Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η αστυνομία παραδέχεται τις ευθύνες για το Χίλσμπορο!!

Ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην τραγωδία του Χίλσμπορο, παραδέχθηκε ότι η δική του αμέλεια ήταν η «βασική αιτία για τον θάνατο 96 ατόμων».
Ο Ντάκενφιλντ, ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που συνεχίζεται στο Γουόρινγκντον ότι πάγωσε όταν είδε εκατοντάδες οπαδούς της Λίβερπουλ να περνούν από μία πόρτα, για την οποία είχε δώσει εντολή να ανοίξει λίγο πριν το καταραμένο εκείνο ματς της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ το 1989.
Ο 70χρονος πλέον πρώην αστυνομικός, έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ότι είπε ψέμματα όταν κατηγόρησε τους οπαδούς της Λίβερπουλ ότι με τη βία άνοιξαν την πόρτα, ρωτήθηκε αν αποδέχεται πως το ότι απέτυχε να κλείσει το τούνελ ήταν ο βασικός λόγος που 96 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο Ντάκενφιλντ απάντησε θετικά.
Σε ερώτηση για το αν δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούσε ο ρόλος του εκείνη τη μέρα, είπε πως: «Νομίζω πως είναι κάτι με το οποίο θα συμφωνήσω κύριε», ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και τόνισε πως ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής του.
Πάντως, ο 70χρονος, που όταν αποχώρησε από την αστυνομία είχε διαγνωσθεί με κατάθλιψη, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότ συγκάλυψης και την εμπλοκή του σε αλλαγές καταθέσεων των αστυνομικών.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: