Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μίσσας: «Η νίκη μετράει»

Μόνο τη νίκη κρατάει ο Κώστας Μίσσας μετά το 67-65 της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ουγγαρία, για την τρίτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών που γίνεται στην Κρήτη.

Μίσσας: «Η νίκη μετράει»
Το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα είναι να παίζει καλύτερη άμυνα, όπως δήλωσε ο Κώστας Μίσσας μετά τη δύσκολη νίκη (67-65) επί της Ουγγαρίας, για την τρίτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών που γίνεται στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας:

«Ήταν άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Η νίκη είναι αυτό που μετράει, αλλά είναι δεδομένο, και αυτό τους είπα και στα αποδυτήρια, πως πρέπει να παίζουμε καλύτερη άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Ειδικά κόντρα σε ομάδες οι οποίες έχουν τη λογική ντρίπλα, σπλιτ, κικ άουτ, πάσα και έχουν καλούς σουτέρ, αν δεν παίξεις καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός έχεις σοβαρό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Από κει και πέρα, οπότε έχουμε οργανωμένη επίθεση έχουμε σωστές επιλογές, όποτε κάποιος μπαίνει σε μια διαδικασία να αποφασίσει κάτι τις περισσότερες φορές δεν έχουμε αποτέλεσμα.

Παράλληλα τέτοιες ομάδες έχουν γρήγορα τεσσάρια, γρήγορα πεντάρια, ψηλά παιδιά παίζουν στα πόδια και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο κομμάτι της άμυνας και για αυτό θέλει πάρα πολύ καλή προσωπική άμυνα σε πρώτη φάση και στην συνέχεια στην ομαδική τακτική. Και αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει ειδικά στο παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία, που έχει την ίδια ακριβώς λογική, να το προσέξουμε. Θέλει προσοχή στην άμυνα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: