Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει κάποιες απόψεις στο blog του στο gazzetta για το θέμα του σέντερ φορ του Ολυμπιακού.
ΕΧΟΥΝ πραγματικά προταθεί πάρα πολλοί και καλοί σέντερ φορ στον Ολυμπιακό. Γνωστοί σε όλο τον κόσμο, αλλά και γνωστοί σε όχι πολλούς-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κι αυτοί άξιοι και καλοί γκολτζήδες.
Θα καταγράψω σήμερα δύο επιθετικούς, Γάλλους, που έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό και που είναι από αυτούς τους παίκτες, που λέμε ότι κάνουν τη διαφορά, κατά την γνώμη μου.
Ο ένας είναι πιο γνωστός, καθότι ανήκει στη Μίλαν. Ο Νιάνγκ είναι, που έπαιξε δανεικός από το Γενάρη στη Μονπελιέ.
Αυτός είναι πολύ θεαματικός σέντερ φορ. Θα άρεσε πολύ στο Καραϊσκάκη με την τεχνική του. Τον βλέπεις να κοντρολάρει με το στήθος με υπέροχο στιλ, να πασάρει ωραία, να ελίσσεται, να πιάνει σουτ κεραυνό με το δεξί η, το αριστερό, να μπουκάρει και να σεντράρει, αλλά και να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Πανύψηλος, με πόδια-κανιά, αφενός μεν κερδίζει πολλές κεφαλιές, αφετέρου φεύγει μπροστά με ταχύτητα και δύναμη.
Μειονέκτημα; Τον "έκοψα" λίγο επιπόλαιο, κι έτσι θυμήθηκα και τη φήμη που τον κυνηγάει για τον ασταθή χαρακτήρα του, κάτι που πάντα είναι θέμα.
Ο άλλος είναι λιγότερο γνωστός, καθότι έπαιζε στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας, με την Τουρς, ο Άντι Ντελόρ.
Για να είμαι ειλικρινής, τον είδα ένα ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι με τη Λανς, που ανέβηκε στην Α΄κατηγορία. Θα μου πείτε, μα από ένα ημίχρονο; Ναι, από ένα ημίχρονο, γιατί μου έβγαλε τα μάτια! Φορ με έξοχη τεχνική, σούπερ κινητικότητα, έξυπνες ασίστ, κεφαλιές, καλό κράτημα της μπάλας, μαχητής, με ικανότητα να παίζει με την πλάτη, γρήγορος, με σουτ φαρμάκι, ντριμπλέρ! Δεν πίστευα στα μάτια μου ότι υπάρχει τέτοιος επιθετικός στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας.
Κι από γκολ;
Στη μία φάση πήρε την μπάλα από κεφαλιά συμπαίκτη, κοντρόλαρε κι εκτέλεσε άψογα φεύγοντας πίσω από την πλάτη της άμυνας.
Στην άλλη φάση έφυγε στην κόντρα, πέρασε στο σπριντ τον στόπερ και πλάσαρε τέλεια.
Μειονέκτημα; Δεν βρήκα! Παρά μόνο την απειρία (22,5 ετών), τόσο λόγω ηλικίας, όσο και λόγω παραστάσεων, που επίσης δεν είναι μικρό θέμα, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει υπογράψει κι άλλο 23χρονο φορ, τον Μεξικάνο Πουλίδο και θεωρητικά θα ταίριαζε να τον "δέσει" ένα πιο έμπειρο κυνηγό.
Να διευκρινίσω κάτι: δεν θέλω να υπονοήσω με αυτό το κομμάτι μου ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει έναν από τους δύο Γάλλους. Άλλωστε, ο Νιάνγκ, για διάφορους λόγους, δεν είναι προτεραιότητα στα πλάνα του Ολυμπιακού, ο δε Ντελόρ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη Γαλλία, δεν επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα κι ήδη υπάρχουν προσφορές 5 εκ. Ευρώ για την πάρτη του.
Αλλού θέλω να το πάω: Μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός κάποιο σέντερ φορ-όνομα και να πάρει έξι-εφτά πράγματα από αυτόν. Μπορεί, όμως, να πάρει ένα «άγνωστο» κυνηγό, αλλά με ποιότητα και ταλέντο και να σκίσει.
Ο Μιραλάς μας άρεσε καλύτερα η, ο Ριέρα;…
Παρεμπιπτόντως, έγραψα κάτι για τον Θ. Παπάζογλου: να το επαναλάβω-το παιδί στη διετία του στον ΟΦΗ είχε 18 ασίστ, εκ των οποίων οι 10 έγιναν γκολ. Στην στατιστική υπηρεσία της ελληνικής Λίγκας, το galanissportsdata.com, έχει διάφορες κατηγορίες επιδόσεων. Μία από αυτές είναι οι ασίστ που γίνονται γκολ (ass:assists to goal) και άλλη είναι οι ασίστ που γίνονται κλασικές ευκαιρίες που χάνονται (ang:assists no goal). Φαντάζομαι ότι είναι απλό να το κατανοήσει κάποιος…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: