Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Και τώρα… μεταγραφές!!

Η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού ήταν δεδομένη, όμως η δύσκολη κλήρωση στο 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας ανεβάζει τον πήχη και επισπεύδει τις διαδικασίες. Την επόμενη βδομάδα ξεκαθαρίζει για Καλάθη.

Και τώρα… μεταγραφές
Ο Παναθηναϊκός έχει εις γνώση του χάσει σημαντικό χρόνο στο μεταγραφικό παζάρι λόγω της κωλυσιεργίας στο θέμα του Νικ Καλάθη, όμως από τη στιγμή που αυτή η προσθήκη είναι στη κορυφή της λίστας και θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα, η αναμονή αξίζει. Το θέμα του ομογενούς γκαρντ θα τελειώσει θετικά ή αρνητικά την επόμενη εβδομάδα, αφού εκτός του ότι τη Τρίτη 15 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι Μέμφις Γκρίζλις για να ανανεώσουν μονομερώς το συμβόλαιό του, ο παίκτης θα απολογηθεί στην αρμόδια επιτροπή της FIBA για το θέμα της απαγορευμένης ουσίας στην οποία βρέθηκε «θετικός».

Οι «αρκούδες», θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη και τη νέα σεζόν παρότι είναι τιμωρημένος για 13 αγωνιστικές στο ΝΒΑ, αλλά με δεδομένη την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ευρώπη για το «χρυσό» συμβόλαιο που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός, ενδέχεται να κάνουν πίσω. Ακόμα και αυτό πάντως, δεν καθιστά σίγουρους τους «πράσινους», καθώς αν η Παγκόσμια ομοσπονδία και η WADA που ίσως θελήσει να εμπλακεί στην τιμωρία του για την Ευρώπη, εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, ο δρόμος της επιστροφής προσωρινά θα κλείσει.

Υπενθυμίζουμε πως ο Καλάθης μπορεί να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τέσσερις μήνες μέχρι και δύο χρόνια. Αν ισχύσει η μικρότερη χρονική διάρκεια, όχι μόνο θα είναι μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό –εφόσον οι Γκριζλις του το επιτρέψουν- αλλά θα συμμετάσχει κανονικά και στο Παγκόσμιο κύπελλο με την Εθνική ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, αλλά η χθεσινή κλήρωση-«φωτιά» με Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου και Τούροβ στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, ενδέχεται να επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες συμπλήρωσης του ρόστερ. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, καλείται να προετοιμάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μία νέα ομάδα με αρκετές αλλαγές στις θέσεις βασικών, οπότε δεν θα ρισκάρει με άλλη χρονοτριβή, ούτως ώστε άπαντες να δώσουν το παρών στη προετοιμασία και στα μέσα Οκτωβρίου να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του συγκεκριμένου ομίλου.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, έχουν ψηλά στη λίστα τους Έι Τζέι Σλότερ και Μαρκίζ Χέινς για τις θέσεις των γκαρντ, τον Τρεμέλ Ντάρντεν για την κάλυψη στο «3» και τον Μάρκους Σλότερ για τη θέση του σέντερ, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ήδη προχωρήσει και με άλλες περιπτώσεις παικτών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: