Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τη διέλυσε… 1-0!!

Με το φτωχό για τον αριθμό ευκαιριών που σπατάλησε, αλλά υπερ-αρκετό για να σφραγίσει την πρόκριση στους «8» 1-0 (31' Ράκιτιτς) η Μπαρτσελόνα ξεμπέρδεψε με τη Μαν.Σίτι και «ζεστάθηκε» εν όψει κλάσικο.

Τη διέλυσε… 1-0
Διαβάζοντας κανείς το σκορ, θα νόμιζε πως δυσκολεύτηκε... Όμως η Μπαρτσελόνα μάλλον αδίκησε την εμφάνισή της νικώντας μόνο με 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, σκορ που όμως περίσσευε για να φτάσει στα προημιτελικά αποκλείοντας όπως και πέρσι με δύο νίκες τους «πολίτες».

Το γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς στο 31' έκανε τη διαφορά για τους Καταλανούς που θα μπορούσαν -αν δεν υπήρχε ο Χαρτ- να φτάσουν σε επτά και οκτώ γκολ, αλλά λίγο έλειψε να αγχωθούν προτού στο 78' ο Τερ Στέγκεν αποκρούσει το πέναλτι του Αγουέρο.

Οι «μπλαουγκράνα» έγιναν η πρώτη ομάδα που φτάνει οκτώ συνεχείς χρονιές στα προημιτελικά του Champions League και πλέον μπορεί με την ησυχία της να σκέφτεται το σούπερ ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή στο «Καμπ Νου». Χάνει τον πρώτο αγώνα της οκτάδας ο Ντάνι Άλβες λόγω καρτών.

Το ματς

Αποφασισμένη να μην αφήσει κανένα περιθώριο να μπει στο παιχνίδι από την αρχή, ήταν η Μπαρτσελόνα, που μόλις στο 6ο λεπτό είχε τη μεγάλη φάση με κλέψιμο του Άλβες έξω από την περιοχή και ταυτόχρονη ασίστ στον Νεϊμάρ, που σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Χαρτ. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν άνευρη και δίχως αποφασιστικότητα για ένα τέτοιο ματς και είχε κάκιστες επιστροφές όταν έχανε τη μπάλα στο μισό της αντιπάλου της. Στο 11ο λεπτό ωραίος συνδυασμός των ορεξάτων Μέσι και Ινιέστα κατέληξε σε σουτ του πρώτου που εξουδετέρωσε ο Χαρτ στην κλειστή γωνία.

Μετά από το 20ο λεπτό, τα πολλά λάθη, άρχισαν να οδηγούν και σε εκνευρισμένο, με τον Κολάροφ και τον Σίλβα, να δέχονται κάρτα. Τελικά το γκολ της Μπάρτσα, ήρθε στο 31ο λεπτό, όταν ο Άλμπα έκανε ωραία πάσα στον Μέσι, αυτός έφυγε από τα δεξιά, για να σεντράρει την κατάλληλη στιγμή στο δεύτερο δοκάρι, στο εντελώς ξεμαρκάριστο Ράκιτιτς που αφού κοντρόλαρε με το στήθος, έκανε ένα άψογο πλασέ πάνω από τον Χαρτ για το 1-0.

Στο φινάλε μάλιστα του πρώτου μέρους, η Μπάρτσα απώλεσε την ευκαιρία για το 2-0, καθώς ο Νεϊμάρ έβγαλε έξοχη κάθετη για τον Σουάρες, αυτός «τσίμπησε» τη μπάλα, αλλά αυτή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Χαρτ και έφυγε έξω.

Δυνατά μπήκε και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα με τον Μέσι, να βγάζει για τον Άλμπα, αλλά αυτός να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Χαρτ, που γλίτωσε αμέσως μετά το 2-0 και σε σουτ του Μέσι. Ο Χαρτ σε κάποιες στιγμές έμοιαζε να παίζει μόνος του εναντίον της Μπάρτσα, αφού σταματούσε, τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και όποιον άλλον προσπαθούσε να σημειώσει ένα δεύτερο τέρμα. Η Σίτι έχασε τη μεγάλη της ευκαιρία να δώσει άλλο νόημα στο ματς, από τη στιγμή που ο Αγκουέρο στο 78' κέρδισε πέναλτι από τον Πικέ, αλλά ο Τερ Στέγκεν τον σταμάτησε με αποτέλεσμα οι "πολίτες" ν' απωλέσουν την τελευταία τους ευκαιρία να μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Χαρτ συνέχισε να βγάζει το ένα τετ-α-τετ μετά το άλλο για να μείνει το ματς στο 1-0, παρά την προσπάθεια του Νεϊμάρ στο 92ο.


Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασκεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνιελ Άλβες (91' Αντριάνο), Ματιέ, Ράκιτιτς (84' Ραφίνια), Ινιέστα, Σουάρες, Μέσσι, Νεϊμάρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπράβο, Μπάρτρα, Τσάβι, Σέρχι Ρομπέρτο, Πέδρο

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Κολάροφ, Ντεμικέλις, Μίλνερ (87' Λάμπαρντ), Νασρί (46' Χέσους Νάβας), Σίλβα, Φερναντίνιο, Τουρέ (72' Μπονί), Αγκουέρο

Στον πάγκο έμειναν οι: Καμπαγιέρο, Ζαμπαλέτα, Φερνάντο, Τζέκο *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: