Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Ό,τι και να πεις για τον Εσιέν είναι λίγο»

Υπόκλιση στον Μίκαελ Εσιέν έκανε ο Βαγγέλης Μόρας. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε ότι δύσκολα τέτοιοι παίκτες έρχονται στην Ελλάδα και δήλωσε βέβαιος ότι στον Παναθηναϊκό θα βρει το ρυθμό του.

«Ό,τι και να πεις για τον Εσιέν είναι λίγο»
Το καπέλο στον Μίκαελ Εσιέν έβγαλε ο Βαγγέλης Μόρας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βάιο Τσούτσικα και Σωτήρη Κωσταβάρα, ο στόπερ της Βερόνα εξέφρασε την πίστη ότι ο Γκανέζος θα δικαιολογήσει το θόρυβο που προκάλεσε η μεταγραφή του.

«Τέτοιοι παίκτες δύσκολα έρχονται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι παρόλο που δεν είχε γεμάτη χρονιά στην Ιταλία κι έπεσε στη χειρότερη σεζόν της Μίλαν, βρίσκεται πλέον στην κατάλληλη ομάδα για να βρει το ρυθμό του.

Κατά τ’ άλλα, ο Μόρας χαρακτήρισε δυνατό και έμπειρο παίκτη τον Σέσαρ (για τον οποίο επίσης ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός), ενώ ερωτώμενος για τον ίδιο επανέλαβε ότι δε σκοπεύει να γυρίσει στην Ελλάδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μόρας

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Εσιέν: «Είναι δύσκολο να το απαντήσω γιατί δεν είχε γεμάτη χρονιά. Πρέπει να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς για να δούμε σε τι φάση βρίσκεται. Ό,τι και να πούμε, όμως, γι’ αυτόν τον παίκτη είναι λίγο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι σε καλή κατάσταση. Άλλωστε, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο εύκολο από το ιταλικό, οπότε θέλω και εύχομαι να είναι καλά, γιατί είναι από τις μεταγραφές που μπορούν να βοηθήσουν και τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το να φέρεις έναν τέτοιο παίκτη στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο».

Για την αγωνιστική παρουσία του φέτος στη Serie A: «Γενικά η παρουσία του δεν ήταν πολύ καλή, σύμφωνα με τις κριτικές που δέχθηκε. Δε βρήκε, όμως, ρυθμό και δεν τον βοήθησε καθόλου και η ομάδα. Ήταν η χειρότερη χρονιά της Μίλαν απ’ όσα χρόνια θυμάμαι στην Ιταλία. Στον Παναθηναϊκό θα είναι διαφορετικά και πιστεύω ότι έχει την κατάλληλη ομάδα πλέον για να δείξει ποιος είναι».

Για το αν σκοπεύει να γυρίσει ο ίδιος στην Ελλάδα: «Έχω ανανεώσει το συμβόλαιό μου για ένα χρόνο ακόμη. Από τη στιγμή που σωθήκαμε ανανεώθηκε αυτομάτως, οπότε θα είμαι εδώ και του χρόνου. Έχω πει ότι θα γύριζα στην Ελλάδα μόνο για το πρόβλημα που έχει ο αδερφός μου και όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους. Εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου και δεν υπάρχει λόγος ν’ αλλάξω».

Για τον Σέσαρ της Κιέβο, που εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό: «Είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης. Παίζει πάρα πολλά χρόνια στην Κιέβο και δεν μπορώ να τον φανταστώ με άλλη φανέλα. Έχει μεγάλη εμπειρία στη Serie A και νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει. Δεν ξέρω κατά πόσο ελληνικές ομάδες μπορούν να καλύψουν τα συμβόλαια τέτοιων παικτών. Από ηλικία πάντως είναι μια χαρά».

Για την εκπληκτική σεζόν του Λούκα Τόνι στα 38 του: «Είναι ήρεμος και δεν έχει ν’ αποδείξει σε κανέναν κάτι. Είναι ένας πρωταθλητής και το διασκεδάζει όσο μπορεί. Ευχαριστιέται το παιχνίδι, κάνει καλή ζωή και γι’ αυτό θεωρώ φυσιολογικά τα αποτελέσματα».

Για την καμπάνια της Βερόνα προκειμένου να βοηθήσει τον αδερφό του και όσους χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών: «Βγάλαμε επτά εισιτήρια σε δημοπρασία για να βοηθήσουμε τα παιδιά στη Βερόνα που έχουν πρόβλημα και να δώσουμε ένα μήνυμα για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο σύλλογος είναι μια οικογένεια, μάζεψε 5.000 ευρώ και έδωσε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, να μείνουν με την ομάδα και να ζήσουν όμορφες στιγμές.

Τα μπλουζάκια αυτά του Superman τα είχαν βάλει οι συμπαίκτες μου για να στηρίξουν εμένα και τον αδερφό μου σε αυτό το πρόβλημα. Ο κόσμος το αγκάλιασε, βοήθησε όσο μπορεί και το σημαντικό είναι ότι πέρασε το μήνυμα που πρέπει. Όπως μπορούμε πρέπει να βοηθάμε και να εκμεταλλευόμαστε ότι ο κόσμος ασχολείται μαζί μας για να προβάλλουμε σημαντικά πράγματα»
.

Για την Εθνική και τη συνέχειά της στα προκριματικά του Euro: «Είναι ζόρικα σίγουρα, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν είναι να τα παρατήσουμε, καλύτερα να μην κατέβουμε. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε το θαύμα και να πάρουμε τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Το θέμα είναι ν’ αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας και να πάρουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: