Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κυνηγώντας μάγισσες και…φαντάσματα!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Όπως ακριβώς το προβλέψαμε η απομάκρυνση του Αναστασιάδη «πυροδότησε» ενδοοικογενειακές αντιπαλότητες…και «άνοιξε λογαριασμό» και…«πεδίο δράσης» για συγκεκριμένους αυτόκλητους εισαγγελείς και συνηγόρους.

Στο προσκήνιο φόρα παρτίδα και οι γνωστοί μυθομανείς της ενημέρωσης με «κεραυνούς και αστραπές» και με συγκλονιστικές (!!!) αποκαλύψεις τις οποίες προφανώς είχαν κρυμμένες στα σεντούκια τους. Τα υποσυνείδητα αντανακλαστικά των τελευταίων από τις χαρακτηριστικές και συνηθισμένες ονειρώξεις τους – από τις οποίες διακατέχονται μονίμως και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να απαλλαγούν – προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο αντιπαραθέσεις, ενστάσεις και συζητήσεις.

Στο κυνήγι των μαγισσών και στον εντοπισμό των φαντασμάτων επέστησαν επικεφαλείς οι κατά τεκμήριο χαμελεοντίζοντες της δημοσιογραφίας οι οποίοι σε μόνιμη βάση «παραποιούν» τα γεγονότα κατά πως τους βολεύουν οι φιλίες και τα περίεργα αλισβερίσια τους. Είναι αποφασισμένοι να εκτεθούν αποστρέφοντας την προσοχή τους και την κρίση τους από εξόφθαλμα και κραυγαλέα πράγματα. Μπροστά τους η αλήθεια, η πραγματικότητα, τα δεδομένα και αυταπόδεικτα που κανείς δεν τα αμφισβητεί και αυτοί αμετανόητοι επιδίδονται αδέξια βέβαια στην διασπορά μυθοπλασιών και ονειρώξεων προκειμένου να αποπροσανατολίσουν και όχι να ενημερώσουν όπως οφείλουν.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από άλλα πράγματα και ο κόσμος του έχοντας ξεκαθαρίσει και σχηματίσει σταθερή και ασφαλή άποψη για το τι συμβαίνει και ποιοι έχουν ευθύνες για αυτό το μόνο που δεν τους συγκινεί και μάλιστα θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι είναι και το μόνο που σιχαίνεται, είναι να ακούει αυτούς τους ανυπόφορους και εθισμένους μυθοπλάστες να πλασάρουν τις φαντασιοπληξίες τους. Αλήθεια, για τόσο βλάκα τον περνούν τον ΠΑΟΚτσή ώστε να προσπαθούν να τον απομακρύνουν από κάτι που το βλέπει ολοκάθαρα και για το οποίο έχει σχηματίσει συγκεκριμένη άποψη; Είμαστε σίγουροι ότι οι πάντες μέσα στον ΠΑΟΚ –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους κι έχουν μοιράσει δίκαια τις ευθύνες, με την διοίκηση και τον κόουτς να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Από εκεί και πέρα όμως, εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο πραγματικός σπαραγμός ορισμένων από το χώρο μας για ότι συνέβη… ή μάλλον για ότι έχασαν.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο στο θέμα αν κι έχω πολλά ράμματα για τη γούνα των συγκεκριμένων. Μένω εδώ και κλείνω το σημείωμα μου φιλοξενώντας σαν επίλογο ένα πολύ εύστοχο κι επίκαιρο μικρό χρονογράφημα που μας αφορά όλους και βρίσκεται πολύ μακριά από τις φθήνιες και τους λαϊκισμούς που συνόδευσαν την απομάκρυνση ενός κόουτς. Διαβάστε το: «Παγώστε το χρόνο και τις «πρώτες ειδήσεις» των δελτίων και των εφημερίδων. Ίδιες είναι αν το καλοσκεφτείτε πέντε χρόνια τώρα ή όπως λέει και το τραγούδι «…πέρασαν κιόλας τέσσερις χειμώνες και μια άνοιξη». Η καταστροφή η χρεωκοπία, το μνημόνιο, τα δανεικά, οι δανειστές, τα μέτρα, οι Υπουργοί, η ΤΡΟΪΚΑ, τα νέα μέτρα, οι νέοι Υπουργοί, τα ταξίδια, τα ισοδύναμα, το ευρωγκρούπ, οι φόροι, η ανεργία, η σύνοδος κορυφής, η ύφεση, οι τράπεζες, οι νέοι άνεργοι, τα χρέη, η δόση, η αξιολόγηση, το νέο μνημόνιο, οι Πρωθυπουργοί, οι εκλογές, οι άλλες εκλογές, τα νέα μέτρα…

Παγώστε το χρόνο και μετά γυρίστε πίσω στις μέρες και τα χρόνια που νιώθαμε όχι σαν φτωχοί οργισμένοι συγγενείς των άκαρδων πλουσίων θείων της Ευρώπης, αλλά σαν ομοτράπεζοι στο μεγάλο Δυτικό πάρτι της αφθονίας και του πλούτου. Τότε που αυτοί κι εμείς ήμασταν ένα. Ή έτσι νομίζαμε μια που ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε πως στην ευχή «κοιμηθήκαμε αγρότες και ξυπνήσαμε ιππότες». Τότε λοιπόν η ζωή μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της επίδειξης και της άνεσης ήταν ωραία και ας καμωνόμαστε σήμερα ότι πάντα δύσκολα τα φέρναμε και τώρα πια είμαστε σε ανθρωπιστική κρίση.

Οι τότε hot ειδήσεις σήμερα περνάνε στα ψιλά και σίγουρα κανείς επώνυμος δεν θα τολμήσει να τις προβάλλει. Παλιά θα μας ξεναγούσαν στην βίλα του τάδε, στο νησί των Κυκλάδων με τα επτά μπάνια τις οκτώ κρεβατοκάμαρες και την πισίνα ορίζοντα. Σήμερα το πολύ να μας πουν ότι τη νοικιάζει για να βγάλει τον ΕΝΦΙΑ.

Παλιά η απαστράπτουσα με τουαλέτες και τα νυφικά κοσμήματα για τις ανάγκες της φωτογράφησης κοπέλα η Βίκυ Σταμάτη ήταν σύντροφος του πανίσχυρου Άκη, το ίδιο πλάσμα που σήμερα το εκθέτουν σαν αγρίμι με φωτό μέσα από το ψυχιατρείο. Μη γελιέστε, εμείς ήμασταν τότε, εμείς και τώρα. Το ερώτημα είναι ποιοι θα ήμαστε αύριο».


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: