Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τούχελ: «Δεν ήρθα για να συγκριθώ με τον Κλοπ»


Αποφασισμένος να γράψει τη δική του ιστορία στη Ντόρτμουντ κι όχι να κάνει τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν γρήγορα τον Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ο Τόμας Τούχελ κατά την παρουσίασή του.

Τούχελ: «Δεν ήρθα για να συγκριθώ με τον Κλοπ»
Καμία διάθεση να μπει σε διαδικασίες σύγκρισης με τον Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει ο Τόμας Τούχελ. Ο νέος προπονητής της Ντόρτμουντ κατά την παρουσίασή του εξήρε το έργο του προκατόχου του, αλλά τόνισε πως θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στο σύλλογο.

«Είμαι πανευτυχής που αρχίζω τη δουλειά μου στη Ντόρτμουντ από σήμερα. Έχω μεγάλη διάθεση και πρόκειται για μια κορυφαία ομάδα της Bundesliga, με μεγάλη παράδοση και στόχους. Θεωρώ πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, αφού πέρα από την Μπάγερν υπάρχει η Γκλάντμπαχ, η Λεβερκούζεν και η Βόλφσμπουργκ. Σε αυτό το γκρουπ των διεκδικητών είμαστε κι εμείς. Θα πρέπει να δείξουμε εργατικότητα και ταπεινότητα», ανέφερε.

«Είναι πολύ θετικό ότι ο Γιούργκεν αποχώρησε τόσο φιλικά από την ομάδα. Το έργο που άφησε ήταν σπουδαίο και έχει κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων. Δεν έχω σκοπό να τον ανταγωνιστώ και δεν είναι αυτοσκοπός μου να έχω τις ίδιες επιτυχίες ή να τον ξεπεράσω. Ήταν κάτι παραπάνω από ένας προπονητής για τη Ντόρτμουντ. Εγώ θέλω να ανοίξω το δικό μου κεφάλαιο στην ομάδα», πρόσθεσε.

Όσο για το ρόστερ και το αγωνιστικό στυλ της ομάδας, είπε: «Μιλάμε καθημερινά για την ομάδα. Δεν έχω απαιτήσεις, θεωρώ πως έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ, με πολύ καλή ισορροπία και καλό μέσο όρο. Περιθώριο για βελτίωση υπάρχει πάντα. Η Ντόρτμουντ έχει ήδη καθιερώσει το δικό της στυλ. Παίζει επιθετικά, ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής. Φυσικά θα προσαρμοστούμε στις δυνατότητες και τις αρετές των παικτών μας για το πώς θα παίξουμε», τόνισε.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπορούσια, Μίχαελ Τσορκ, είπε: «Ήταν η λογική επιλογή για μας ο Τόμας Τούχελ. Έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για το ποδόσφαιρο και μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα με μεγάλες προδιαγραφές». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: