Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Φερνάντο Σάντος: «Στον κατάλληλο δρόμο»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν σαφώς ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στη φιλική νίκη 2-0 επί της Βίλεμ, ιδίως σε σχέση με την εμφάνιση του προηγούμενου φιλικού απέναντι στην Τσίβας. Τόνισε ότι ο «δικέφαλος» είναι στον κατάλληλο δρόμο, ότι θα πορευθεί με το «γνωστό», περυσινό, 4-3-3, αλλά αναγνώρισε ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

«Είμαστε πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε. Ήμουν σίγουρος πως θα είμαστε καλύτεροι σε αυτό το φιλικό από ότι σε αυτό με την Τσίβας. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί όσο περνάει ο καιρός πέφτουν οι ρυθμοί στις προπονήσεις και έτσι οι παίκτες είναι πιο ξεκούραστοι και θα είναι ακόμη πιο φρέσκοι στα επόμενα ματς από πλευράς φυσικής κατάστασης. Θα το δείτε και στη συνέχεια, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 30 του μήνα», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Όσο για το παιχνίδι με τη Βίλεμ, επεσήμανε: «Στα πρώτα 10-15 λεπτά δεν παίξαμε καλά. Κάναμε ατομικά λάθη και δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι. Μετά το 15λεπτο ισορροπήσαμε τον αγώνα, βάλαμε το γκολ και στο δεύτερο κυριαρχήσαμε, έχοντας πολύ καλές τοποθετήσεις».

Ωστόσο ξεκαθάρισε, εν όψει και των αγώνων με την Βαλερένγκα: «Εχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Δεν θα είμαστε στο 100% στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, αλλά θέλουμε να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».

Οσο για τα στοιχεία βελτίωσης σε σχέση με τον αγώνα με την Τσίβας; «Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον αγώνα απέναντι στην Τσίβας. Τα πάντα πήγαν στραβά σε εκείνο το ματς, σήμερα ήταν τελείως διαφορετικά. Δείξαμε ότι είμαστε στον κατάλληλο δρόμο για να φτιάξουμε μια ομάδα που πολύ δύσκολα θα δέχεται γκολ και θα μπορεί κάποιος να τη νικήσει και που πάντα θα έχει στόχο τη νίκη».

Για την «επιστροφή» στο περυσινό, γνωστό, 4-4-3, αντί για το 4-4-2 που προσπάθησε αρχικά να εφαρμόσει: «Δυστυχώς τώρα δεν έχουμε το χρόνο για να δουλέψουμε το 4-4-2. Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε πράγματα, πόσο μάλλον όταν στις 30 Ιουλίου έχουμε επίσημο παιχνίδι. Οι περισσότεροι παίκτες που υπάρχουν φέτος στο ρόστερ, ήταν και πέρσι και ξέρουν το 4-3-3 και τις τοποθετήσεις που πρέπει να έχουν. Με τους ποδοσφαιριστές που αποκτήσαμε φέτος, γίναμε ακόμη πιο επιθετικοί με το 4-3-3. Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε».

Φωτάκης: «Οσο πιο έτοιμοι γίνεται»
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φωτάκης τόνισε: «Στόχος μας, είτε σε φιλικά είτε σε επίσημα παιχνίδια είναι η νίκη. Κάναμε καλή εμφάνιση σήμερα, παρά το γεγονός ότι είμαστε σφιγμένοι από τις διπλές προπονήσεις. Είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά. Ο πρώτος μας στόχος είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Ημασταν καλά οργανωμένοι, ενώ και στην επίθεση όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε βελτιωμένοι. Τα δύο γκολ που βάλαμε θα μας βοηθήσουν ψυχολογικά, καθώς όλοι έχουμε την πίεση ότι δεν δημιουργούμε φάσεις».

Για τις αναμετρήσεις του Γιουρόπα Λιγκ με την Βαλερένγκα σχολίασε: «Δεν μας φοβίζει ο αντίπαλος. Το μόνο κακό είναι ότι έχει δώσει 18 επίσημα παιχνίδια και θα είναι πιο φρέσκος από μας. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι στο 100%, αλλά θα είμαστε σε όσο πιο ικανοποιητικό βαθμό γίνεται».

Τέλος, για τον εαυτό του, ο πρώην μέσος της Λάρισας, δήλωσε: «Όλα τα παιδιά που ήταν από καιρό στην ομάδα, έχουν βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τους άλλους νέους για να ενσωματωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: