Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Καταδικαστικές αποφάσεις για «πρώην»

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε, χθες, με ποινή 7 ετών και 5,5 ετών αντίστοιχα, τους πρώην προέδρους του ΑΣ Άρης Νίκο Παπαδόπουλο και Νικήτα Ματθαίου για εικονικές συναλλαγές που ζημίωσαν τον αθλητικό σύλλογο, τη χρονική περίοδο 2006-2009.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της "έκδοσης φορολογικών στοιχείων κατ' εξακολούθηση η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ. Στην απολογία τους αρνήθηκαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι είχαν άγνοια, ενώ άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Νίκος Παπαδόπουλος ως πρόεδρος του Δ.Σ του ΑΣ Άρης, με πρόθεση εξέδωσε για λογαριασμό του σωματείου, κατά τις χρήσεις 2006-2009, εικονικά ως προς την συναλλαγή φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια παροχής υπηρεσιών) που αφορούσαν ανύπαρκτες συναλλαγές ή μερικώς ανύπαρκτες. Η συνολική αξία των συναλλαγών που του καταλογίζεται ανέρχεται σε 3,9 εκατ. ευρώ.

Στον Νικήτα Ματθαίου, που διετέλεσε επίσης πρόεδρος του ΑΣ Άρης, την ίδια χρονική περίοδο, καταλογίζεται συνολικό ποσό 314.367 ευρώ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: