Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης



Τι αστεία ιστορία είναι αυτή με το πόσες ομάδες θα παίξουν στην FootballLeague την επόμενη σεζόν; Ναι, αστεία…

Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας από εσάς, αλλά εγώ δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω με διαφορετικό τρόπο.

Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, έστω κι αν το καταλαβαίνω απόλυτα. Το καταλαβαίνω, ασφαλώς, σε σχέση με το τι ισχύει, σε σχέση με το πώς και πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καταλαβαίνω σε σχέση με το γεγονός ότι τίποτε, ποτέ, δεν είναι σίγουρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίποτε που ψηφίζεται σήμερα δεν είναι σίγουρο πως θα ισχύει και μετά από μερικούς μήνές, γιατί αναλόγως των συγκυριών, των συσχετισμών, των προσωπικών σχέσεων, μπορεί να αλλάξει.

Σε αυτό το παιχνίδι είναι υποχρεωμένος αυτή τη φορά να παίξει ο Αρης. Όπως έπαιξαν, αντιστοίχως, τα προηγούμενα χρόνια άλλες ομάδες. Κάποιες εκ των οποίων κέρδισαν, κάποιες έχασαν. Κι αυτές που έχασαν δεν ήταν, πάντα, γιατί είχαν άδικο. Ούτε αυτές που κέρδισαν ήταν γιατί κατέθεσαν ένα δίκαιο, τεκμηριωμένο αίτημα.

Αν αυτά που γράφω τα διάβαζε ένας ξένος, ο οποίος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μπερδευόταν. Θα έλεγε «δεν μπορεί, κάτι έχει πάθει αυτός που γράφει αυτά τα πράγματα»

Για εσάς που είσαστε, όμως, μυημένοι στο τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταλαβαίνετε, νομίζω, τι εννοώ. Καταλαβαίνετε ποια πραγματικότητα περιγράφω.

Είναι η πραγματικότητα του παραλογισμού. Είναι μια κατάσταση που, αν δεν σε αγγίζει, δεν σε αφορά, την παρακολουθείς και απλά ξεκαρδίζεσαι στα γέλια.

Αν εξαρτάσαι, όμως, από το πώς θα λειτουργήσουν οι πρωταγωνιστές αυτής της κατάστασης, τι θα αποφασίσουν για σένα, τότε… τρελαίνεσαι.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, ακούγονται συνεχώς διαφορετικά πράγματα. Ακούς τον έναν να λέει ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα γίνει με 18 ομάδες, έναν άλλο να λέει πως θα ήταν καλύτερα με 16 και κάποιον τρίτο να επιμένει πως το ιδανικό σενάριο θα ήταν με 14 ομάδες!

Κι όλα αυτά, μάλιστα, να ισχύσουν για την περίοδο 2015-2016! Για την οποία περίοδο έχει αποφασιστεί ήδη από πέρσι πως από πρωτάθλημα σε δύο ομίλους, θα πάμε σε έναν όμιλο με 20 ομάδες και αυτό αναφέρεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ είναι γνωστό πως καμία αναδιάρθρωση που αποφασίζεται δεν εφαρμόζεται στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά στο μεθεπόμενο.

Αρα, πώς θα αποφασίσουν αναδιάρθρωση και θα την εφαρμόσουν στο επόμενο πρωτάθλημα; Τι είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ; Είναι μια ομάδα ανθρώπων που φροντίζουν για να τηρούνται νόμοι και κανονισμοί, ή μια ομάδα ανθρώπων στη λογική τού «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω»;

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Είναι η καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με όλα τα τρελά κι απίστευτα που συμβαίνουν…


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: