Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο σοβαρός και ο ψυχωμένος!!

Αν και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ο Παναθηναϊκός κυνήγησε τη νίκη (με κλασικές ευκαιρίες Μπεγκ), ωστόσο έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρ., ο οποίος είναι με το... αυτί στην Τούμπα για το Europa League.

Ο σοβαρός και ο ψυχωμένος
Μπορεί να μην είχε κίνητρο (αφού έχει εξασφαλίσει την πρωτιά), μπορεί να είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ωστόσο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε -κυρίως προς το τέλος- για να πάρει τη νίκη γοήτρου, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Ο ψυχωμένος Αστέρας Τρίπολης (των πολλών απουσιών) έμεινε όρθιος στη Λεωφόρο και με το 0-0 ξέφυγε με τρεις βαθμούς απ' τον ΠΑΟΚ και είναι με το... αυτί στην Τούμπα για να δει τι θα κάνουν οι Θεσσαλονικείς απέναντι στον Ατρόμητο για την μάχη της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Μέτριο το θέαμα στο Απόστολος Νικολαΐδης, κυρίως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο οι Αρκάδες είχαν 2-3 καλές στιγμές (κυρίως με Παντελιάδη και Ιγκλέσιας), ενώ και το τριφύλλι θα μπορούσε να κάνει το 5x5 αν ο Μπεργκ δεν είχε αστοχήσει σε δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 15 (9-0)
2. Αστέρας Τρίπολης 7 (1-4)
3. ΠΑΟΚ 4 (1-4)*
4. Ατρόμητος 2 (1-3)*

*Ματς λιγότερο

Το ματς


Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του. Το Champions League είχε ήδη εξασφαλίσει. Θα ‘ταν λοιπόν και… παράλογο να ζητήσει κάποιος να μπει απ’ το πρώτο λεπτό και να πιάσει τον αντίπαλό του απ’ τον… λαιμό. Όπως και δεν έγινε προφανώς, με τους πράσινους ναι μεν να ‘χουν την υπεροχή και την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Όταν, βέβαια, τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα -μετά από κάθετη μπαλιά του Ατζαγκούν- ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Θεοδωρόπουλο στο τετ-α-τετ!

inner

Τα λεπτά περνούσαν και είναι αλήθεια πως δεν υπήρχε ρυθμός στο ματς. Το τριφύλλι δεν καιγόταν να πιέσει, ενώ οι Αρκάδες δεν καίγονταν να επιτεθούν. Μοιραία, λοιπόν, ο χρόνος έφευγε και το θέαμα δεν υπήρχε στη Λεωφόρο σε ένα άκρως υποτονικό παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο. Και όταν υπήρξε μίνι «επεισόδιο» μεταξύ παικτών (σε μαρκάρισμα του Νάνο με τον Γιαννιώτα όπου… άθελά του «μπλέχτηκε» και ο Λαγός), το παιχνίδι… χάλασε για τα καλά, με αποτέλεσμα στα εναπομείναντα δέκα λεπτά του πρώτου μέρους να μην δούμε το παραμικρό σε ένα… άγευστο 0-0.

Καλός ήταν ο βαθμός για τον Αστέρα, αλλά δεν θα τον «χάλαγε» να… πατήσει πάνω στον βαθμολογικά αδιάφορο Παναθηναϊκό και να κάνει το «μπαμ» στη Λεωφόρο. Και είναι αλήθεια πως ο Κοτσόλης αισθάνθηκε για πρώτη φορά απειλή στα σουτ των Γιαννιώτα (που έφυγε ελάχιστα άουτ) και Τσοκάνη (που το μπλόκαρε ο Έλληνας γκολκίπερ) σε διάστημα δύο λεπτών. Την ίδια η πράσινη απάντηση ήρθε απ’ τον Ατζαγκούν, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει… στόχο και να κάνει δύσκολη τη ζωή του Θεοδωρόπουλου.

inner

Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους απ’ τον πάγκο και ο Καρέλης έδωσε ένα… κλικ στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πριν όμως ο διεθνής μεσοεπιθετικός αναλάβει δράση, λίγο έλειψε ο Παντελιάδης να «παγώσει» την Λεωφόρο, αν η «βολίδα» του δεν είχε φύγει μόλις άουτ, αλλά είχε καταλήξει στα δίχτυα. Ο Μπεργκ ήθελε να χριστεί σκόρερ. Είχε στην «πλάτη» του το χαμένο τετ-α-τετ του πρώτου μέρους και έψαχνε εξιλέωση. Τελικά, όμως, αυτή δεν ήρθε… Γιατί την μία δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, την άλλη τον πρόλαβε ο Θεοδωρόπουλος και την… παράλλη από πολύ κοντά και προ κενής εστίας σημάδεψε άουτ.

inner

Λογικά λοιπόν το 0-0 δεν άλλαξε για τις δύο ομάδες, με τον Ιγκλέσιας να χάνει την τελευταία «καλή» φάση του αγώνα (με τον Κοτσόλη έστω και ασθενώς να βγάζει το σουτ του) και τον Ατζαγκούν να… πετάει στα «σκουπίδια» την δυνατότητα αντεπίθεσης, αφού αντί για πάσα στους αφύλαχτους συμπαίκτες του, προτίμησε ένα τραγικό σουτ!




Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (81’ Νίνης), Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης (60’ Ζέκα), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαυρίας (68’ Καρέλης)

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Αλόκο, Νίκο (67’ Μουκάμ), Σκουρτάι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (59’ Ρόλε)

Γήπεδο: Λεωφόρος *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: