Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Να διώξουμε τη σαπίλα απ’ το ποδόσφαιρο»

Κίνηση ανατροπής της διοίκησης της ΕΠΟ ετοιμάζει η ΕΠΣ Θεσσαλίας. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είναι ήδη έτοιμη η ομάδα ανθρώπων που θα επιχειρήσουν την κάθαρση.

«Να διώξουμε τη σαπίλα απ’ το ποδόσφαιρο»
Μια πρωτοβουλία που θα επιχειρήσει θεαματική ανατροπή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ετοιμάζει η ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά, ο Γιώργος Παναγόπουλος αποκάλυψε την κατάθεση αιτήματος για ανατροπή της νυν διοίκησης της ΕΠΟ και αντικατάστασή της από άλλη προσωρινή.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση τόνισε ότι πρέπει να εκδιωχθεί η σαπίλα που υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι ότι είναι ήδη έτοιμη η σύνθεση της νέας διοίκησης, η οποία έχει συγκροτηθεί από γνωστές προσωπικότητες με προσφορά στο χώρο κι απήχηση σε όλες τις περιοχές και τις ομάδες.

Η συγκεκριμένη ομάδα, όπως τόνισε, θα ενεργεί «χωρίς εκβιασμούς, με ελευθερία κινήσεων και χωρίς να ανεβαίνουν στο άρμα κανενός», σε αντίθεση με το υπάρχουν καθεστώς στο χώρο του ποδοσφαίρου, για το οποίο σημείωσε (με αφορμή και τις τελευταίες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας) ότι οι πρωταγωνιστές του θα έπρεπε ήδη να έχουν φύγει μόνοι τους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγόπουλος στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»

Για την πρωτοβουλία που ετοιμάζεται: «Προσπαθούμε να βάλουμε στις θέσεις των παραγόντων τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές. Είχε ξεκινήσει η ΕΠΣ Θεσσαλίας με κίνηση με δικηγόρο τον κ. Καϊμακάμη και τώρα ανέλαβα εγώ. Μου ανατέθηκε να υποβάλω αίτηση έκπτωσης της τωρινής διοίκησης της ΕΠΟ. Ετοιμάζω κι έχω τελειώσει τη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την αίτηση. Από ‘κει και πέρα, όποιος πιστός μπορεί να προσέλθει.

Ζητάμε την έκπτωση της παρούσας διοίκησης και να αντικατασταθούν τα μέλη της από άτομα με κοινωνική καταξίωση και γνωστή προσφορά στο ποδόσφαιρο. Δε θέλω να πω ονόματα, αλλά ενημερώνω ότι εκτός των προσώπων που έχουν θητεύσει στο χώρο, είναι και παλιοί παίκτες με μεγάλη παρουσία στα δρώμενα, εκλεκτοί επιστήμονες με κατανομή σε όλες τις ομάδες και τις περιοχές, ακόμα και ένας διαιτητής».


Για το που αποσκοπεί η κίνηση: «Ο στόχος της κίνησης είναι κάποιοι άνθρωποι να επιχειρήσουν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Όχι για να πάρουν οφίτσια, αλλά για να διώξουν αυτή τη σαπίλα που υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσπαθούμε να είναι μια ενδεικτική σύνθεση με ανθρώπους που θα προσφέρουν, χωρίς εκβιασμούς, με ελευθερία κινήσεων και χωρίς να ανεβαίνουν στο άρμα κανενός.

Την Πέμπτη το πρωί θα κατατεθεί η αίτηση, το δικαστήριο θα αποφασίσει και μέχρι το καλοκαίρι ελπίζω ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες. Σημασία έχει να ταραχθούν τα λιμνάζοντα νερά, αυτός ο βούρκος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες απομαγνητοφωνήσεις. Είναι κάτι που ζητούν όλοι θέλουν ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό. Και μόνο που ακούς τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν είναι ορατή η κατάσταση που υπάρχει. Θέλουμε την πλήρη κάθαρση και την αθλητική τιμωρία όλων»
.

Για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βγήκαν στη δημοσιότητα: «Η ποινική δικαιοσύνη πρέπει να το ερευνήσει το θέμα. Ειπώθηκε ότι αυτό το υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας. Σήμερα ήρθαν κάποιες διαψεύσεις, ότι πρόκειται περί συρραφής… Σημασία έχει ότι αυτό το βρωμερό καθεστώς που υπάρχει βγαίνει στο προσκήνιο. Υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια και στη διαιτησία και στην αθλητική δικαιοσύνη.

Η ΕΠΟ έχει επιτροπή δεοντολογίας που είναι σε πλήρη εναρμόνιση με της FIFA και μπορεί να επιληφθεί επί όλων των θεμάτων. Υπάρχει όμως και το άρθρο 26 του ΚΑΠ που προβλέπει ρητά τι ισχύει για δυσφήμηση του αθλήματος. Σήμερα κιόλας ο αθλητικός εισαγγελέας έπρεπε να έχει στείλει την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Ζωγράφος) να υπάρχει στο ποδόσφαιρο; Έπρεπε να έχει σηκωθεί να φύγει. Έτσι ενεργεί κάποιος που είναι σε υπεύθυνο πόστο. Ειδικά μετά την επίθεση που είχε δεχθεί και του συμπαραστάθηκε τότε όλη η κοινή γνώμη».


Για τις κυρώσεις με τις οποίες θ’ απειληθεί η ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Έχει σταλεί έγγραφο από την ανακοίνωση κιόλας της πρόθεσης να προσφύγει στη δικαιοσύνη, το οποίο απειλεί για αποβολή. Παραβιάζουν τους κανονισμούς και του ίδιου του διαιτητικού δικαστηρίου που λέει ότι αρμόδιο είναι το Ειρηνοδικείο. Πέρα απ’ αυτό όμως, υπάρχουν θέματα που θα μας απασχολήσουν στην πορεία. Πρέπει να μπουν οι τακτικοί δικαστές. Αν επιληφθούν στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν οι τωρινές συνθέσεις, θα προκαταβάλουν τις αποφάσεις, θα λειτουργήσουν ως πλυντήρια. Θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει μόνοι τους. Δεν έχουν ηθική και αξιοπρέπεια»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: