Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Μπορούσε και άλλο ο Λίνο»

GOUERINO-610x385
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Βραζιλιάνος, βετεράνος άσσος του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο. Μίλησε για τον Μαρσέλ Λίνο και για τα όσα προσέφερε, ο Βραζιλιάνος πλάγιος μπακ στην ομάδα. Τόνισε πως είχε και άλλα να δώσει στον “Δικέφαλο” αλλά και πως είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την αποχώρηση του Λίνο από την ομάδα:
“Νομίζω ότι ο Λινό στα πεντέμισι χρόνια που πρόσφερε στον ΠΑΟΚ ήταν επαγγελματίας, τίμησε την φανέλα, έδινε το 100% σαν ποδοσφαιριστής και σαν χαρακτήρας τιμήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ με τα χειροκροτήματα και το γνωστό τραγούδι. Έκανε μια πολύ καλή πορεία και είχε ένα τέλος που ίσως δεν έπρεπε να είχε. Χθες ήταν λίγο στεναχωρημένος γιατί η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ δεν ήταν ανάλογη με αυτό που περίμενε. Δεν ξέρω τι έγινε με το οικονομικό αλλά ξέρω πως πρόσφερε πολύ και παρά τα 37 του μπορούσε να προσφέρει και άλλο. Όταν έχει άλλους τρεις στην ίδια θέση είναι δύσκολο να κρατήσεις κάποιον 37 χρόνων. Εγώ σαν Γκουερίνο θα τον κρατούσα όχι μόνο για αυτά που πρόσφερε αλλά και αυτά που μπορεί να προσφέρει ακόμα”.
Για τις λύσεις που έδωσε ο Λίνο την φετινή χρονιά:
“Ο Λίνο ήταν καθοριστικός σε πολλά παιχνίδια, έδωσε πάρα πολλές λύσεις και θα ήταν παράλογο αν τον έκριναν για τα 90 λεπτά της απόδοσης του. Τον κρίνω για τις πέντε – έξι ενέργειες που έκανε και έβγαιναν οι φάσεις και τα γκολ. Είναι κρίμα που η καριέρα του έχει τέτοιο τέλος στον ΠΑΟΚ όμως η ζωή συνεχίζεται. Θα παίξει ποδόσφαιρο αλλού σε Ευρώπη ή και Βραζιλία και μετά από εμένα και τον Φορτούλα ίσως πρόσφερε τα περισσότερα στον ΠΑΟΚ με βάση τα χρόνια ήταν στην ομάδα. Είναι καλός μου φίλος και η ζωή συνεχίζεται. Σαν χαρακτήρας είναι χαμηλών τόνων, γεννημένος μέσα από το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια και στην Πορτογαλία και είναι τόσο ώριμος να πάρει αποφάσεις”.
Για την πιθανότητα να παίξει ο Λίνο σε άλλη Ελληνική ομάδα:
“Ίσως ναι. Έτσι μου έδωσε να καταλάβω. Δεν ξέρω τα σχέδια του όμως θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι θέμα δικό του. Καμιά φορά μπορεί να θέλουμε αλλά οι καταστάσεις ένιαι διαφορετικές. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και παιδί. Τίμησε την φανέλα που φορούσε”.
Για τον ΠΑΟΚ ενόψει της νέας χρονιάς:
“Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την τύχη να ξεκινήσει τόσο νωρίς τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό. Κάθε χρόνο υπάρχουν κάποια προβλήματα και καθυστέρηση. Εύχομαι να μπει στο πρωτάθλημα με έναν κορμό παρόμοιο με τον περσινό. Ο σχεδιασμός έχει καθυστερήσει λίγο αλλά τις επόμενες μέρες ίσως έχουν έρθει κάποιες ανακοινώσεις και κάποιες εσωτερικές μεταγραφές. Εύχομαι να βρεθούν λύσεις και η ομάδα από την Ολλανδία να είναι έτοιμη να χτυπήσει πρωτάθλημα”.
Για τους τρεις τερματοφύλακες της ομάδας (Γλύκος, Ιτάνζ, Γιακουμής):
“Είναι ένα καλό τρίο. Θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει η ομάδα”.
Για τις προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα στα άκρα:
“Ο ΠΑΟΚ φέτος ήταν πολύ δυνατός ειδικά στα άκρα με Στοχ και Λούκας που στο ένας εναντίον ενός έβρισκαν τις λύσεις και δημιουργούσαν ευκαιρίες. Από την  άλλη πλευρά πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε τι ποδοσφαιριστές θα φέρουν. Εύχομαι να φέρουν ποδοσφαιριστές με αυτά τα στοιχεία”.
Για το αν χρειάζεται επιθετικό ο ΠΑΟΚ:
“Κάθε ομάδα χρειάζεται σέντερ φορ. Υπάρχουν οι τραυματισμοί και μια ομάδα που είναι πλήρης μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλει κάποιον να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Όταν ο Αθανασιάδης λείπει θα χρειάζεται κάποιος να λύσει τα προβλήματα. Πέρυσι το έκανε ο Βούκιτς αυτό. Εγώ μιλάω σαν απλός φίλαθλος που θέλω να δω την ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο”.
Για την κατάσταση στην Βραζιλία μετά την συντριβή από την Γερμανία:
“Καλά πήγαμε εκεί. Στο ημιτελικό της Αργεντινής δεν υπήρχε ούτε μια κίτρινη φανέλα στο γήπεδο. Υπάρχει μια αγανάκτηση στην Βραζιλία. Διάβασα ένα άρθρο του Ρομάριο που είναι δύο σελίδες και ένα ολόκληρο κατεβατό. Πίσω από το 7-1 υπάρχουν πάρα πολλά που δεν είναι ώρα να τα πω στον αέρα. Δεν μπορώ να αφήσω μια προσωπικότητα σαν τον Ροναλντίνιο και τον Κακά εκτός Μουντιάλ. Ο Λουίς Φαμπιάνο είναι και αυτός μια προσωπικότητα που κάνει καλή χρονιά αλλά προτιμήθηκε ο Φρέντ και ο Τζο. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να καλέσουμε αυτούς τους δύο επιθετικούς στην ομάδα. Μιλάω καθαρά και πιστεύω έχω το δικαίωμα να εκφράσω την άποψη μου. Ο Ροναλντίνιο είχε κάποια κόντρα. Το λάθος στην Βραζιλία είναι πως ο Σκολάρι πίστευε και πάντα πιστεύει σε κάποιους που είναι “κλειδωμένοι” μαζί του ότι και να γίνει”.
Για τον Σκολάρι:
“Ο καλός προπονητής κρίνεται στα αποτελέσματα. Ο Σκολάρι είχε μια καλή πορεία όμως σε αυτή την διοργάνωση που ήταν στην Βραζιλία έπρεπε να δουλέψει την τακτική, να μπορεί να αντιμετωπίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζουν οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί που ετοιμάζονται έξι χρόνια για αυτό το Παγκόσμιο. Η Γερμανία ετοιμάζει ένα ποδόσφαιρο εδώ και έξι χρόνια για αυτή την διοργάνωση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: