Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Αναγκαία η δημιουργία στρατηγικού πλάνου για τις ακαδημίες»

Η αναγκαιότητα δημιουργίας στρατηγικού πλάνου και η θέσπιση κοινών στόχων για όσους δουλεύουν στις ακαδημίες, ήταν τα κύρια σημεία στο σεμινάριο οργάνωσης ακαδημιών ποδοσφαίρου της Super League.

«Αναγκαία η δημιουργία στρατηγικού πλάνου για τις ακαδημίες»
Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η αναγκαιότητα δημιουργίας στρατηγικού πλάνου και η «θέσπιση κοινών στόχων για τους ανθρώπους που δουλεύουν στις ακαδημίες» για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, ήταν τα κύρια σημεία στο σεμινάριο οργάνωσης ακαδημιών ποδοσφαίρου της Super League, που διεξήχθη την Κυριακή στο «Le Chalet» της Ξάνθης.

Στην πρώτη θεματική ενότητα που αφορούσε τα πρωταθλήματα υποδομής για ακαδημίες, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων υποδομής. Ειδικότερα υπήρξε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου διεξαγωγής των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενώ συζητήθηκε, με την παράλληλη υποβολή προτάσεων, το πρόβλημα της ομαλής μετάβασης των ποδοσφαιριστών της Κ20 στην επαγγελματική ομάδα.

Στην δεύτερη θεματική ενότητα, οργάνωση και διοίκηση ακαδημιών, έγινε αναφορά στο γαλλικό μοντέλο προώθησης ποδοσφαιριστών των τμημάτων υποδομής στην πρώτη ομάδα καθώς και το γεγονός ότι αρκετές επαγγελματικές ομάδες απαρτίζονται κατά κύριο λόγο πλέον από ποδοσφαιριστές των ακαδημιών.

Τέλος, στην τρίτη θεματική ενότητα που αφορούσε στην εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών, την προπονητική και το Scouting, παρουσιάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης προπονήσεων στις νεαρές ηλικίες, ο τρόπος ανίχνευσης ταλέντων καθώς και οι μέθοδοι εκπαίδευσης των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Το σημερινό σεμινάριο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς ενεργειών της Super League για την ανάπτυξη και των εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώ έβαλε τις βάσεις ενός δημιουργικού προβληματισμού όλων για τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών που είναι «το παρόν του μέλλοντός μας».

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι εξής:

Jair Bertoni-Εκπρόσωπος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL)
Γιάννης Παπαδημητρίου-Τεχνικός Διευθυντής της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.
Θεόδωρος Λάιος-Υπεύθυνος Αγωνιστικού Τμήματος SUPER LEAGUE
Frederic Lipka-Σύμβουλος της FFF και της MLS σε θέματα Ακαδημιών
Περικλής Καλογιάννης-Υπεύθυνος Ακαδημιών της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.
Θεόδωρος Ελευθεριάδης-Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Κ15 (Ε.Π.Ο.)
Bernd Storck-Επικεφαλής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
Χουάν Ραμόν Ρότσα-Υπεύθυνος Συντονισμού & Εφαρμογής Προγράμματος της Ακαδημίας της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Δημήτρης Δανιηλίδης-Μέλος του Τεχνικού Επιτελείου των Ακαδημιών της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: