερη μέρα της Βραζιλίας. Δεν μπορείς να παίζεις με την Γερμάνια, να την υποτιμάς και να παίζουν όλοι μπροστά. Ακόμα και όταν είναι καμίνι η Τούμπα δεν κερδίζει ο κόσμος μόνος του, θέλει και ποδόσφαιρο. Τα γκολ της Γερμανίας ήταν ρεσιτάλ ομαδικότητας. Ακόμα και ο Οζίλ που δεν φάνηκε για πολλούς, ήταν εκπληκτικός, έβγαλε πόσες ασίστ και δεν έκανε καμία πάσα λάθος σε όλο το παιχνίδι. Δεν υπήρχε ένας παίκτης με προσωπικότητα στην Βραζιλία. Η Ευρώπη είναι το ποδόσφαιρο. Είναι πρώτα η Πρέμιερ Λιγκ μετά η Γερμανία και η Ισπανία. Όλοι οι Βραζιλιάνοι στην Ευρώπη έπαιξαν. Καλός ο Νειμάρ αλλά από την άλλη δεν έπαιζε ο Γκέτσε, ο Ποντόλκσι και όλοι είδαμε ποιοι μπαίνανε ως αλλαγή. Δεν έγινε διαχείριση και νόμιζαν με την γιούχα θα κερδίσουν. Με την διαχείριση μπορεί στο 78′ να έβγαζαν ένα γκολ και να ήταν όλα διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Δεν παίρνεις το ματς με “γερά και παλικαρίσια”, τελείωσαν πλέον αυτά. Η Γερμανία έκανε ένα αναγνωστικό δεκάλεπτο, ήρθαν με τσαμπουκά οι Βραζιλιάνοι αλλά ο καλός και ποιοτικός Γερμανός παίκτης, άλλαζε πάσες αμέσως. Φάνηκε η ποιότητα της Γερμανίας καθώς μετά το 5-0 συνέχιζε και έπαιζε ποδόσφαιρο. Οι Βραζιλιάνοι φάγανε επτά αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.
Για το αν μέτρησε η απουσία του Νειμάρ:“Έπαιξε ρόλο η απουσία του Νειμάρ όμως η σημαντικότερη ήταν του Τιάγκο Σίλβα. Ήταν ηγέτης στην άμυνα και χωρίς αυτόν δεν ξέρανε που πήγαινε. Ο Νταβίντ Λουίζ έπαιρνε την μπάλα και υπήρχε μια αναρχία στην άμυνα που δεν βλέπουμε ούτε στο ερασιτεχνικό. Δεν ξέρω πως μπήκανε στο γήπεδο. Άκουσα πως ήταν με την φανέλα του Νειμάρ και ένα ψυχολόγιο. Μου αρέσει ο Νειμάρ αλλά μην τρελαθούμε. Είναι μεγάλος παίκτης αλλά θα τον δούμε. Δεν είναι Μέσι η Ρονάλντο. Επειδή έχουν γίνει όλα μάρκετινγκ, αυτό το παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Όλοι οι παίκτες παίζουν στην Ευρώπη, είναι καταπονημένοι και η μόνη ομάδα που φαίνεται είναι η Γερμανία που έχει κάποιον κορμό”.
Για τον Ηρακλή:“Δεν ξέρω τίποτα πήρε την ομάδα κάποιος Παπαθανασάκης και διαβάζω πως υπάρχει προπονητής και τεχνικός διευθυντής. Αυτός που έχει την ομάδα έκανε τις επιλογές. Με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο μίλησα την Παρασκευή το βράδυ για έναν παίκτη που έπαιζε στην Κέρκυρα, ο Μιροσάβλιεβιτς. Μετά δεν ξαναμιλήσαμε. Προφανώς έκανε τις επιλογές του γρήγορα, θα πλαισιώθηκε από τους ανθρώπους γύρω του και θα τον κρίνουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: