Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η βασίλισσα «πέθανε». Ζήτω ο «ερυθρόλευκος» βασιλιάς!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την επική κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Η βασίλισσα «πέθανε». Ζήτω ο «ερυθρόλευκος» βασιλιάς!
Ποια Βασίλισσα και κολοκύθια με τη ρίγανη. Αν υπάρχει βασιλιάς είναι ένας και φοράει ερυθρόλευκα.

Το θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ λέγεται Ολυμπιακός. Η Ρεάλ είναι μια σπουδαία ομάδα με κακομαθημένους παίκτες που δεν ξέρουν να χάνουν. Σιγά-σιγά θα το συνηθίσουν.

Ο Ολυμπιακός «φρόντισε» να μείνει 17 πόντους πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο για να το κάνει να φαίνεται πιο δύσκολο. Γιατί –μην κοροϊδευόμαστε- ελάχιστοι έχουν μείνει να πιστεύουν ότι αυτό το ματς μπορούσε να γυρίσει. Κι όμως γυρίζει. Αποδείχθηκε. Όταν σε ματς με τη Ρεάλ ο νικητής της βάζει 100 πόντους κι αυτός δεν είναι η «βασίλισσα» τότε κάτι έχει αλλάξει δραματικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Διότι, άντε την πρώτη φορά είναι σύμπτωση. Από τύχη ο Ολυμπιακός το γύρισε από 19 πόντους στην Κωνσταντινούπολη και «σκότωσε» την ΤΣΣΚΑ. Τώρα που το γύρισε από 17 πόντους κι αφαίρεσε το στέμμα της βασίλισσας, τι να πούμε; Ότι είναι τυχερός; Όχι βέβαια. Είναι καλύτερος από τη Ρεάλ και καλύτερος από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Πραγματικός κυρίαρχος.

Με Έλληνα προπονητή, με Έλληνες παίκτες στο βασικό κορμό και έναν κόσμο που έβαψε ερυθρόλευκα και γαλανόλευκα το Λονδίνο. Γιατί –πώς να το κάνουμε- είναι μια ανάσα και ένα μήνυμα ελπίδας για τον χειμαζόμενο ελληνισμό αυτή η μεγάλη νίκη και το τρόπαιο.

Ήρθε πάλι εκεί που οι περισσότεροι δεν το περίμεναν. Ήρθε από τον Έλληνα Δαυίδ απέναντι στον Ρώσο και τον Ισπανό Γολιάθ. Ας περισσέψουν απόψε που γράφονται αυτές οι γραμμές οι τεχνικές αναλύσεις. Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία κανένας δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει. Ας κρατήσουν οι χοροί…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: