Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι πιο βαριές ήττες της Λίβερπουλ...!! (vids)

Πικρό φινάλε για τη Λίβερπουλ... Από τη μια ο Τζέραρντ αποχαιρέτησε και από την άλλη, ο σύλλογος εξευτελίστηκε από τη Στόουκ, γνωρίζοντας την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. Το england365.gr παρουσιάζει τις τέσσερις πιο βαριές ήττες των «κόκκινων» από το 1992 και μετά...
19 Δεκεμβρίου 1992, Κόβεντρι (5-1)
Σε ένα παιχνίδι για την 20η αγωνιστική της πρώτης Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ του Γκράχαμ Σούνες γνώρισε τη συντριβή από την Κόβεντρι στο «Χάιφιλντ Ρόουντ» με 5-1. Στην αρχή ο αγώνας είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς οι «κόκκινοι» είχαν την κατοχή και έχασαν κάποιες ευκαιρίες. Όλα άλλαξαν στο 37΄, όταν ο διατητής Μόρτον καταλόγισε ένα μάλλον αυστηρό πέναλτι σε βάρος της Λίβερπουλ και ο Μπάροους άνοιξε το σκορ. Στο δευτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι σκόραραν δύο φορές στο πρώτο τέταρτο και καθάρισαν την υπόθεση νίκη. Στο 64΄ο Τζέιμι Ρέντναπ μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως πέντε λεπτά αργότερα αντίκρυσε την κόκκινη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στη συνέχεια ο Μίκι Κουίν σκόραρε δύο φορές και ένας αγώνας που αρχικά έδειχνε να ελέγχει η Λίβερπουλ, κατέληξε σε μία από τις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της.


 
16 Δεκεμβρίου 2001, Τσέλσι (4-0)
Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος η Τσέλσι του γνωστού μας Κλαούντιο Ρανιέρι και η Λίβερπουλ του Ζεράρ Ουγιέ συναντήθηκαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «μπλε» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με δύο γκολ των Λε Σο και Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπάινκ στο πρώτο ημίωρο πήραν μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη. Τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχτούν διαφορετικά, αν στο 51ο λεπτό ο Γκάρι Μακ Αλιστερ μετέτρεπε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του σε γκολ, αλλά ο Κουντιτσίνι κράτησε στο μηδέν τους κόκκινους. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, δύο τέρματα από τον Σάμουελ Ντάλα Μπόνα και τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν, που αργότερα πέρασε από την Α.Ε.Κ. ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0 και ανάγκασαν τη Λίβερπουλ στην πρώτη βαριά ήττα της νέας χιλιετίας.


 
5 Απριλίου 2003, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0)
Ίσως η ήττα πο πόνεσε πιο πολύ από όλες της λίστας καθώς ήρθε απέναντι στην μισητή για αυτούς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διένυαν περίοδο εκπληκτικού φορμαρίσματος, καθώς σε αγώνα πρωταθλήματος δεν είχαν γνωρίσει την ήττα από τις 26 Δεκεμβρίου του 2002. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 4ο λεπτό ο Σάμι Χίπια ανέτρεψε τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, την ώρα που ο Ολλανδός ήταν έτοιμος να σκοράρει και εκτός από τον καταλογισμό του πέναλτι ο διατητής του αγώνα Μάικ Ράιλι έδειξε και την κόκκινη κάρτα στο Φινλανδό. Ο Ολλανδός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έβαλε από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού. Το δεύτερο τέρμα των «κόκκινων διαβόλων» προήλθε από νέο πέναλτι του Νίστελροϊ στο 65΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσαν οι Ράιαν Γκιγκς και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο τελτυταίο δεκάλεπτο.



 
18 Σεπτεμβρίου 2011, Τότεναμ
Η τελευταία χρονικά συντριβή της Λίβερπουλ μέχρι τη χθεσινή, οφείλεται στην Τότεναμ. Με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο, οι «κόκκινοι» ταξίδεψαν μέχρι το Βόρειο Λονδίνο για να διεκδικήσουν τη νίκη, καθώς η Τότεναμ είχε προλάβει ήδη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές να γνωρίσει βαριές ήττες από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ και δεν έδειχνε να πατάει καλά στα πόδια της. Παρ’όλα αυτά το παιχνίδι στράβωσε από την αρχή καθώς μόλις στο έβδομο λεπτό ο νυν μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντριτς άνοιξε το σκορ με το πρώτο του γκολ για τη σεζον. Το σκορ δεν άλλαζε και για να πετύχουν δεύτερο τέρμα τα «σπιρούνια» χρειάστηκε να μείνει η Λίβερπουλ με εννιά παίκτες. Αρχικά ο Τσάρλι Άνταμ στο 28΄ και στη συνέχεια ο Μάρτιν Σκρτελ στο 63΄αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα από τον Μάικ Τζόουνς και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι. Με ένα γκολ του Ντεφόε και δύο του Αντεμπαγιόρ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε φτάσει και ψηλότερα, καθώς η Τότεναμ έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: