Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ένας στους δύο… πέφτει!!

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη πήραν Βέροια και Λεβαδειακός από την Εφέσεων της ΕΠΟ, με τη δεύτερη να μιλά για υπαιτιότητα της πρώτης σε χειραγωγημένο ματς και να ζητεί τη θέση της στη Super League.

Ένας στους δύο… πέφτει!
Μάχη στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, όπου εκδικάστηκε η έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για τη Βέροια σχετικά με τον περιβόητο αγώνα με τον Ολυμπιακό, έδωσαν η ομάδα της Ημαθίας και ο Λεβαδειακός, με τον δεύτερο να ζητεί την τιμωρία της πρώτης με υποβιβασμό για να επωφεληθεί έχοντας έννομο συμφέρον.

Η διαδικασία διήρκεσε αρκετή ώρα και οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για την κατάθεση υπομνημάτων, με την απόφαση να αναμένεται την Τετάρτη.

Η πλευρά της Βέροιας (που εκπροσωπείτο από τέσσερις δικηγόρους) ζήτησε να καταθέσουν οι Γεωργέας και Καλαϊτζίδης, που είχαν καταγγείλει χειραγώγηση του αγώνα, ωστόσο μετά την άρνηση του Λεβαδειακού (που είχε δύο δικηγόρους στο πλευρό του) το αίτημα αποσύρθηκε.

Η πλευρά της ομάδας της Βοιωτίας υποστήριξε πως από τη στιγμή που υπάρχει εμπλοκή τουλάχιστον δύο παραγόντων της ομάδας (των κ.κ. Αρβανιτίδη και Λαναρή, που ήταν παρόντες στην εκδίκαση ως… θεατές), η Βέροια πρέπει να θεωρηθεί υπαίτια και να υποβιβαστεί, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός που έχει έννομο συμφέρον να παραμείνει στη θέση της στην κατηγορία.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Λεβαδειακού, κ. Ρούσαρης, χαρακτήρισε νομικό ακροβατισμό την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League που «αθώωνε» τη Βέροια και δεν λάμβανε υπόψη τις καταθέσεις των Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, «… παρότι έγινε παγκόσμιος ντόρος από τις καταθέσεις αυτές».

Η πλευρά της Βέροιας έκανε λόγο για αντικρουόμενες καταθέσεις από πλευράς παικτών που έκαναν λόγο για χειραγώγηση, θέλοντας να πλήξει την αξιοπιστία των μαρτυριών αυτών. Μάλιστα, οι νομικοί εκπρόσωποι της Βέροιας στάθηκαν σε στοιχεία του στοιχήματος, αναφέροντας πως στο over του συγκεκριμένου αγώνα παίχτηκαν 48.000 ευρώ και στο under 42.000 ευρώ. «Αν ήταν στημένο το παιχνίδι, δεν θα υπήρχε τόσο μικρή απόκλιση», είπαν, ενώ πρόσθεσαν πως οι περίπου 500.000 ευρώ που παίχτηκαν στον «άσο» οφείλονται στο γεγονός ότι η Βέροια ήταν ελλιπής κι αντιμετώπιζε μια πολύ καλύτερη ομάδα εκτός έδρας.

Παράλληλα, η πλευρά της Βέροιας ζήτησε να μη ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή Εφέσεων οι καταθέσεις των Γεωργέα, Καλαϊτζίδη και Καλογέρη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: