Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Δεν βλέπω συλλήψεις»

mitropoulos_2006_7_8_16_46_17_b
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης, Βίκτωρ Μητρόπουλος και αναφέρθηκε στα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας αλλά και σε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες.
Αναλυτικά τα όσα είπε o Βίκτωρ Μητρόπουλος στον Arena FM 89,4:
«Γεννώνται τεράστια θέματα και αφορούν την λειτουργία των κεντρικών οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου. Τα θέματα είναι ουσιαστικά, δεοντολογικά και όχι τόσο πολύ ποινικά. Εγώ από την μεριά μου δεν βλέπω συλλήψεις. Ο κ.Κορέας που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά , συνένωσε τρεις δικογραφίες. Η πρώτη δικογραφία αφορά του πίνακες διαιτησίας. Όσο αναφορά το καταστατικό της ΕΠΟ , τα όσα ειπώθηκαν εδώ, είναι διαιτητική παράβαση αλλά σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να έχει ποινικό αποτέλεσμα γιατί κάποιος θα πρέπει να αποδείξει ότι τον μήνα Αύγουστο, ‘έβγαλαν τους πίνακες αυτοί , έβαλαν συγκεκριμένους διαιτητές για να φέρουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε συγκεκριμένο παιχνίδι . Αυτό το πράγμα είναι δύσκολο να αποδειχτεί.
Στο δεύτερο σκέλος είναι σαφές ότι ο κ.Μαρινάκης ήθελε να βγάλει τον κ.Σαρρή . Αυτό το πράγμα ποινικά δεν αξιολογείται, και εγώ μπορώ να πω τον άλλον ,κοίτα φίλε μην ψηφήσεις ΠΑΣΟΚ, ψήφησε αυτό. Θα μπορούσε να αξιολογηθεί σε περίπτωση που έλεγα πάρε 20.000 ευρώ και ψήφισε αυτόν.  Αυτό είναι δωροδοκία και δωροληψία το οποίο είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα. Το θέμα όμως  γενάτε για τον κ.Σαρρή όταν λέει  βάλε τον Χ στο τάδε παιχνίδι. Αυτό δεν μπορεί να το λέει . Γιατί το είπε; Για να φέρει αποτέλεσμα από τον Α ή τον Β δεν φαίνεται από την συνομιλία. Η προτροπή όμως είναι αυτό που μετράει.
Γενάτε ένα τεράστιο θέμα για το πώς διοικηταί το ποδόσφαιρο, πως οι πρόεδροι παίρνουν εντολές για το ποιον θα βάλουνε και τον ποιον δεν θα βάλουνε. Από ποινική αξιολόγηση πάντως μια περιμένετε να μην κάποιος φυλακή . Είναι σίγουρα τεράστιο το θέμα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για αυτό που ακούγεται κάποια στιγμή ,το να βγει ο Πλατανιάς και όχι η Παναχαϊκή : «Εκεί έχει ένα θέμα υπό την έννοια ότι αυτή είναι η επιθυμία μου, αλλά αν η επιθυμία του συνδυάζεται με τον διαιτητή , σημαίνει ότι προτρέπει να βγει η επιθυμία του μέσα από τον διαιτητή. Όλα αυτά τα πράγματα δεν θεωρώ ότι οδηγούν σε συλλήψεις, σε βάζουν σίγουρα σε σκέψεις για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσουν άμεσα και διώξεις μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα ασκηθούν. 20 Αυγούστου καλούνται οι ύποπτοι να εξετασθούν και όταν μαζευτεί με το καλό όλο το υλικό ,τότε θα αρχίσουν οι διώξεις ».
Για τον αν υπάρχει ηθικό θέμα για τον πρόεδρο της ΕΠΟ: « Τεράστιο, όφειλαν να δώσουν εξηγήσεις ή να παραιτηθούν. Δεν μπορούν να παραμείνουν στην θέση τους».
Για το αν θα υπάρχουν και άλλα ονόματα που θα βγουν στην φόρα και θα προκαλέσουν εντύπωση: « Η δίωξη ου θα ασκηθεί , τελειώνοντας η ανάκριση , θα είναι μόνο για αυτούς που εμπλέκονται μέσα στο βούλευμα αυτό. Αργότερα όταν ο ανακριτής πάρει στα χέρια του την δίωξη έχει δικαίωμα να επεκτείνει την δίωξη. Αν τώρα είναι πέντε οι κατηγορούμενοι, αν ασκηθεί , μπορεί αυτός να βάλει άλλους 15».
Αναφορικά με τα… Πακιστανικά τηλέφωνα που μιλούσαν: «Οποιοδήποτε θέλει να πει μια κουβέντα παραπάνω ,καταφεύγει σε ένα τέτοιο μέσο για να μην ακούγεται. Σημασία έχει όμως τι λες και όχι σε ποιο τηλέφωνο τα λες. Η νομοθεσία είναι πολύ συγκεκριμένη, λέει ότι επιτρέπεται η παρακολούθηση τηλεφώνου μετά από βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών για δυο μήνες και μπορεί να επεκταθεί για άλλους δυο. Από εκεί και πέρα ο συγκεκριμένος εισαγγελέας είχε αυτές τις δυο συνομιλίες και αυτές νομιμοποίησε. Αν βρεθούν στο μέλλον κάποιες ανάλογες συνομιλίες έχει δικαίωμα εφόσον είναι νόμιμη η παρακολούθηση να επεκτείνει την δίωξη και σε αυτούς.
Ήμουν πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αν είχε βγει για μένα κάποια συνομιλία θα είχα παραιτηθεί την επόμενη μέρα και χαίρομαι γιατί έχουν βρεθεί 180 κατηγορούμενοι και 7.000 ώρες συνομιλίες και το όνομα μου δεν έχει ειπωθεί πουθενά. Κατηγόρησα πολλούς, κυνήγησα πολλούς αλλά το όνομα μου δεν βρέθηκε πουθενά».
Για το αν όλο αυτό πλήξει τον Βαγγέλη τον Μαρινάκη: «Επικοινωνιακά θα τον πλήξει  σίγουρα, ποινικά είπα την γνώμη μου και προηγούμενος».
Αναφορικά με το αν η συγκεκριμένη έρευνα έχει εντολή του πρωθυπουργού: «Δεν το ξέρω γιατί το 2012 που ξεκίνησε δεν ήταν πρωθυπουργός ο κ.Σαμαράς».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: