Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Tέλος εποχής για τον Παναθηναϊκό με Εσιέν!!

Ο Δήμος Μπουλούκος αναλύει τις πολλαπλές αναγνώσεις που έχει η απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν από τον Παναθηναϊκό και εστιάζεται σε μία!  
Οταν στην αρχή πρωτοακούστηκε το όνομα του Εσιέν για το Παναθηναϊκό, σκέφτηκα ότι είναι παιχνίδι των μάνατζερ για να ανεβάσουν την τιμή του. Οταν έμαθα ότι υπάρχει σοβαρή επαφή των «πρασίνων» με τον Γκανέζο μέσο, κατηγόρησα τον ίδιο, ότι κάνει τα κόλπα του για να ανεβάσει περισσότερο το κασέ της μεταγραφής του, στην επόμενη ομάδα της καριέρα τους
ADVERTISEMENT
Οταν τελικά έμαθα ότι είναι θέμα ωρών ή ημέρας, να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, απλώς κοιτούσα αμήχανα το ταβάνι και προσπαθούσα να συνειδητοποίησω τι συμβαίνει.
Δεν είμαι άνθρωπος των υπερβολών, ούτε των εύκολων εντυπώσεων, αλλά ανάθεμα εάν έχουν συνειδητοποιήσει όλοι, με ποιον ποδοσφαιριστή συμφώνησε το «τριφύλλι».
Ο Εσιέν παίζει από τα 20 του, σε τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Κι αν θέλετε να εξαιρέσουμε την Λιόν (παρότι από το 2001 ως το 2008 σάρωσε τα πάντα στην Γαλλία κι έπαιζε μπαλάρα) , η θητεία του στην Τσέλσι, στη Ρεάλ και στη Μίλαν, όταν μάλιστα είναι προσωπική επιλογή του Ζοζέ Μουρίνιο, τα λέει όλα.
Αραγε έχουν έρθει πολλοί παίκτες στην Ελλάδα, μετά από το συνεχόμενο τους πέρασμα από Τσέλσι – Ρεάλ – Μίλαν και δεν το ξέρουμε; Εχετε αντιληφθεί με ποιους ποδοσφαιριστές ήταν συμπαίκτης όλα αυτά τα χρόνια; Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ακόμα 32 και έχει μπροστά του 2-3 γεμάτα χρόνια μεγάλης μπάλας; Μήπως θυμάστε τον εαυτό σας να τον βλέπετε να παίζει με την Τσέλσι ή με την Ρεάλ και να έχετε πει «μακάρι να είχαμε έναν τέτοιο παίκτη στην Ελλάδα;»
Κι, όμως, ο Μίκαελ Εσιέν είναι εδώ, είναι στην Σούπερ Λίγκα, είναι στον Παναθηναϊκό που τον κυνήγησε, τον έπεισε και τον έφερε, κλείνοντας τα στόματα σε πολλούς – μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι – συνεχίζουν να απαξιώνουν τα πάντα! Τελικά για όλα, υπάρχει τρόπος...
Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό της μεταγραφής του Εσιέν στον Παναθηναϊκό, δεν είναι καθαυτή η απόκτηση του Γκανέζου ποδοσφαιριστή. Είναι το μήνυμα που στέλνει η ομάδα και προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα για τέλος εποχής στην γκρίνια, την μιζέρια, την εσωστρέφεια.
Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο, να βγάλει την ομάδα από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει πληρώνοντας τα προηγούμενα λάθη και ζήτησε πίστωση χρόνου απ' όλους, περισσότερο βέβαια από τους φίλους της ομάδας.
Οι πράσινοι οπαδοί έδειξαν αξιοθαύμαστη υπομονή, στήριξαν την ομάδα στα δύσκολα, ανέχθηκαν ενδεκάδες που δεν γνώριζαν ούτε τα 2/3 των ποδοσφαιριστών, περιόρισαν ή ελαχιστοποίησαν τις φιλοδοξίες τους, περιμένοντας μία καλύτερη μέρα. Και μπορεί να έφαγαν «σφαλιάρες», αρκετές «σφαλιάρες» με ελάχιστους τίλους, ταπεινωτικές ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη και τρομερό σπάσιμο νεύρων, αλλά πλέον κάτι αλλάζει!
Μοιάζει να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ανταμειφθούν και σιγά – σιγά να αρχίσουν να ξανακάνουν όνειρα για έναν μεγάλο Παναθηναϊκό, τον Panathinaikos, όπως τον είχε μάθει όλη η Ευρώπη. Η μεταγραφή του Εσιέν, μπορεί να μην αλλάζει τα δεδομένα από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε να σημαίνει ότι λύθηκε το οικονομικό πρόβλημα και ξαφνικά ο Παναθηναϊκός γίνεται... Ρεάλ. Αποδεικνύει παρόλα αυτά, ότι οι θυσίες έπιασαν τόπο, ότι ο πάτος του βαρελιού σύντομα θα είναι ανάμνηση κι ότι δημιουργούνται ξανά πολλοί λόγοι για να νιώθει κάποιος υπερήφανος που είναι Παναθηναϊκός!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: