Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Επόμενος στόχος στην Ελβετία!

Πέντε Έλληνες πρωταθλητές θα διεκδικήσουν διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας που θα γίνει στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Επόμενος στόχος στην Ελβετία
Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κινείται η ελληνική ξιφασκία. Πέντε διεθνείς μας θα ταξιδέψουν στον Μοντρέ της Ελβετίας με στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Βάσω Βουγιούκα, Ζωή Βάχλας, Μαρίνα Παΐζη, Γιώργος Τσουρούτας (Σπάθη) και Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ξίφος ασκήσεως), ενώ στην Ελβετία θα βρεθούν και οι προπονητές Γκάμπριελ Ντούτσια και Ελισάβετ Τσολακίδου.

Οι καλύτεροι αθλητές της γηραιάς Ηπείρου θα δώσουν το παρών και όλοι ελπίζουμε ότι οι αθλητές μας θα πετύχουν τους στόχους τους. Η Βάσω Βουγιούκα απέδειξε και στη Μόσχα ότι εκτός από αθλήτρια υψηλού επιπέδου βρίσκεται και σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου και έχουν σαν στόχο την υπέρβαση. Σίγουρα σημαντικό ρόλο και στην πορεία τους θα παίξει η κλήρωση!

Ο Γκάμπριελ Ντούτσια μιλώντας στο fencing.org.gr ανέλυσε τους στόχους των αθλητών του: «Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πάντα δύσκολο. Η Βάσω έχει σαν στόχο την είσοδο στην 4αδα. Υπάρχουν αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου και πραγματικά κάθε μία από αυτές μπορεί να βγει από πρώτη έως 16η. Όλα είναι ανοιχτά και θα εξαρτηθεί σε τι μέρα θα βρεθείς. Από εκεί και πέρα ο Τσουρούτας έχει πολύ ταλέντο και σαν στόχο έχει την πρόκριση στο Ρίο. Το κακό με τον Γιώργο, αλλά την Βάχλας και την Παΐζη είναι ότι δεν έχουν δώσει πολλούς αγώνες. Πιστεύω ότι θα περάσουν όλοι τους ομίλους κι από εκεί και πέρα βλέπουμε» τόνισε ο κ. Ντούτσια

Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος με την Ελισάβετ Τσολακίδου αναχώρησαν σήμερα για την Ελβετία και η προσπάθειά του ξεκινάει την Παρασκευή.

Το ετήσιο συνέδριο στο Μοντρέ

Παράλληλα με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μοντρέ της Ελβετίας θα διεξαχθεί και το ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών. Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. Μανώλης Κατσιαδάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Κύπρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: