Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο Εσιέν στον ΠΑΟ; Είναι Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Ο-Τ-Η-Τ-Α!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν, η οποία -για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες- αποτελεί μια Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Ο-Τ-Η-Τ-Α για την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Ο Εσιέν στον ΠΑΟ; Είναι Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Ο-Τ-Η-Τ-Α!
Μια μεταγραφή δεν ολοκληρώνεται ποτέ πριν μπουν οι τζίφρες! Πόσες και πόσες υποθέσεις έχουν «στραβώσει» στο παρελθόν με παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα, ξεναγήθηκαν «τραπεζώθηκαν», αλλά για κάποιο λόγο, δεν υπέγραψαν. Στην περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Γκανέζος ήρθε, είδε και… απέρχεται, αλλά έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσα να το γράψω πολλές φορές για να συνειδητοποιήσω ότι δεν είναι όνειρο, ούτε φαντασίωση. Είναι Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Ο-Τ-Η-Τ-Α!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Μια πραγματικότητα, η οποία μου δείχνει το εξής: Ότι ξημερώνει μια νέα μέρα για τον Παναθηναϊκό, που μπαίνει σε μια άλλη εποχή. Ο Γιάννης Αλαφούζος με προσωπικό κόστος έφερε τον Γκανέζο άσο, προκειμένου να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και να την κάνει ξανά πρωταγωνίστρια. Άλλωστε, από το «τριφύλλι» της τελευταίας τριετίας έλειπαν οι προσωπικότες. Με παίκτες τέτοιου επιπέδου, μπορεί πραγματικά να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, που μεταφράζονται σε τίτλους στην Ελλάδα, αλλά και ουσιαστική επιστροφή στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Η μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν ασφαλώς και εμπεριέχει ρίσκο, αλλά δεν μπορεί ουδείς να παραγνωρίσει αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του ο 32χρονος μέσος. Το αν θα «βγει» ή όχι είναι κάτι που θα φανεί στο χορτάρι. Αυτός είναι ο καθρέφτης για όλους, είτε είναι 20, είτε είναι 30, είτε είναι 35 ετών. Είτε προέρχονται από μέτριες, καλές ή από σούπερ χρονιές. Τα παραδείγματα που μπορούμε να καταγράψουμε είναι πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης να τα αναφέρουμε. Εξίσου σημαντικός παράγοντας για το αν θα «βγει» ή όχι μια μεταγραφή, είναι το πρότζεκτ, το τι πραγματικά περιμένει κάποιος από έναν τέτοιο παίκτη, αλλά και το ποιοι θα τον πλασιώνουν.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Παναθηναϊκός του μνημονίου ή αν θέλετε ο Γιάννης Αλαφούζος, που… δεν βάζει το χέρι στην τσέπη, πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της σύγχρονης ιστορίας του. Οι τελευταίοι παίκτες «αεροδρομίου» που φόρεσαν τη φανέλα με το «τριφύλλι» ήταν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Τζιμπρίλ Σισέ, οι οποίοι ήρθαν την εποχή των «παχιών αγελάδων» της πολυμετοχικότητας.

Η απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν, που έρχεται σε… άλλη εποχή, αποτελεί σαφώς μεγαλύτερη υπέρβαση. Και με βάση τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, ο Γκανέζος έχει μεγαλύτερο όνομα από τους δύο προηγούμενους. Το αν θα πετύχει και αυτός, θα φανεί στο γήπεδο. Προς το παρόν, οι φίλαθλοι της ομάδας μπορούν να πουν και να ξαναπούν -για να το πιστέψουν κιόλας- ότι είναι μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας. Εγώ το ξαναγράφω: δεν είναι όνειρο, ούτε φαντασίωση. Είναι Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Ο-Τ-Η-Τ-Α! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: