Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Το χρονικό της ανακοίνωσης παραίτησης του Μπλάτερ!!

Το sport-fm.gr καταγράφει το χρονικό της παραίτησης του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA μέσα από τα… μάτια του δημοσιογράφου του BBC, Ρίτσαρντ Κόνγουεϊ.

Το χρονικό της ανακοίνωσης παραίτησης του Μπλάτερ
Ως «κεραυνός» έπεσε τελικά η ανακοίνωση της παραίτησης Μπλάτερ από τον προεδρικό θώκο της FIFA. Μπορεί να μην ήταν εν αιθρία καθώς το τοπίο γύρω από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ήταν ήδη νεφελώδες μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας.

Ήταν όμως «κεραυνός» καθώς μετά την εκλογή του Σεπ Μπλάτερ για 5η φορά στην προεδρία της FIFA όλα έδειχναν ότι για ακόμα μια φορά βγαίνει αλώβητος από το σκάνδαλο που συγκλόνισε τo παγκόσμιο ποδόσφαιρο την προηγούμενη εβδομάδα.

Επειδή όμως ήταν αδύνατον να παρευρίσκονται Έλληνες δημοσιογράφοι στη συγκεκριμένη έκτακτη συνέντευξη τύπου, στη Ζυρίχη, η όποια ενημέρωση στην Ελλάδα προερχόταν από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τους ξένους δημοσιογράφους.

Ας δούμε όμως πως το έζησε, ο δημοσιογράφος του BBC Ρίτσαρντ Κόνγουεϊ, ο οποίος βρισκόταν στη Ζυρίχη, έζησε από κοντά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μετέδιδε μέσω τουίτερ τα όσα συνέβησαν. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν τα τουίτς του Ρίτσαρντ Κόνγουεϊ είναι ότι τις τελευταίες 8 ημέρες έχει τετραπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που τον ακολουθούν.

Το πρώτο tweet του δημοσιογράφου του BBC είχε να κάνει με την ανακοίνωση για έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρούσαν οι άνθρωποι της FIFA.

inner


Ενώ συνέχισε μεταδίδοντας την πληροφορία ότι : «Ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει για ποιο λόγο θα γίνει η συνέντευξη τύπου».

inner


Μετά από λίγη ώρα και ενώ είχε πάει στο χώρο που θα λάβαινε χώρα η συνέντευξη τύπου μετέδωσε μέσω twitter πάντα ότι η αίθουσα τύπου δεν είναι έτοιμη. Η εικόνα σύμφωνα με τον Κόνγουεϊ ηταν ότι οι υπάλληλοι της FIFA «τρέχουν τελευταία στιγμή για να ετοιμάσουν ακόμα και τα καλώδια για το ρεύμα δείχνοντας ξεκάθαρα το πόσο βιαστικά κανονίστηκε η συγκεκριμένη συνέντευξη».

Το γεγονός ότι άπαντες βρίσκονταν στο σκοτάδι για το τι πρόκειται να συμβεί επιβεβαιώθηκε και από τα όσα του μετέφεραν οι ίδιοι οι υπάλληλοι της FIFA ότι ενημερώθηκαν για τη συνέντευξη περίπου την ίδια ώρα που στάλθηκαν οι προσκλήσεις στους δημοσιογράφους.

inner


Λίγη ώρα αργότερα μπήκαν τα ταμπελάκια στις θέσεις των εκπροσώπων της FIFA στα οποία συμπεριλαμβανόντουσαν τα ονόματα του προέδρου Σεπ Μπλάτερ, του υπεύθυνου επικοινωνίας Βάλτερ ντε Γκρεγκόριο αλλά και του Ντομένικο Σκάλα. Ο τελευταίος είναι επικεφαλής ελέγχου και συμμόρφωσης της FIFA αλλά αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι ο συγκεκριμένος είναι και «ο άνθρωπος ο οποίος τρέχει τις διαδικασίες των εκλογών στην ομοσπονδία».

inner


Αυτό που έκανε ακόμα περισσότερο τον δημοσιογράφο του BBC να αναρωτιέται τι συμβαίνει ήταν η παρουσία των επικεφαλών ασφαλείας αλλά και πρωτοκόλλου στο χώρο. Ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε η καθυστέρηση της συνέντευξης επιβεβαιώνοντας την αίσθηση για κάτι σημαντικό…

inner


Παρά τα όσα σημάδια υπήρχαν, δεν είχε γίνει καμία διαρροή για το τι πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα λίγα μόλις λεπτά πριν από την έναρξη της συνέντευξης τύπου οι υπεύθυνοι της αίθουσας αφαίρεσαν τα ταμπελάκια με τα ονόματα του Μπλάτερ αλλά και του Ντε Γκρεγκόριο… κάνοντας για ακόμα μια φορά τον δημοσιογράφο του BBC να αναρωτιέται «τι συμβαίνει».

inner


Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία. Ο Μπλάτερ μπήκε στην αίθουσα πήρε θέση στο βήμα του ομιλητή και ανακοίνωσε την παραίτηση του αφήνοντας άπαντες στην αίθουσα αρχικά αλλά και ανά τον κόσμο στη συνέχεια με ανοιχτό το στόμα. Το συγκεκριμένο tweet μάλιστα το κοινοποίησαν περίπου δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι!

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: