Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΕΚ μόνο στο… τσαγανό!!


Με… καλοκαιρινή διάθεση παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στην Ριζούπολη. Η Ένωση δεν ήταν συγκεντρωμένη και ο ψυχωμένος Απόλλων έκανε τα πάντα για τη νίκη, την οποία του στέρησε ο Μπαρμπόσα στο φινάλε (3-3).

ΑΕΚ μόνο στο… τσαγανό!
Φτηνά την γλίτωσε η ΑΕΚ στην Ριζούπολη. Ο Απόλλων «σκύλιασε» για τη νίκη, όμως η «Ένωση» με σωτήρες τους Κρισάντους (2γκολ) και Μπαρμπόσα (ισοφάρισε στο τέλος), κατάφερε να αποφύγει την ήττα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, 3-3.

Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ με τον Τζιώρα (24’), όμως παρά το γεγονός ότι της ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ (ο Ανγκούλο καλυπτόταν οριακά) και ο Κρισάντους απάντησε για την ΑΕΚ, πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (Ανγκούλο 45+1’).

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο 45λεπτο μπορεί να μην ανησύχησε ιδιαίτερα τους αμυντικούς του Ταϊρη, όμως στον πρώτο συνδυασμό των Αραβίδη-Μπαρμπόσα ο Νιγηριανός φορ έγραψε το 2-2. Λίγα λεπτά αργότερα ο Σουάνης (81’) έβαλε με γκολάρα μπροστά τους γηπεδούχους και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» διαμόρφωσε το τελικό σκορ (88’).

Η βαθμολογία (8 αγώνες)

1. ΑΕΚ 27
2. Ηρακλής 23
3. Απόλλων Σμύρνης 14
4. ΑΕΛ 12
5. Παναχαϊκή 5
6. Ολυμπιακός Βόλου 4


Την επόμενη (9η) αγωνιστική η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Λάρισα, ενώ ο Απόλλων θα παίξει στο «Καυταντζόγλειο» κόντρα στον Ηρακλή.

Το ματς:



Πιο συνειδητοποιημένη έδειξε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα είχαν την κατοχή και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις να απειλήσουν τον Ταΐρη. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Βοσνιάδη δεν αγχώθηκε και με ψυχραιμία βγήκε απ’ την άμυνά της. Σταδιακά κατάφερε να γίνει και απειλητική, με επιθέσεις που ξεκινούσαν από τα δεξιά. Μια, δυο.. τρεις και η ζημιά έγινε για την «Ένωση» -που πιάστηκε στον ύπνο- και ο Τζιώρας άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με κεφαλιά.

Το γκολ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» την βοήθησε να εφαρμόσει ακόμη καλύτερα το πλάνο της, που βασιζόταν στην μεστή άμυνα. Η ΑΕΚ τα έβρισκε… μπαστούνια όταν πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή και το «έριξε» στα σουτ. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν με αντεπιθέσεις και τους ακυρώθηκε γκολ του Ανγκούλο (33’) ως οφσάιντ, σε μια φάση που ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ο παίκτης φαίνεται να καλύπτεται οριακά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 1-1. Πρώτη κακή αντίδραση στην άμυνα του Απόλλωνα, έπειτα από στημένη φάση, με τον Κρισάντους να φέρνει το ματς στα ίσα. Αυτό που άξιζε, η ομάδα του Βοσνιάδη κατάφερε να το πάρει στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Μπαρμπόσα πέταξε στα… σκουπίδια κόντρα επίθεση και η ΑΕΚ το πλήρωσε με το «ίδιο νόμισμα», με τον Ανγκούλο στέλνει την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Περισσότερες πρωτοβουλίες προσπάθησαν να πάρουν οι «κιτρινόμαυροι» στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Από την μεριά τους οι παίκτες του Απόλλωνα αν και έδωσαν μέτρα στο γήπεδο δεν το πλήρωσαν και με όπλο την αμυντική τους συνοχή δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Αντίθετα, η ΑΕΚ με το πέρασμα των λεπτών έχασε την ψυχραιμία της και η κυκλοφορία της μπάλας στον χώρο του κέντρου ήταν ανούσια. Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μπαρμπόσα «ξύπνησε» και η ομάδα του έγινε πιο δραστήρια, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.

Η… έκρηξη της «Ένωσης» κράτησε μόλις ένα 5λεπτο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν και πάλι τον τρόπο να αφοπλίσουν τα ατού των αντιπάλων. Για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βοσνιάδης έδωσε εντολή στην ομάδα του να πάρει μέτρα, ώστε να ξεκουράσει τα μετόπισθεν. Το σχέδιο αν και έδειχνε να αποδίδει δεν… έπιασε, αφού σε μία φάση που βρήκαν χώρο Μπαρμπόσα και Αραβίδης συνδυάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να σερβίρει στον Κρισάντους, που τελείωσε υποδειγματικά την φάση (77’). Παρά την ισοφάριση, ο Απόλλων και πάλι δεν παραδόθηκε, με γκολάρα του Σουάνη (μόλις είχε μπει) πήρε και πάλι το προβάδισμα βάζοντας με την πλάτη στον τοίχο την ΑΕΚ. Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» έσωσαν στο φινάλε την παρτίδα, με ωραία κίνηση και σουτ του Μπαρμπόσα στο 88ο λεπτό.





Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Γκόλιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (70’ Ηρακλής), Λαγός (78’ Σουάνης), Τζιώρας (87΄ Καραδέμητρος)

Στον πάγκο: Πίτκας, Γεωργίου, Πινέιρο, Μπαμ Μπαμ

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Ρόβας, Κολοβέτσιος (81’ Κορδέρο), Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης (63’ Σοϊλέδης), Ανάκογλου (71’ Ντούνης), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους

Στον πάγκο: Ανέστης, Γεωργέας, Ντακόλ, Σβάρνας

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος

Γήπεδο: Ριζούπολη
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: