Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Χρόνια πολλά Ράζβαν»

34 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα ο Ράζβαν Ρατς και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως το συνηθίζει σε ανάλογες περιπτώσεις, ευχήθηκε διαδικτυακά στον ρουμάνο αμυντικό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλη η ασπρόμαυρη οικογένεια του Δικεφάλου, εύχονται χρόνια πολλά, με υγεία και πολλές επιτυχίες, στον Ράζβαν Ρατς, ο οποίος κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Ο Ράζβαν Ρατς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Σλάτινα της Ρουμανίας και μάλιστα αγωνιζόμενος ως… «έξω αριστερά». Στα 17 η ζωή του άλλαξε, καθώς η συνάντησή του με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου που τον πήρε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, έμελλε να αποδειχθεί καρμική. Ο Ράζβαν, αφού πρώτα απέκτησε δίπλωμα από το Ινστιτούτο Φυσικής Κατάστασης και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Ραπίντ, έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του δίχως την καθοδήγηση του Λουτσέσκου. Το 2003 «η Σαχτάρ Ντόνετσκ, έστειλε τα χρήματα που απαιτούσε η Ραπίντ στον τραπεζικό της λογαριασμό κι εγώ μετακόμισα στην Ουκρανία. Τόσο απλά», έχει πει σε συνέντευξή του.

Αρχικά ο Ρουμάνος είχε τις αμφιβολίες του για την ορθότητα της κίνησης, αλλά επέλεξε να εμπιστευτεί το ένστικτό του και να συμμεριστεί τις βλέψεις των Ουκρανών για γιγάντωση της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Ένα χρόνο αργότερα ο Λουτσέσκου ήρθε να του κάνει… παρέα και η Σαχτάρ όντως έγινε μια από νέες ευρωπαϊκές δυνάμεις κατακτώντας 15 τρόπαια εντός κι εκτός συνόρων. Οντας πια οικογενειάρχης κι αναγκασμένος ν’ αφήσει την Σαχτάρ και την Ουκρανία έπειτα από δέκα χρόνια, ο Ρατς το καλοκαίρι του 2013 έπρεπε να αποφασίσει για την επόμενη ομάδα της καριέρας του.. Η Μπεσίκτας και η Μαρσέιγ ηττήθηκαν στον ανταγωνισμό με το κοσμοπολίτικο Λονδίνο που προσέφερε τα πάντα στην οικογένεια του Ρουμάνου. Ο Ρατς στη Γουέστ Χαμ είδε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ακόμα ένα παιδικό του όνειρο, να αγωνιστεί «σε ένα από τα καλύτερα, ίσως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο».

Τα πράγματα στη Γουέστ Χαμ δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε και τον Φεβρουάριο του 2014, αφού πρώτα έλυσε τη συνεργασία του με τους Λονδρέζους, ο Ρατς συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία και τη Ράγιο Βαγιεκάνο που επίσης μαχόταν για την αποφυγή του υποβιβασμού και πριν την έλευση του βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν ο Ρατς έδειξε πως είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός αριστερός μπακ, έγινε αμέσως βασικός και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να κάνει αντεπίθεση διαρκείας και να παραμείνει στην κατηγορία. Το μοναδικό μελανό σημείο της σύντομης παρουσίας του στην Ισπανία ήταν η αποβολή του για την κουτουλιά που έριξε σε παίκτη της Θέλτα και η τιμωρία του με τέσσερις αγωνιστικές. Από τον Ιούλιο του 2014 ξεκίνησε η καριέρα του στα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής καθιερώθηκε άμεσα στην 11άδα του Δικεφάλου έχοντας μεγάλη συμμετοχή τόσο στο ανασταλτική όσο και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας με τις συχνές προωθήσεις και τις ασίστ του που τον βοήθησαν να αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης του μήνα για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ο Ράζβαν Ρατς είναι αρχηγός της Εθνικής Ρουμανίας με την οποία συμπλήρωσε 100 διεθνείς συμμετοχές, ενώ σε συλλογικό επίπεδο στην αναμέτρηση με τη Ντινάμο Μινσκ έφτασε και τις 100 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: