Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Η Βραζιλία έφτιαξε γήπεδα, αλλά όχι ομάδα»

Τους πρωταγωνιστές, τους αδικημένους και εκείνους που εντυπωσίασαν στο Μουντιάλ, που φτάνει στο τέλος του, εντοπίζει ο προπονητής της Καλλονής, Γιάννης Ματζουράκης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η Βραζιλία έφτιαξε γήπεδα, αλλά όχι ομάδα»
Μια Βραζιλία, που χωρίς σοβαρή ομάδα, δεν άξιζε το τρόπαιο, ένα ζευγάρι τελικού που έχει φτάσει έως εκεί απόλυτα δίκαια και οι αδικημένες Χιλή και Κολομβία είναι μερικά από όσα ξεχωρίζει Γιάννης Μαντζουράκης.

Αυτά αλλά και πολλά άλλα σχολίασε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο τεχνικός της Καλλονής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για το τι του έχει μείνει από τη μέχρι τώρα πορεία του τουρνουά:

«Πολύ αξιόλογο μέχρι τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Βραζιλία έφτιαξε γήπεδα και υποδομές, αλλά όχι ομάδα. Από την άλλη η αργεντινή είναι από τις πιο σύγχρονες και καλές ομάδες της διοργάνωσης».

Για το χθεσινό παιχνίδι:

«Όπως είπα η Αργεντινή είναι πολύ καλή και ρεαλιστική ομάδα. Μόνο τέτοιες ομάδες πάνε μπροστά. Η Ολλανδία ήταν πολύ καλή με την Ισπανία, αλλά μετά δεν είχε την ίδια συνέχεια. Δεν μου έδειξε πως άξιζε τον τελικό».

Για τις ομάδες που τον εντυπωσίασαν:

«Κατ’ αρχάς να πω, πως ο τελικός που βγήκε είναι απόλυτα δίκαιος. Πιστεύω πως μόνο η Χιλή αδικήθηκε. Την θαύμασα για την ταχύτητα της και την οργάνωση της. Επίσης η Κολομβία ήταν αρκετά καλή και θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Πάντως για την Γερμανία που λένε όλοι, θεωρώ πως ναι μεν ήταν απίστευτο αυτό που έκανε, όμως της βγήκε το παιχνίδι. Η Βραζιλία δεν άξιζε το τρόπαιο».

Για το τακτικό κομμάτι:

«Τα τελευταία χρόνια οι επιθετικοί αυτοματισμοί είναι καλύτεροι από παλιά. Ακόμη και οι ομάδες που έπαιξαν 5-3-2 το άλλαξαν σερ 4-3-3. Είναι σαφές πως δικαιώνεται η επιθετική φιλοσοφία και οι ομάδες που έχουν καλή οργάνωση. Επίσης πολύ σημαντικός είναι ο παράγοντας τρεξίματα. Είναι τρομερό πως ομάδες που οι παίκτες τους έχουν παίξει 70 παιχνίδια μέσα στη χρονιά, καταφέρνουν να τρέχουν με τέτοιο ρυθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: