Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Mην παραμυθιάζετε τον κόσμο με τον Εσιέν" έλεγαν και ...έπεσαν μέσα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ...χολή που έβγαλαν κάποιοι από την ημέρα, που βγήκε στην επιφάνεια το θέμα του Εσιέν μέχρι χθες, που υπέγραψε και την προπαγάνδα της ...πλάκας, που γίνεται από το αντίπαλο στρατόπεδο, που ήθελε τον Εσιέν πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά δεν κατάφερε να τον πάρει.
Kαι τώρα τι κάνουμε; Ο Εσιέν, όχι μόνο ήρθε, αλλά υπέγραψε κιόλας. Και... δυστυχώς για κάποιους , πέρασε και τις ιατρικές εξετάσεις. Και τώρα τι θα ανακαλύψετε να πείτε ρε παιδιά, όλοι εσείς που λυσσάξατε ένα μήνα τώρα να λέτε και να γράφετε διάφορα ;Θυμάμαι, όταν γράψαμε το θέμα στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» και τόλμησα να γράψω και μετά ένα άρθρο στο gazzetta.gr το τι άκουσα και το τι ειπώθηκε. «Παραμυθιάζετε τον κόσμο». «Σιγά μην δώσει ο... Αφραγκούζος τόσα λεφτά για να φέρει τον Εσιέν», «Κοροιδεύετε τον κόσμο» και άλλα τέτοια. Και όταν έβλεπαν κάποιοι ότι ο χρόνος περνάει και ότι οι πιθανότητες  αυξάνονται για να έρθει ο παικταράς στον Παναθηναϊκό, το γύρισαν οι ίδιοι το …ποίημα. «Κουτσός είναι δεν θα περάσει τα ιατρικά». «Ελα μωρέ με το σαπάκι». «Σιγά το παλτό» και άλλα τέτοια. Κατ’αρχάς πριν συνεχίσω να πω …..περαστικά σε όλους αυτούς, που έλεγαν ότι πουλάμε παραμύθι με τον Εσιέν και ότι δεν πρόκειται να έρθει , διότι δεν δίνει τα λεφτά ο Παναθηναϊκός. Επίσης περαστικά σε όλους αυτούς, που έλεγαν, ότι δεν θα περάσει τα ιατρικά. Οι ίδιοι αυτοί, βέβαια, δεν σκέφτηκαν καν ότι πριν ενάμισι χρόνο ο Εσιέν πέρασε ιατρικές εξετάσεις από το Milan Lab, που είναι από τα πιο σύγχρονα κέντρα, που υπάρχουν στην Ευρώπη. Μπορεί και  να το σκέφτηκαν , αλλά στα πλαίσια της προπαγάνδας έσπειραν την ανησυχία και την αμφιβολία στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έχω πει ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρει ποιος λέει, τι λέει και να τα αξιολογεί.
ADVERTISEMENT
Εγώ δεν λέω, ότι δεν έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από τραυματισμούς ο Εσιέν, ούτε μπορώ να πω ότι δεν έχει κάνει τις δύο εγχειρήσεις χιαστών στα γόνατα, την τελευταία το 2011. Αν είχε πρόβλημα, όμως, δεν θα είχε παίξει σε 86 παιχνίδια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και σε υψηλό επίπεδο με την Ρεάν, την Τσέλσι και την Μίλαν. Και το γεγονός, ότι την περίοδο που τελείωσε έπαιξε με την Μίλαν 13 ματς έχει να κάνει με την επιλογή του προπονητή της Μίλαν να παίζει με ένα αμυντικό χαφ και να μην προτιμάει τον Εσιέν.  Και ευτυχώς, που δεν τον έβαζε ο προπονητής, διότι αν τον έβαζε σήμερα ο Εσιέν δεν θα ήταν εδώ.
Αυτό, που έχω να πω είναι ότι ο Εσιέν είναι  η μεγαλύτερη μεταγραφή, που έγινε την τελευταία 5ετία στην Ελλάδα, μία από τις τρεις κορυφαίες, που έχουν γίνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάποιοι εδώ στο…..Ελλαδιστάν βγάζουν χολή, αντί να λένε ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο, που έφερε έναν τέτοιο παικταρά στην Ελλάδα. Οσο για το άλλο ανέκδοτο που ακούω, ότι ο Ολυμπιακός δεν τον ήθελε και άλλα τέτοια , να θυμίσω όλα τα πρωτοσέλιδα πέρυσι τέτοια εποχή από εφημερίδες που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό κι έγραφαν , ότι «ο Καρεμπέ πάει να φέρει τον Εσιέν και να κάνει την βόμβα». Τελικά ο Καρεμπέ δεν τα κατάφερε, αλλά τα κατάφεραν ο Βόκολος και ο Φύσσας. Δεν τα κατάφερε ο Μαρινάκης, αλλά τα κατάφερε ο Αλαφούζος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τώρα που ήρθε , λοιπόν και υπέγραψε ο Εσιέν βγείτε και πείτε ότι δεν βλέπει καλά από το ένα μάτι, η ότι το ένα πόδι είναι πιο κοντό από το …άλλο. Εξάλλου από προπαγάνδα της …πλάκας ξέρετε να κάνετε. Τα ίδια λέγατε και για τον Σισέ και ανακουφιστήκατε την ημέρα, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό .
Και θα κλείσω με ένα από τα σχόλια που επέλεξα να δημοσιεύσω και έγινε την ημέρα, που έγραψα εδώ στο gazzetta.gr για το ενδεχόμενο να έρθει ο Εσιέν στον Παναθηναϊκό(http://www.gazzetta.gr/football/article/742668/o-esien-deihnei-tin-apofasi-gia-oikonomiki-ypervasi). Διαβάστε τι μου έγραψε ένας πολύ ευγενής αναγνώστης: «Ολυμπιακός-Τσελσι
16:16 | 09-05-2015 Ημαρτον..ο Παναθηναικος το διεψευσε και εσυ λες τα δικα σου.. Μακαρι να γινοταν αυτο δεν εχω θεμα με τον Παναθηναικο εχω θεμα με την προπαγανδα».
Η απόκτηση του Εσιέν είναι η καλύτερη απάντηση στον αναγνώστη, που έχει μπερδέψει την προπαγάνδα με την αλήθεια!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: