Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Χαρούμενος για τον αδερφό μου Εσιέν, μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός»

Ο «θρυλικός» αρχηγός της εθνικής Γκάνας, Στέφεν Άπια μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τον Μίκαελ Εσιέν εξηγώντας γιατί θα ξεχωρίσει αλλά και γιατί επέλεξε το «τριφύλλι». «Εξαιρετική επιλογή για τον αδερφό μου Εσιέν. Θα έρθω στην Αθήνα να τον δω».
Ο Στέφεν Άπια, όπως και ο «κολλητός» του Μίκαελ Εσιέν ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στην Ευρώπη.
ADVERTISEMENT
Μολονότι αγωνίζονταν σε διαφορετικές χώρες διατήρησαν αναλλοίωτη την φιλία τους, η οποία αναπτύχθηκε μέσα από τα κλιμάκια της Εθνικής Γκάνας.
Ο «θρυλικός» πρώην κάπτεν των Blacκ Stars έπειτα από 20 χρόνια καριέρας εγκατέλειψε τον περασμένο Ιανουάριο την ενεργό δράση.
Ο πρώην μέσος της Γιουβέντους και της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος θεωρείται από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της πατρίδας του δέχθηκε με χαρά να μιλήσει στο gazzetta.gr για τον «αδερφό» του Εσιέν, όπως τον αποκαλεί, ενώ προανήγγειλε ταξίδι στην Αθήνα προκειμένου να τον παρακολουθήσει δια ζώσης.
Ο Άπια όχι μόνο επιδοκίμασε την απόφαση του φίλου και πρώην συμπαίκτη του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά έπλεξε παράλληλα το εγκώμιο του Παναθηναϊκού!

«Ο αδερφός μου (σ.σ.: Εσιέν) έκανε μία πολύ καλή επιλογή ερχόμενος στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
Γνωρίζουμε όλοι πως στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πολύ μεγάλα clubs. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.
Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα με συνεχή παρουσία στο Champions League μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία και παράδοση.
Τον γνωρίζω πολύ καλά αφού τον αντιμετώπισα με την Φενέρμπαχτσε. Ξέρω πόσο φανατικούς οπαδούς διαθέτει, οι οποίοι ήδη έχουν αγαπήσει τον Μίκαελ. Είμαι χαρούμενος για την απόφαση του. Είναι ένας παίκτης που θέλει να παίζει στο Champions League και ο Παναθηναϊκός μπορεί να του προσφέρει αυτή την ευκαιρία».

Ο Στέφεν Άπια περιέγραψε στο gazzetta.gr τα συναισθήματα του αδελφικού του φίλου λίγο πριν την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.
«Για να είμαι ειλικρινής στις συζητήσεις που είχαμε δεν μου είπε πολλά για τον Παναθηναϊκό, μιλήσαμε για άλλα θέματα.
Πριν από δύο μήνες με είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του. Ήταν πολύ ενοχλημένος που δεν έπαιζε στη Μίλαν. Ο Μίκαελ είναι ποδοσφαιριστής που πρωταγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Εύχομαι τα καλύτερα για τον αδερφό μου».
Πως όμως χαρακτηρίζει ο άλλοτε άσος της Ουντινέζε τον «Βίσονα»;
«Είναι ο καλύτερος φίλος μου. Σε όλες τις αποστολές της Εθνικής Γκάνας ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του.
Είναι ένας προπονητής ανάμεσα στους παίκτες, τον οποίο σέβονται όλοι».

Ο Άπια κάνει λόγο στο gazzetta.gr για έναν γεννημένο νικητή!
«Διαθέτει μεγάλο πάθος και δίνει την καρδιά του σε κάθε παιχνίδι για την ομάδα που αγωνίζεται. Πάντα θέλει να νικάει και δουλεύει σκληρά. Είναι ένας μαχητής που κοιτάζει το καλό της ομάδας του».
Ο παλαίμαχος μέσος στον επίλογο της συνέντευξης του στο gazzetta.gr ισχυρίστηκε πως η πόρτα της Εθνικής Γκάνας είναι πάντα ανοικτή για τον Εσιέν ωστόσο αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι ο Παναθηναϊκός.
«Στην Εθνική Γκάνας αγωνίζονται οι καλύτεροι παίκτες και ο Μίκαελ είναι πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους.

Τελευταία δεν παίζει. Είναι ένα θέμα το οποίο έχουμε συζητήσει πολύ. Νομίζω πως η πόρτα της Εθνικής είναι πάντα ανοικτή.
Από εκείνον εξαρτάται, όμως αυτό που προέχει είναι να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις που έχει με τον Παναθηναϊκό. Θα έρθω στην Αθήνα να τον δω αγωνιζόμενο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: