Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μείνε όπως είσαι, μην αλλάξεις τίποτα...!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος εξηγεί γιατί θα πρέπει να μείνει όπως είναι ο Ολυμπιακός τις επόμενες σεζόν, τη δικαίωση των Αγγελόπουλων, αλλά και το σπουδαίο Βασίλη Σπανούλη.   Ετσι τον θέλουν, έτσι τον αγαπάνε. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι και θα είναι για πολλά χρόνια το καμάρι των οπαδών του και γι αυτό πρέπει να μείνει όπως είναι. Να μην αλλάξει τίποτα και του χρόνου να κυνηγήσει και το τρίτο συνεχόμενο.
Ο,τι και να πει κανείς μετά το νέο μεγάλο κατόρθωμα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να είναι αρκετό. Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτή τη στιγμή...
Γιατί κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τις στατιστικές, οι ερυθρόλευκοι πήραν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την Ευρωλίγκα. Την παράδοση και την ιστορία την ξέρετε για την Γιουγκοπλάστικα και την Μακάμπι. Μόνο και μόνο που τις μνημονεύουμε σε αυτό το κείμενο κι ας έχουν περάσει χρόνια (9 για την Μακάμπι, 22 για την Γιουγκοπλάστικα) τα λέει όλα.
Γιατί νίκησε παίζοντας το μπάσκετ του μέλλοντος. Εβαλε 100 πόντους σε τελικό Ευρωλίγκα! Εβαλε 90 σε τρία δεκάλεπτα...
Γιατί γύρισε και πάλι από την... κόλαση. Στην Πόλη έχανε με 19. Στο Λονδίνο βρέθηκε στο -17...
Γιατί ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη στον κορυφαίο μπασκετμπολίστα. Γιατί ήταν MVP και της Ευρωλίγκα και του φάιναλ φορ. Ακόμα πιστεύετε ότι υπάρχει καλύτερος του αρχηγού του Ολυμπιακού;
Γιατί το ματς γύρισε με την άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Γύρισε όταν βγήκε ο MVP, που ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Και ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός χάρη στον Σλούκα και τον Κατσίβελη, που άλλαξαν τη ροή της αναμέτρησης. Μαζί με τον Περπέρογλου. Ετσι δεν έγινε και στην Πόλη, με Σλούκα-Μάντζαρη στο παρκέ; Και τον Κέσελ τότε.
Γιατί ο Ολυμπιακός δεν είχε μόνο έναν MVP. Αξιζαν τουλάχιστον πέντε αυτόν τον τίτλο στον τελικό. Ο Εϊσι Λο με τους 20 πόντους, στο καλύτερο παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα. Ο Κάιλ Χάινς, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού συνολικά στο φάιναλ φορ. Ο Στράτος Περπέρογλου που έβαλε μεγάλα καλάθια. Ο Κώστας Σλούκας που έβαλε 11 πόντους και έπαιξε σπουδαία άμυνα, βάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη σφραγίδα του σε τελικό. Κι είναι μόλις 23 ετών. Ο Πέρο Αντιτς που ήρθε πάλι από τον πάγκο και άλλαξε τη ροή του αγώνα. Σπουδαίος και στα δύο παιχνίδι στο Λονδίνο. Βάλτε και τους Σερμαντίνι, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Κατσίβελη που έκαναν όπως έπρεπε τη δουλειά του και συμπληρώνεται το παζλ.
Γιατί το πήρε για πρώτη φορά Ελληνας προπονητής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας των 150.000 ευρώ ετησίως που έχει για αποδοχές. Ο Ολυμπιακός έπαιξε μεγάλο μπάσκετ στο Λονδίνο, κέρδισε με 17 πόντους την ΤΣΣΚΑ και 12 την Ρεάλ. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ψάξει πάλι για προπονητή ο Ολυμπιακός.
Γιατί με το μικρότερο μπάτζετ στο φάιναλ φορ, με προϋπολογισμό που δύσκολα μπαίνει στην πρώτη δεκάδα της Ευρωλίγκα, πήρε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την κούπα.
Γιατί οι Αγγελόπουλοι δικαιώνονται πανηγυρικά. Δεύτερη συνεχόμενη Ευρωλίγκα, με τον κόσμο να τους παραδέχεται και να τους αποθεώνει. Γιατί άκουσαν πολλά, έφτασαν κοντά στην έξοδο, αλλά τώρα είναι θριαμβευτές. Με το δικό τους τρόπο... Η δεύτερη Ευρωλίγκα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτός είναι ο Ολυμπιακός των Αγγελόπουλων. Πρώτα είναι αυτοί και μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι. Οι Αγγελόπουλοι δείχνουν το δρόμο, είναι εδώ και το ξαναπήραν.
Γιατί σε περίοδο κρίσης, οι Ελληνες ήταν και πάλι οι περισσότεροι στις εξέδρες. Οι σχεδόν 5.000 που βρέθηκαν στην 02 κέρδισαν άλλη μια μάχη στην κερκίδα. Και οι πιο πολλοί ταξίδεψαν από την Αθήνα, πληρώνοντας πάρα πολλά λεφτά για τέτοια εποχή. Μπάσκετ σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει μπάσκετ.
Μπράβο και συγχαρητήρια, λοιπόν. Είναι πλέον δεδομένο ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός απέκτησε πια ένα πολύ μεγάλο μέρος στις καρδιές των οπαδών του. Ακόμα και ως πρωταθλητή Ευρώπης, δεν τον τίμησαν από την αρχή της σεζόν. Τώρα, δεν υπάρχει Ολυμπιακός που να μην είναι υπερήφανος γι αυτό το τμήμα. Μέχρι και πέρυσι τέτοιο καιρό, οι περισσότεροι έλεγαν το αντίθετο.
Γι αυτό, λοιπόν, τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Είναι στην αρχή, όχι στο τέλος. Αν μείνει όπως είναι, μπορεί να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Να φτάσει την Γιουγκοπλάστικα, ακόμα και να την ξεπεράσει. "Βασίλη αλάνι για πάντα στο λιμάνι", φώναζε ο κόσμος στην Ο2. Αν μείνει ο Σπανούλης και ο Χάινς και με λίγες... πινελιές ακόμα - όπως έγινε φέτος - ο Ολυμπιακός μπορεί να σπάσει όλα τα όρια. Δίχως να ξοδευτούν πολλά χρήματα. Αλλωστε τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Πήρε το πρώτο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, το δεύτερο δίχως να το περιμένει κανείς. Ε, γιατί να σταματήσει εδώ;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: