Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Willem II-ΠΑΟΚ 0-2


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κόντρα στη Βίλεμ ο βελτιωμένος ΠΑΟΚ εμφάνισε ένα πρόσωπο αρκετά κοντά σε αυτό που επιδιώκει ο Φερνάντο Σάντος. Μάλιστα η καλή εμφάνιση συνδυάστηκε με νίκη, αφού ο "Δικέφαλος" επιβλήθηκε, με γκολ των Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Ηλία Αναστασάκου, 2-0 της ολλανδικής ομάδας.

Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο φιλικό με αντίπαλο τη μεξικάνικη Τσίβας, ο ΠΑΟΚ ήταν... άλλη ομάδα. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν άλλαξε πολλά στο αρχικό σχήμα (μάλιστα ο Κοντρέρας "καθιερώνεται" ως δεξί μπακ, αφού οι Τσιρίλο και Μπιζέρα έπαιξαν ως κεντρικοί αμυντικοί), ωστόσο η εικόνα του "Δικεφάλου" ήταν τελείως διαφορετική. Η μέρα με τη νύχτα.

Η τριάδα των Γκαρσία-Φωτάκη-Σορλέν στη μεσαία γραμμή δούλεψε αρμονικά, ενώ ο Φιλομένο δείχνει να δένει σιγά-σιγά με τον Μουσλίμοβιτς, έστω κι αν αναγκάζεται να κινείται πιο περιφερειακά και όχι τόσο μέσα στην περιοχή. Οι δυο τους ήταν άλλωστε εκείνοι που τελείωσαν με επιτυχία τη σέντρα ακριβείας του Φωτάκη στο 33ο λεπτό, καθώς μετά την κεφαλιά του Αργεντινού (αποκρούστηκε ενστικτωδώς), ο Βόσνιος ήταν στην καίρια θέση και σκόραρε προ κενής εστίας.

Το γκολ δεν μετέβαλε τη μορφή του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι το ίδιο αποδοτικός. Υπήρξαν στιγμές αδράνειας, οι οποίες δικαιολογούνται για την εποχή, αλλά εν πολλοίς ο "Δικέφαλος" ήταν ανώτερος από τη Βίλεμ. Δεν έδωσε... δικαιώματα, ενώ όποτε βρέθηκαν χώροι επιτέθηκε σωστά. Μετά μάλιστα τις αλλαγές του Σάντος, όταν η ενδεκάδα φρεσκαρίστηκε, ήρθε και το 2-0 από τα πόδια του Αναστασάκου. Στις καθυστερήσεις, ο Αραμπατζής έκανε μια ωραία κούρσα από αριστερά και έβγαλε στον έμπειρο επιθετικό που σκόραρε από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: