Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Όστεμπερκ μέρα 2η: Τα Σούπερ Μάρκετ και ο Πακιστανός!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει από την Ολλανδία για της τιμές, τα... κιλά την προσφυγή του ΠΑΟΚ και την προετοιμασία. 
Η πρώτη μέρα στο βασικό στάδιο είναι πάντα προβληματική και από τη στιγμή που την ξεπεράσαμε βάλαμε μία σειρά στο πρόγραμμά μας.
Το βασικό θέμα που μου τριγυρνάει το μυαλό εκτός ποδοσφαίρου τέτοιες μέρες, είναι τα ψώνια στο Σούπερ Μάρκετ. Μιλάμε για μία χώρα που ένα σπίτι έχει για χαβαλέ μηνιαίο εισόδημα στα 2 χιλιάρικα και πας στο Σούπερ Μάρκετ και διαπιστώνεις πως είναι φθηνότερο από το δικό σου.
Την προηγούμενη φορά είχα εκνευριστεί με την άμμο για γάτες, όπου σε εμάς την πουλάνε σε τιμές κοκαΐνης και εκεί στο 25% της τιμής της. Μιλάμε για την καλή την άμμο, όχι αυτή που πρέπει να την αλλάξεις μετά από μία χρήση του γάτου σου.
Σήμερα, συγχύστηκα με την τιμή της ζαχαρίνης, η οποία σε εμάς η μεγάλη έχει πέντε ευρώ και στην Ολλανδία, η ίδια συσκευασία έχει 1,6 ευρώ. Υπάρχουν και άλλα προϊόντα που μπορώ να αναφερθώ όπως το redbull, τα αναψυκτικά, τα απορρυπαντικά ακόμη και το αλκοόλ, όμως τα αφήνω στην άκρη. Η ουσία είναι πως η ελληνική αγορά δεν έχει προσαρμοστεί στην οικονομική κρίση στον βαθμό που θα έπρεπε και ο έλληνας του αστείου εισοδήματος πλέον, καλείται να βγάλει άκρη χωρίς να έχει κανέναν σύμμαχο.
Στο ξενοδοχείο που είμαστε, ήρθαμε για 5η φορά και κάθε χρόνο, οι κοπέλες που δουλεύουν εδώ έχουν τέσσερα – πέντε κιλάκια συν. Στην έρευνα που έκανα, είναι όλες παντρεμένες αν εξαιρεθεί μία που δεν βρήκε ακόμη τον ήρωα.
Θέλω να καταλήξω πως δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο του παντρεύομαι και βάζω κιλά.
Το ξενοδοχείο της ομάδας είναι του ίδιου ομίλου με αυτό που είμαστε εμείς, αλλά είναι ελαφρώς καλύτερο αφού πηγαίνοντας εκεί είδα έναν άνθρωπο μικρότερης ηλικίας από 65 ετών. Επίσης, είδα και μία αδύνατη σερβιτόρα, κάτι που σημαίνει πως δίνουν μεγαλύτερη βάση σε κομβικά θέματα όσον αφορά στη ψυχολογία του πελάτη.
Από εκεί και πέρα, ψάχτηκα για κινητό νούμερο έτσι ώστε να γλιτώσω τα 80 λεπτά το τηλεφώνημα που …προσφέρει γνωστή εταιρία τηλεφωνίας. Τι ωραία προσφορά, χτυπάει το κινητό σου και κλαις.
Βρήκα έναν Πακιστανό, τον ρώτησα τι παίζει εδώ και μου είπε πως θα με καβαντζώσει αυτός. Έτσι λοιπόν, αν παρακολουθείτε το κινητό μου να ξέρετε από εδώ και πέρα πως αυτός που μιλάει ελληνικά με μία φωνή που μοιάζει με τη δική μου, δεν είμαι εγώ, αλλά ο Αμπτούλ Αζίζ Κοϊμπρα Φουμούμποντ. Το τρίτο όνομα ανήκει στην Βραζιλιάνα μάνα του.
Αφού αναλύσαμε καυτά κοινωνικά θέματα, πάμε και για λίγο στον χαβαλέ που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Η υπόθεση του ΚΑΣ που προσέφυγε ο ΠΑΟΚ, είναι από αυτές που λες πως δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να βγάλει άκρη. Έλα όμως που η ΕΠΟ του Γκιανγκιάν Ζιάνγκ που μένει στην Αιόλου αλλά μιλάει από τη Χίο άπταιστα ελληνικά, τα έχει κάνει κουβάρι και μπέρδεψε ακόμη και τους ξένους δικαστές.
Οι τρεις δικαστές, διέκοψαν την υπόθεση για να αποφασίσουν αν είναι αρμόδιοι ή όχι να αποφασίσουν και εκεί που περιμένεις να διακόψουν τη δίκη ως αναρμόδιοι γυρνάνε και λένε στην αίθουσα πως άκρη δεν έβγαλαν και θα αποφανθούν για το συγκεκριμένο γεγονός με την απόφαση.
Η απόφαση μπορεί να βγει σήμερα αργά, αλλά μάλλον πάει για Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ να κρατά πολύ μικρό καλάθι. Για τον δικηγόρο του Παναθηναϊκού που για να πείσει πως υπάρχει τραυματισμός πήρε τον Γαύρο στα χέρια του, νομίζω πως δεν χαίρει σχολιασμού. Ας ρίξουν τα μπινελίκια οι Παναθηναϊκοί. Εσωτερικό τους θέμα είναι.
Πάντως πλάκα θα έχει να μας δικαιώσει το ΚΑΣ – λέμε τώρα – και να πρέπει να κάνουμε τέσσερις μεταγραφές πρώτης γραμμής μέσα σε μία εβδομάδα. Αν του στείλουν του Σαββίδη τέσσερα αιτήματα έγκρισης μεταγραφών ταυτόχρονα, αυτές θα ολοκληρωθούν κοντά στις 20 Νοέμβρη.
Εδώ στην Ολλανδία πάντως καλά περνάμε. Η ομάδα ήρεμη είναι, οι χαμηλοί τόνοι της ταιριάζουν, τα πολλά φρου – φρου κι αρώματα έχει αποδειχτεί πως καλό δεν κάνουν, κάποια ιδιαίτερη εντύπωση από τις προπονήσεις, θετική ή αρνητική δεν υπάρχει γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη. Αυτό που κάπως με παραξενεύει είναι πως οι τερματοφύλακες κάνουν με την υπόλοιπη ομάδα προπόνηση. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί είναι η αλήθεια, αλλά πιστεύω πως άμεσα θα κάνουν το δικό τους πρόγραμμα. Δύο είναι άλλωστε.
Αύριο παίζουμε το πρώτο φιλικό εναντίον της Σταντάρ Λιέγης. Προσπαθούσα να βγάλω από το μυαλό μου ένα πιθανό σχήμα μιας και το ρόστερ ακόμη είναι πολύ άδειο.
Κατέληξα σε ένα 4-3-3 με τον Γιακουμή τερματοφύλακα, τους Σκόνδρα, Μιγκέλ Βίτορ, Κατσικά και Σπυρόπουλο στην άμυνα, τους Μαντούρο, Κίτσιου και Γκολάσα στα χαφ και τους Πόζογλου ή Πόποβιτς και Μάρτενς στις πλευρές και τον Κλάους στη κορυφή.
Από εκεί και πέρα βέβαια μπορεί να μοιραστούν οι έμπειροι στα δύο ημίχρονα, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Μόλις πάμε στην απογευματινή προπόνηση θα έχουμε καλύτερη εικόνα.
ΥΓ Κάποτε στην Ιταλία οι … κολοσσοί υποβιβάστηκαν. Και για τους γείτονες τότε ήταν κάτι το αδιανόητο όμως συνέβη και πλέον ξαναέχουν ποδόσφαιρο. Αυτά…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: