Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Δεν είναι περαστικός ο Σαββίδης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και προσωπικός φίλος του Ιβάν Σαββίδη, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης.
Μίλησε για την συνάντηση του με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, την ξενάγηση που του έκανε στην Βεργίνα για επιχειρηματικούς σκοπούς αλλά και για τα πράγματα που έχει στο μυαλό του ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη:
«Δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες όταν ζητούσαν φωτογραφίες ο κ. Σαββίδης ήταν πολύ απλός και πολύ ευγενικός όπως είναι και με τα παιδιά. Έκανε μια ιδιωτική επίσκεψη στην Ημαθία για κάποια σχέδια στο μέλλον. Καθίσαμε για έναν καφέ και στην Βεργίνα και ο καφές κράτησε… 3.5 – 4 ώρες. Περνούσε πολύ κόσμος και ο κ .Σαββίδης μιλούσε μαζί τους. Βρέθηκαν πολλοί φίλοι Ποντιακής καταγωγής και ήταν μια πολύ ευχάριστη μέρα. Μιλούσαν για θέματα αθλητικά αλλά φυσικά και για θέματα που αφορούσαν τον Ποντιακό Ελληνισμό».
Για το αν είδε τα αρχαία στην Βεργίνα ο Ιβάν Σαββίδης:
«Κατέβηκε το ελικόπτερο και είδε μερικά σημεία που μπορεί να τον ενδιέφεραν μελλοντικά. Μετά είδαμε και τα ευρήματα που προκαλούν σε όλους πολύ ενδιαφέρον. Στην Βεργίνα βρέθηκαν και πολλοί ξένοι όπως Άγγλοι και Αμερικάνοι και αυτό είναι εντυπωσιακό».
Για το γεγονός πως ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε για να μείνει:
«Είμαι φίλος του Ιβάν Σαββίδη πολλά χρόνια και η προσωπική μου άποψη πως δεν είναι περαστικός από την Ελλάδα. Αγαπάει την Ελλάδα, είναι Έλληνας και ήρθε εδώ να επενδύσει. Διατήρησε θέσεις εργασίας, έδωσε νέες θέσεις εργασίας και αν είχε λίγη βοήθεια από την πολιτεία και δεν υπήρχε αυτή η γραφειοκρατία θα είχε κάνει περισσότερα. Του αρέσει να συζητάει και λέει λιγότερα από όσα κάνει. Ήρθε, επένδυσε και θα επενδύσει και στο μέλλον. Προσωπικότητες όπως τον Ιβάν Σαββίδη η χώρα τους έχει ανάγκη. Στις πρωινές εκπομπές όλοι μιλάνε για τους συνταξιούχους αλλά κανείς δεν μιλάει για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Επιχειρηματίες του ήθους και του μεγέθους του κ. Σαββίδη τους έχουμε ανάγκη όχι μόνο στον αθλητικό χώρο αλλά και στην χώρα γενικότερα».
Για το αν πήρε τις αποφάσεις του ο Ιβάν Σαββίδης με αυτά που είδε:
«Είδε αυτά που ήθελε να δει και από εκεί και πέρα ότι χρειαστεί θα το δούμε ποιο αναλυτικά».
Για το αν συζήτησε για τον ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη:
«Για τον ΠΑΟΚ είπαμε αρκετά πράγματα. Βέβαια, ήταν πικραμένος από τα αποτελέσματα της ομάδας. Οι φίλαθλοι όλοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις. Ο κ. Σαββίδης έχει βάλει πολλά χρήματα και από τους ποδοσφαιριστές δεν λείπει τίποτα. Έχουν τα ξενοδοχεία, όλες τις συνθήκες και τους μισθούς τους πάντα στην ώρα τους. Ο κ. Σαββίδης είναι στεναχωρημένος από την εικόνα της ομάδας αλλά και για την απογοήτευση που έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Θέλει να βλέπει χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας του».
Για το πώς αντιμετωπίζει ο Ιβάν Σαββίδης τον ΠΑΟΚ:
«Τον βλέπω πολύ ανθρώπινο και πολύ συναινετικό. Θα τον ήθελα στα θέματα διαχείρισης του ΠΑΟΚ πιο αυστηρό. Του έχω πει πως πρέπει να τον σέβονται αλλά και να τον φοβούνται. Ο πρόεδρος της ομάδας έχει το δικαίωμα να πάει στα αποδυτήρια, στο εστιατόριο και όπου πρέπει για να ζητήσει κάτι από τους ποδοσφαιριστές. Σε μια δουλειά οι προϊστάμενοι δεν παρεμβαίνουν όποτε χρειάζεται»;
Για τον Γιώργο Σαββίδη:
«Ο Γιώργος είναι ένα μορφωμένο και έξυπνο παιδί και πιστεύω πως έχει πάρει αρκετά πράγματα από την φυσιογνωμία του πατέρα του».
Για τις δυσκολίες στην Ημαθία:
«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους στο αδιέξοδο του εμπάργκο. Πρέπει να δούμε που θα καταλήξουμε. Μέχρι αυτή την στιγμή το εμπάργκο δεν έχει φύγει και θα είναι δύσκολη χρονιά αν δεν ξεκαθαρίσει κάτι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: