Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Στο ίδιο έργο… νικητές!!

Το φονικό δίδυμο Μοράτα-Τέβες σκότωσε ξανά την Ντόρτμουντ. Μέσα στην Βεστφαλία ο Αργεντινός με δύο γκολ και μία ασίστ στον Ισπανό οδήγησαν σε θρίαμβο την Γιουβέντους, 3-0, που πήρε άνετα το εισιτήριο.

Στο ίδιο έργο… νικητές!

Το κατάμεστο «Signal Iduna Park», που ζητούσε μέρες 97’, όχι μόνο δεν φόβισε την ομάδα του Αλέγκρι αλλά της ξύπνησε την ανάγκη για εκδίκηση. Ο Τέβες μόλις στο 3ο λεπτό έβαλε με την πλάτη στον τοίχο την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που δεν μπορούσε να απειλήσει με τίποτα τον Μπουφόν. Η ανάγκη των Γερμανών για ένα γκολ «ξεγύμνωσε» την άμυνά τους και ο Αργεντινός φορ αλώνιζε. Ο Τέβες «τελείωσε» την υπόθεση πρόκρισης σερβίροντας το 2ο γκολ στον Μοράτα (70’) και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Ιταλών κάνοντας το 3-0 στο 79ο λεπτό.

Για 9η φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης η Γιουβέντους. Ισοφάρισε την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της στο Champions League η Ντόρτμουντ (3-0 το 1999 με την Ρόσενμποργκ).

Το ματς:



Το «κλειδί» για μια ομάδα που μπαίνει να παίξει σε μία καυτή έδρα είναι να αντέξει την πίεση. Η Γιουβέντους όχι μόνο δεν πρόλαβε να την νιώσει, αλλά την μετέφερε στο στακ-μπαμ στην αντίπαλη πλευρά, χάρη στο υπέροχο σουτ του Τέβες (3’), που κατέληξε στα δίχτυα του… κοιμώμενου Βάιντενφελερ. Το «Signal Iduna Park» πάγωσε και μαζί και η Ντόρτμουντ, που άφησε ανεκμετάλλευτα 15λεπτά γυρνώντας την μπάλα ανούσια στον χώρο του κέντρου.

inner

Σταδιακά, η ομάδα του Κλοπ άρχισε να βάζει ταχύτητα στο παιχνίδι της και να γίνεται αρκετά πιεστική απέναντι στην άμυνα των «μπιανκονέρι». Τα πλάνα του Αλέγκρι άλλαξαν στο 27’, όταν τραυματίστηκε ο Πογμπά σε μονομαχία με Παπασταθόπουλο και ο Μπαρτσάλι πήρε την θέση του, με την διάταξη να αλλάζει σε 3-5-2. Παρά την πίεση που δέχτηκε, η Γιουβέντους κράτησε τον ρυθμό στα δικά της μέτρα και έφτασε να προηγείται με το τελευταίο σφύριγμα του Μάζιτς για το πρώτο ημίχρονο.

Με την Γιουβέντους να χάνει δύο μοναδικές ευκαιρίες να «τελειώσει» το ματς και την πρόκριση ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στην Βεστφαλία. Ο Βάιντεφελερ κράτησε όρθια την ομάδα του στο 50’ και στο 56ο λεπτό, νικώντας τον Μοράτα σε τετ-α-τετ. Η Ντόρτμουντ με «εξαφανισμένους» τους Ρόις και Μχιταριάν έδειχνε «μπλοκαρισμένη» και τελείως ακίνδυνη προς την εστία του Μπουφόν, που χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο 62’.

inner

Ότι δεν κατάφερε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μοράτα το πέτυχε στο 70’, χάρη στην ευγενική χορηγία του Τέβες, που του σέρβιρε έτοιμο το 2-0. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η ομάδα του Κλοπ παρέδωσε πνεύμα και οι Ιταλοί έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους με τον Αργεντινό επιθετικό να κάνει το 3-0 στο 80ο λεπτό. Τα τελευταία λεπτά στο παιχνίδι είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα είχαν κριθεί.

Οι συνθέσεις:



Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ (46' Κίρχ), Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Γκουντογκάν, Μπέντερ (63' Μπλαζισκόφσκι), Καμπλ, Μχιταριάν (63' Ράμος), Ρόις, Ομπαμεγιάνκ

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Κελ, Καγκάβα, Ιμόμπιλε

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι): Μπουφόν, Εβρά, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Πογκμπά (27’ Μπαρτσάλι), Περέιρα, Τέβες (81' Πέπε), Μοράτα (78' Μάτρι)

Στον πάγκο: Στοράρι, Ογκμπόνα, Παντόιν, Γιορέντε

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Γήπεδο: Signal Iduna Park *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: