Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Γιάννης Μώραλης: «Toυς χρειάζεται οφθαλμίατρος!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απάντηση στις χθεσινοβραδινές (22/11) δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας (μετά το 1-1 του Παναθηναίκού με τον Αστέρα Τρίπολης), έδωσε ο Γιάννης Μώραλης, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού με προορισμό την Ολλανδία, ενόψει του αγώνα την Τρίτης (25/11) με την Αλκμααρ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, απαντώντας στη δήλωση του κ. Πατέρα ότι «... αν κάποιοι διαιτητές θέλουν οφθαλμίατρο, είναι δουλειά της ΚΕΔ να τους στείλει στον γιατρό», είπε με καυστικό ύφος πως «... Οσοι έχουν δει φέτος τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, σίγουρα θα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι διαιτητές χρειάζονται οφθαλμίατρο».

Σε ερώτηση που δέχθηκε στη συνέχεια προκειμένου να τοποθετηθεί επίσης για δήλωση του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος πρόσθεσε: «...είμαι προβληματισμένος αλλά δεν θέλω να κάνω τέτοιες συζητήσεις. Τις αφήνω για τα παπαγαλάκια που υπάρχουν στην άλλη πλευρά», ο Γιάννης Μώραλης αρκέστηκε να απαντήσει «Δεν απαντάω για τα παπαγαλάκια».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Αλκμααρ: «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε την υπόθεση πρόκριση. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε υπάρχει και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Οχι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι εύκολο, ή Αρσεναλ θα είναι αδιάφορη, αλλά θεωρώ ότι σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη, μπορούμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Την αποστολή, η οποία αναχώρησε στις 09:00, αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδης, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου.

Μεταξύ των «εκλεκτών» συμπεριλαμβάνεται και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών δεν έπαιξε στα Γιάννενα λόγω ενοχλήσεων (τράβηγμα) στον προσαγωγό, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για το μεγάλο ματς της Τρίτης.

Νέο σοκ με Τοροσίδη

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν έχουν τελειωμό για τον Ολυμπιακό και χθες το νέο πρόβλημα, που είναι μάλιστα και ανησυχητικό έχει να κάνει με τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο διεθνής άσος των πειραιωτών αποκλείστηκε από την αποστολή για το παιχνίδι με την Άλκμααρ και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ούτε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο «Τόρο» δοκίμασε χθες να προπονηθεί αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα καθώς αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις, αυτή τη φορά στο γόνατο, με αποτέλεσμα να σταματήσει αμέσως την προπόνηση.

Ο διεθνής άσος είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα είναι σε θέση να παίξει ούτε με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» και το θέμα πλέον είναι για πόσο καιρό ακόμα θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκφράζουν φόβους για παράταση της απουσίας του παίκτη και όχι για μικρό διάστημα.

«Λίγα πράγματα τον Ιανουάριο»

Κατηγορηματικοί πλέον είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να γίνουν ακριβές μεταγραφές με μεγάλα ονόματα. Ειδικά αν δεν περάσει η ομάδα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα κοιτάξουν για μια μεταγραφή επιθετικού και λογικά εκεί θα τελειώσει το θέμα. Αν η ομάδα είναι για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τότε ίσως να γίνει και άλλη κίνηση, σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να μη γίνει και τίποτα.

Τα οικονομικά της ΠΑΕ είναι σφιχτά και αν το πρωτάθλημα δείχνει δύσκολο δεν πρόκειται ο Κόκκαλης να ρισκάρει βάζοντας χρήματα και ξέροντας ότι μπορεί να μην έχει τα 20 εκατ. ευρώ από την απευθείας πρόκριση στους ομίλους. Οι περιπτώσεις του Λούα Λούα και του Φαρίας επανεξετάζονται στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που είναι εφικτές και φτηνές, ενώ από τον ελληνικό χώρο είναι στα υπόψη ο Τσέζαρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: