Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αλλάζει την εποχή, δημιουργεί απαιτήσεις!


Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για τη μεταγραφή του Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό, τον αντίκτυπο που ήδη έχει, αλλά και για τις προσδοκίες που δημιουργεί για τον χειμώνα.

Αλλάζει την εποχή, δημιουργεί απαιτήσεις

Η απόφαση ν΄ αποτελέσει ο Εσιέν μεταγραφικό στόχο των «πράσινων» και να υλοποιηθεί, μάλιστα, επιτυχώς η μετακίνησή του σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής για τον σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός δεν διάλεξε το δρόμο της Γ΄ Εθνικής, να τα γράψει όλα στο… χιόνι και να περιπλανηθεί στον δρόμο των… τρακτέρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δύσκολος δρόμος και η ΑΕΚ τον βίωσε για τα καλά, όμως εξίσου δύσκολο είναι ν΄ αναγνωρίζονται οι οφειλές – ειδικά σε τριτοκοσμικούς, οικονομικά, καιρούς – και να τακτοποιούνται.

Ουσιαστικά, η προσθήκη του Εσιέν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αποτελεί τη διοικητική κίνηση-επιστέγασμα της εξόδου από το ποδοσφαιρικό Μνημόνιο. Αγωνιστικά τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο, όμως γκρίνια γιατί ένας τόσο σπουδαίος παίκτης ήρθε σε μία άγονη, ποδοσφαιρικά, επαρχία της Ευρώπης δεν χωρά. Οι τραυματισμοί του είναι γνωστοί, ομοίως ο επαγγελματισμός του και ζητούμενο είναι να ξέρει πού ήρθε και τι πρέπει να κάνει. Το tweet, με το οποίο ανακοίνωσε τη μετακίνησή του στον… Panathenikos, ας είναι το πρώτο και το τελευταίο σφάλμα του Γκανέζου!

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο κι αυτό πρέπει να επαναπροσδιορίσει στόχους κι επιδιώξεις. Από τη νέα σεζόν δεν θ΄ αρκεί ο χαρακτηρισμός της καλύτερης ομάδας των πλέι οφ… Ο ερχομός του Εσιέν, συν τοις άλλοις, αποτελεί και μία πρώτη επικοινωνιακή νίκη του συλλόγου απέναντι στον μεγάλο, εν Ελλάδι, αντίπαλό του για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Μία βόλτα στις εκπομπές επικοινωνίας στα ραδιόφωνα οδηγεί στο συμπέρασμα πώς ο κόσμος του Ολυμπιακού – αν και χορτασμένος από σημαντικούς παίκτες και τρόπαια, αν και δεν βιάζεται λόγω χρονοδιαγράμματος επανέναρξης των υποχρεώσεών του – θέλει τον δικό του Εσιέν.

Πέραν των εντυπώσεων η προσθήκη του Αφρικανού θα κριθεί στην ουσία της εν καιρώ. Οι εντυπώσεις είναι για τα καλοκαίρια, με τον χειμώνα να τα κάνει όλα να ξεχνιούνται. Αυτός, όμως, ο χειμώνας για τους «πράσινους» είναι αρκετά διαφορετικός. Οι απαιτήσεις επιβάλλεται να είναι αυξημένες. Ο Παναθηναϊκός απέχει μικρότερη απόσταση από την οικονομική εξυγίανση, με τις ορθές κινήσεις του υπάρχοντος διοικητικού καθεστώτος, όμως στην εξίσωση επιτυχίας μπαίνει, πλέον, η πραγματική αγωνιστική πρόοδος που συνεπάγεται τίτλους και η βελτίωση του ευρωπαϊκού προφίλ, η οποία επλήγη.

Επιτυχημένη θα είναι η μεταγραφή Εσιέν όταν μπορέσει ν΄ ανεβάσει επίπεδο την ίδια την ομάδα, αποστολή που είναι η πιο δύσκολη, ως τώρα, του Γιάννη Αναστασίου. Σε άλλη περίπτωση θα πρόκειται, απλώς, για χρήματα που δεν έπιασαν τόπο και με τα οποία ο Παναθηναϊκός δομούσε ομάδες ολόκληρες ως τώρα. Καμία γκρίνια για τον Εσιέν, λοιπόν, είναι επίτευγμα που ήρθε, αλλά και μεγάλο στοίχημα η ορθή αξιοποίησή του. Το ιδανικό θα ήταν σύσσωμη η φίλαθλη κοινή γνώμη και ο Τύπος να είναι πιο ελαστικοί σε τέτοιες περιπτώσεις, έξω από οπαδικά κόμπλεξ. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε: Τον Ρονάλντο και τον Μέσι στον… ύπνο μας, παίκτες πρώτης γραμμής στα τελευταία χρόνια της καριέρας τους ή άγνωστους πιτσιρικάδες. Γιατί για όλους τον… καλό λόγο εύκολο τον έχουμε! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: